Neden herkes mutsuz?

Diğer ülkelere gitmek isteyen gitsin. Tutan yok. Burada zorunlu durun demiyoruz. Siz hala anlamıyorsunuz. Gidip de adını kimsenin bilmediği bir ülkede mi olmak istersiniz yoksa herkesin bilip saygı duyduğu ve bütün dünyaya diz çöktüren bir ülkenin mi evladı olmak istersiniz? Sadece bu soruma cevap verin.

Tabii ki Almanya'da çöpçü olmak isterim.
 
Herkes ama herkes çok mutsuz. Bundan 1-2 sene önce dışarıda insanlar çok mutluydu, yüzleri hep gülüyordu. Şimdi... Bilemiyorum, şimdi dışarıya çıkıyorum herkesin suratı bi' asık, kimsenin yüzü gülmüyor.

Sebebi çok belli bence; virüs ve ekonomi. Sizler ne düşünüyorsunuz ve sizler mutlu musunuz şu an?

Bu normal bir şey bu ülke için maaşlar düşük vergiler çok yüksek ekonomik kriz de var dolayısıyla bunlar insan psikolojisini de etkiliyor. Kaç saattir çalış aylık aldığın maaş da sana yetmesin. Türkiye'nin durumu 2013 yılında(bu yıl cumhuriyet tarihinde en yüksek milli gelire ulaşıldı 13500 dolar kişi başına ancak şu an 7650 dolar ve düşmeye de devamı ediyor) iyi idi. Ancak şu an Bulgaristan bile geçmiş Türkiye'yi milli gelir olarak mesela. Ülkede et yemek lüks teknoloji lüks daha ne olsun.
 
@Birisi42 madem siz de sevmiyorsunuz, daha neyi savunuyorsunuz?
Yerden yere ülkeyi vurmanıza karşı çıkıyorum.
Az önce "ülkemizde kalmalıyız, geliştirmeliyiz" diyordunuz, şimdi kafanıza taş mı düştü de "gidersem dönmem" diyorsunuz?

Gerçekleri söylemek yerden yere vurmak ise doğru.
Hocam evet geliştirmeliyiz ama gelişmezse de niye döneyim deli miyim?
Hocam ülkenin yönetim biçimine laf ettiğimizde bizi eleştiriyorsun. Ama biz partiye laf ettiğimizde haklısın falan diyorsun. Ben sizi anlamadım.
Hayır. Hocam bu sistem gerçekten kötü ve ben partiye laf ettiğinizde de haklısın dememin sebebi çünkü gerçekten haklı olmanız.
Tabii ki Almanya'da çöpçü olmak isterim.
Hocam maaş iyi olur ama şartlar biraz kötü olur. Onun yerine orada memur olmak daha iyi olabilir gibi eğer yer varsa.
Orada çöpçü olamazsınız, mükemmel bir hayatınız olur.
Evet aylık 17.000 TL'yi geçen bir maaş.
Hocam herkese aynı anda cevap verdiğim için gecikiyorum kusura bakmayın.
 
İstanbul'a sahip ve binlerce doğal ve tarihi güzelliğe sahip olan bir ülke.
Böyle bir şehirde yaşamak istemezdim. Böyle bir şehirde yönetici olmakta istemezdim çünkü aşırı düzensiz. İstanbul zenginlere güzel ve biz zengin değiliz.
Screenshot_20210205-143633.png
 

Geri
Yukarı