Neden felsefeyle uğraşanların çoğu ateist, deist, agnostik?

İnkar ettiğim falan yok, evrim hakkında forumda konu açmışlığım da var.
İnkar etmiyorsan madem dinleri ve tanrıyı kabul edemezsin. Evrimi kabul eden biri din ve tanrıya inanamaz.

Çünkü bilmiyorsunuz ben direkt söylerim kusura bakma. Bunun alınacak bir tarafı yok. Sözde evrimi inkar etmiyorum diyorsun ama söylediklerin evrimle örtüşmüyor. Bir yaratıcı hata yapamaz, evrim hatalar üzerine kurulu bir şeydir ve her şeye gücü yeten bir tanrının bir şeyi geliştire geliştire yani öğrenerek yaptığını savunmak bizatihi tanrı kavramına terstir.

İnkar etmiyorsan madem dinleri ve tanrıyı kabul edemezsin. Evrimi kabul eden biri din ve tanrıya inanamaz.

Yok, inanabilir. Gayet de oluyor. Din neyse de tanrı ile evrimin çeliştiğini düşünmek apaçık saçmalık. Evrim de diğer doğa kanunları gibi tanrının yaratımı olamaz mı? Gayet de olabilir.

Çünkü bilmiyorsunuz ben direkt söylerim kusura bakma. Bunun alınacak bir tarafı yok.

Alınmıyorum zira neyi bildiğimi biliyorum.

Sözde evrimi inkar etmiyorum diyorsun ama söylediklerin evrimle örtüşmüyor. Bir yaratıcı hata yapamaz.

Kusur dediğiniz şey evrime özel değildir. Evrende kusur sayılabilecek bir ton şey vardır ve bu normal.

Zira kusursuz olan sadece tanrıdır. Sistem kusursuz olsaydı ayrı bir tanrıdan bahsedemezdik. Panteizme kayıyor anlayacağınız. Buna hata denmez.

@450909 Bana kanıtla gel, lafı oraya buraya çevirme. Somut delil sun. Delilin yoksa da uzatma.
Karmaşık olayları anlamaya gücünün yettiği en basit seviyeye indirmeye çalışıyorsun, ne kadar basitleştirirsen konudan o kadar uzaklaşıyorsun. Uzun uğraşların sonucunda konuyu birkaç cilt kitabın bir defter sayfasına özetlenmiş hali gibi anlayabileceğin seviyeye indiriyorsun. Ama bunun sonucunda kendi içinde sayısız değer çatışmasına giriyorsun; bir bakmışsın uğraştığın konunun içinden batmışsın. Sonunda ne mi oluyor, tartışmaya çalıştığın kişiye "Lafı oraya buraya çevirme. " "Delilin yoksa uzatma" diyecek kadar seviyeyi düşürmüş oluyorsun. Neyse ki seviyeyi zor bela çektiğin hiza senin için düşük değil, aksine hala oldukça yüksek. Hadi kal selametle

Hocam evrim bence de dinden çıkarmaz ancak evrim teorisi islamla çelişmiyor mu? Bu benim şahsi düşüncem düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Ben anlamamış muamelesi yapmıyorum, siz gerçekten anlamıyorsunuz.

Sen yanlış yaz, başkası anlamadı gibi davranmaya devam et.
Şaşırmak istiyorsan hatalıyım diyerek başlayabilirsin o zaman

Çok güzel bir nokta.

Ayrıca yaratılmadan bir şey var olamaz diyorsunuz. Peki Tanrı'yı kim yarattı? O yaratılmamıştır dediğinde ise yaratılmadan var olunabildiğini söylemiş oluyorsun. Bu bile çok basit bir çelişki, ölümüne düşünmeyi gerektirmiyor. Yaratılmadanda varolunabiliyormuş demek ki.

Hocam evrim bence de dinden çıkarmaz ancak evrim teorisi İslam ile çelişmiyor mu? Bu benim şahsi düşüncem düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Benim burada yazacaklarım olsa olsa okyanusta bir bardak su olur.

Caner Taslaman'ın "Bir Müslüman Evrimci Olabilir mi?" kitabını okuyarak konuya giriş yapabilirsiniz. Biraz üşengeçlik yaptım ama öğrenmek isteyen biri açısından en sağlıklısı bu.

Peki Tanrı'yı kim yarattı?

Bu soru dümdüz mantık hatası, kendine ateistim diyen birinin bu soruyu kullanması bile utanç kaynağı benim gözümde.

"Hiçbir şey tarafından yaratılmayanı kim yarattı?" diye soruyorsun. Soru kendi içinde çelişkili zaten. Tanrı tanımı gereği vardır.

Şahsen ben kendi adıma konuşayım. Aklımda islama dair bazı sorular vardı. Biraz araştırmalarım sonucunda kuran-kerimden başlamaya karar verdim. İlk olarak sağlam bir Türkçe meal buldum fakat, kuran arapçası ile normal Arapça aynı olmadığı için çevirirken bazı mecazi anlamda ifadeler karışabiliyor, ve bu durumda mecburen tefsire bakman lazım. Tefsire bakarken de bazı ayetlerin birden çok tefsiri olabiliyor, ayrıca tefsiri kimin yaptığı da önemli. Kısacası din araştıraması öyle 1-2 günde bitecek bir şey değil çok detaylı araştırma yapman gerekiyor. Şu an aklımdaki tüm sorulara mantıklı bir cevap bulabildiğim ve ekstra olarak kelimeler ile anlatamayacağım bazı olayların başıma gelmesiyle Müslüman'ım, elhamdülillah 5 vakit namazımı kılmaya gayret ediyorum ve tabii ki araştırmaya devam ediyorum. Bu arada son olarak bir bilgi vereyim, eğer bir hadisin sahihliğinden emin değilseniz hadisi kim aracılığıyla geldiğine bakın eğer kutun-u sitte dediğimiz grubun içindeki bir üye ise o hadis sahih hadisdir bu gruptaki insanlar örnek veriyorum 'muslim' birinden hadis duyduğunda onun da kimden duyduğunu araştırıyor hadisi nakleden kişiler güvenilir mi? Daha öncesinde yalana suça vb. bulaşmış mı? Gibi detaylı araştırma yapıyorlar.

Birçok kısmına katılmıyorum. Tanrı kavramı ve evrim apaçık çelişir birbiriyle. Asıl çelişmeyeceğini düşünmek apaçık saçmalıktır. Tanrı ol diyor ve oluyorsa olur, mükemmel olur, hatalı olmaz. Her şeye gücü yeten bir varlık hata yapmaz. Katıldığım nokta evrende kusurlu bir ton şey olması. Hatta kusursuz herhangi bir şey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…