Neden homofobi?

Önceki günahlarından dolayı uyarılıyorlar, uyarıları dinlemeyip günah işlemeye devam ediyorlar.

“Şüphesiz ki sizler, kadınları bırakıp erkeklere şehvetle yaklaşıyorsunuz. Siz, aşırı giden taşkın bir toplumsunuz.” (7/A'râf 81)
Hiçbir şey ifade etmiyor bu ayet. Nerede lanetlenmiş? Nerede günah denilmiş?
 
Gözümüze sokmalarından nefret ediyorum her şeyi değiştirmeye çalışıyorlar örneğin bu ay onur ayı Kanada'da ve okulun her yerine lgbtq bayrakları döşüyorlar.

Eki Görüntüle 1808548

Rencide edici bir durum.

Açıkçası göze sokmak için değil ama onur ayında tartışmalar olmadan yapılan kutlamaların ne kadar güzel olduğunun farkına varıp gülümsemeye bakabiliriz.

Ben homofobi kelimesini hiç doğru bulmuyorum neden korkayım ki bir ***den?

Pardon anlamadım, neden? Ben saygısız bir toplumdan korkuyorum ama, o yüzden beni korkuttugunu düsün ve git bu konudan :)
 
Homoseksüellerin çoğu senin benim gibi insanlar. Heteroseksüel birinden tek farkları hemcinslerinden hoşlanıyor olmaları. Bu yönelimi ancak homoseksüel bireyin kendisi değiştirebilir, bunu doktorlar bile değiştiremez çünkü tıp etiğine uygun değildir.

Homoseksüeller içinde sevmediğim kısım bu cinsel yönelimini insanlara empoze etmeye çalışanlar.
 
Tefsirleri araştırabilirsin, okuyabilirsin. İnanıp inanmamak sana kalmış bir şey.
İşte tefsir meselesi bu. Kimi alime göre yasaklanan bir sey yok. Kimilerine göre de yasaklanmış. Net olmayan bir şey hakkında "araştırmanızı öneririm" dememeliyiz bence. Ya da yukarıdaki bir başka arkadaş gibi "yasak bu" dememeliyiz.
 
Herkesin içinde gereksiz yere ben kızlara ilgi duyuyorum demem ne kadar saçmaysa onların da eğilimlerini gereksiz yerde söylemeleri saçmadır. Hem de ben akıl sağlığı düzgün olan bir eşcinselle karşılaşamadım, karşılaşırsam fikirlerim değişir herhalde ama şuankilerin çoğu dertsiz tasasız yaşıyor hayatına dert eklemek istiyor bu yüzden oluyor. Ben erkeğe ilgi duymuyorum adam gelip bana yürüyor, bu hoş bir davranış mı? Bunu neden saygı çerçevesi içinde karşılayayım ki?
Homoseksüel oluşumu bildikleri halde bana teklif ediyorlar. Bugün kadın hakları denen bir şey için sokağa çıkıyoruz. Neden? Azınlık olan hakkını aramak için sokağa dökülür. Yıllardır da böyledir bu. Her şeyde kötü olanı baz almayın
 
İşte tefsir meselesi bu. Kimi alime göre yasaklanan bir sey yok. Kimilerine göre de yasaklanmış. Net olmayan bir şey hakkında "araştırmanızı öneririm" dememeliyiz bence. Ya da yukarıdaki bir başka arkadaş gibi "yasak bu" dememeliyiz.

Eşcinsellik islamda yasaktır, Lût kavmi eşcinsellik olduğundan helak olmamıştır eşcinsellik sadece bir tane sebeptir.

Detaylı bilgi.
 
Sadece homofobinin sebebini sordum ancak konu gitgide toxiclesiyor, bu da bir problem çünkü eşcinselliği savunmaya yönelik açmadım konuyu, beraber konusmak ve kafamda çözümlemek için açtım.
Konu gitgide toksikleşmiyor, sorduğun sorunun cevabını alıyorsun. Sanırım konuyu açma sebebin senin gibi düşünenlerin gelip topluca birbirinizin sırtını sıvazlamanız ama bir tartışma böyle yürümez.

Homofobinin sebeplerini söyleyeyim;

1) Çoğu dinde haramdır ve aşağılanır.
2) Bazı insanların midesini bulandırıyor.
3) Eşcinsellerin bunu insanların gözüne gözüne sokması ters bir etki oluşturup insanların daha da nefret etmesini sağlıyor.
 

Geri
Yukarı