İnkar etmiyorsan madem dinleri ve tanrıyı kabul edemezsin. Evrimi kabul eden biri din ve tanrıya inanamaz.İnkar ettiğim falan yok, evrim hakkında forumda konu açmışlığım da var.
Çünkü bilmiyorsunuz ben direkt söylerim kusura bakma. Bunun alınacak bir tarafı yok. Sözde evrimi inkar etmiyorum diyorsun ama söylediklerin evrimle örtüşmüyor. Bir yaratıcı hata yapamaz, evrim hatalar üzerine kurulu bir şeydir ve her şeye gücü yeten bir tanrının bir şeyi geliştire geliştire yani öğrenerek yaptığını savunmak bizatihi tanrı kavramına terstir.Kimin ne yaptığını bilmeden yargılamak kolay olsa gerek. Bu ön yargı niye onu anlamadım açıkçası. Sizin gibi düşünmüyor diye tanımadığınız insanları küçümsemek mantıklı mı?
İnkar etmiyorsan madem dinleri ve tanrıyı kabul edemezsin. Evrimi kabul eden biri din ve tanrıya inanamaz.
Çünkü bilmiyorsunuz ben direkt söylerim kusura bakma. Bunun alınacak bir tarafı yok.
Sözde evrimi inkar etmiyorum diyorsun ama söylediklerin evrimle örtüşmüyor. Bir yaratıcı hata yapamaz.
Karmaşık olayları anlamaya gücünün yettiği en basit seviyeye indirmeye çalışıyorsun, ne kadar basitleştirirsen konudan o kadar uzaklaşıyorsun. Uzun uğraşların sonucunda konuyu birkaç cilt kitabın bir defter sayfasına özetlenmiş hali gibi anlayabileceğin seviyeye indiriyorsun. Ama bunun sonucunda kendi içinde sayısız değer çatışmasına giriyorsun; bir bakmışsın uğraştığın konunun içinden batmışsın. Sonunda ne mi oluyor, tartışmaya çalıştığın kişiye "Lafı oraya buraya çevirme. " "Delilin yoksa uzatma" diyecek kadar seviyeyi düşürmüş oluyorsun. Neyse ki seviyeyi zor bela çektiğin hiza senin için düşük değil, aksine hala oldukça yüksek. Hadi kal selametle@450909 Bana kanıtla gel, lafı oraya buraya çevirme. Somut delil sun. Delilin yoksa da uzatma.
Hocam evrim bence de dinden çıkarmaz ancak evrim teorisi islamla çelişmiyor mu? Bu benim şahsi düşüncem düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.Yok, inanabilir. Gayet de oluyor. Din neyse de tanrı ile evrimin çeliştiğini düşünmek apaçık saçmalık. Evrim de diğer doğa kanunları gibi tanrının yaratımı olamaz mı? Gayet de olabilir.
Alınmıyorum zira neyi bildiğimi biliyorum.
Kusur dediğiniz şey evrime özel değildir. Evrende kusur sayılabilecek bir ton şey vardır ve bu normal.
Zira kusursuz olan sadece tanrıdır. Sistem kusursuz olsaydı ayrı bir tanrıdan bahsedemezdik. Panteizme kayıyor anlayacağınız. Buna hata denmez.
Ben anlamamış muamelesi yapmıyorum, siz gerçekten anlamıyorsunuz.
Çünkü bilmiyorsunuz ben direkt söylerim kusura bakma. Bunun alınacak bir tarafı yok. Sözde evrimi inkar etmiyorum diyorsun ama söylediklerin evrimle örtüşmüyor. Bir yaratıcı hata yapamaz, evrim hatalar üzerine kurulu bir şeydir ve her şeye gücü yeten bir Tanrı'nın bir şeyi geliştire geliştire yani öğrenerek yaptığını savunmak bizatihi Tanrı kavramına terstir.
Hocam evrim bence de dinden çıkarmaz ancak evrim teorisi İslam ile çelişmiyor mu? Bu benim şahsi düşüncem düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Peki Tanrı'yı kim yarattı?
Yok, inanabilir. Gayet de oluyor. Din neyse de tanrı ile evrimin çeliştiğini düşünmek apaçık saçmalık. Evrim de diğer doğa kanunları gibi tanrının yaratımı olamaz mı? Gayet de olabilir.
Alınmıyorum zira neyi bildiğimi biliyorum.
Kusur dediğiniz şey evrime özel değildir. Evrende kusur sayılabilecek bir ton şey vardır ve bu normal.
Zira kusursuz olan sadece tanrıdır. Sistem kusursuz olsaydı ayrı bir tanrıdan bahsedemezdik. Panteizme kayıyor anlayacağınız. Buna hata denmez.