Neden iOS?

S9 kullanıcısıyım, ben cihazıma stabil değil demiyorum. Aksine cihazımdan çok memnunum ve herhangi bir eşdeğer IOS cihaza değişmem. S9'daki 4 GB RAM ile iPhone XS'teki 4 GB RAM eşdeğer mi size göre? Cidden saçmalık. Ben iPhone 6 harici, telefonunda sorun yaşayan görmedim, o 5 yılda. Siz gördünüz mü? Sanki yanlış konuşmuşum gibi bana çıkışmışsınız...
Yok hocam size çıkışmadım tabii ki. Yanlış anladınız. Bu arada söylenecek çok şey var ama sıkıldım artık bu tartışmadan ne dersem diyeyim insanlar bildiklerini okuyor. İyi günler.

Yok hocam size çıkışmadım tabii ki. Yanlış anladınız. Bu arada söylenecek çok şey var ama sıkıldım artık bu tartışmadan ne dersem diyeyim insanlar bildiklerini okuyor. İyi günler.
Ben de sizin gibi Android'i hiçbir işletim sistemine değişmem zaten. Benim önceliklerim belli. Yanlış anlaşılma olduysa kusura bakmayın. Bazı insanlar ne derseniz deyin, dediğini okuyor. Çok takılmamak lazım. İyi günler.

Tamam. Belki forumda siz teknolojiyi seviyorsunuz, kurcalamaktan hoşlanıyorsunuz ancak çoğunluğun aradığı şey bu değil. İnsanların aradığı şey bu olsaydı insanlar Linux ve Dağıtımlarını kullanırlardı. İnsanlar kolay kullanılabilen, her işini halledebilen, hızlı ve sorun çıkartmayan cihazlar istiyorlar. Bunu Apple çok rahat sağlıyor. Donanım ve Yazılımın uyumu bunu çok iyi bir şekilde hallediyor. İnsanlar bu yüzden tercih ediyorlar. Cihaz yıllarca sorunsuz ve ilk günündeki gibi kullanılabiliyor. Yenisine ihtiyaç hemen duyurmuyor, kullanıcısını uğraştırmıyor. Bir Samsung telefonun ayarlarına girdiğinde onlarca ayar var... Kim kullanacak bu kadar ayarı? Bir iPhone telefonun ayarlarına girdiğinde aradığını buluyorsun. Kolay ve seni uğraştırmıyor. Bu her zaman kullanıcılar için öncelik olacak. Siz kullanıcıdan çok üretici odaklısınız. Ama siz azınlıksınız ve çoğunluğun ihtiyaçları ve istekleri özgürlük değil, hızlı, kolay kullanılabilen ve sorun çıkartmayan cihazlar. Bu Fanboyluk değil, ortada belli olan bir durumdur.

Burası yine Android'ciler vs iOS'cular kavgasına döndü :D

Öncelikle şunu belirteyim tüm ilginiz için teşekkürler. Asıl konuya dönersek;

Bana daha fazla kullanım bilgisi lazım :)

iOS'da dosya transferini nasıl yapıyorsunuz? Yeni cihaza geçtiğinizde mesela. Veya Android'den iOS'a ilk kez geçmeyi düşündüğüm için bir ön bilgi lazım. Belki bu konuda hiç geçmememe sebep olacak bir şey vardır ortada.
Bildirim çubuğunuz nasıl işliyor mesela?
Bir ara ayarlardan Wi-Fi açıldığını duydum veya oradan kapatılmazsa kapanmıyormuş sanırım. Bu tarz değişik durumları da öğrenmek isterim :)

Şöyle ki S7'im şu an Hafıza(24/32GB) + Sd kart(21/29.70GB) toplamda 45GB gibi bir doluluğa sahip. 4.yılını doldurmuş bir S7 ve benim kullanımıma göre. Yani iPhone 7 alsam bile 128GB daha mantıklı gibi uzun vadede. Yeri gelmişken sorayım bu kadar veri aktarımı Android=>iOS veya iOS=>iOS arasında nasıl yapılır?
iPhone 7'de, 64 GB seçeneği olsa; 64 GB olan versiyonunu alıp, ayda 7₺'ye de 50 GB iCloud alanı satın alabilirsiniz diyecektim ancak, 32 ve 128 seçenekleri varmış maalesef. iPhone 5 öncesinde kullandığım Android telefonum, bir anda açılmamaya karar verdiği için, hiçbir dosyamı aktaramadan geçiş yapmak durumunda kaldım :) O yüzden, Android'den iOS'a veri aktarımı konusunda yardımcı olamayacağım ancak, Youtube vs gibi ortamlarda bununla ilgili rehber videolar bulabileceğinizi düşünüyorum. Bilgisayardan telefona dosya aktarımı için, burada adını vermemde sakınca olup olmadığını bilmediğim programlardan yardım alabilirsiniz :) 'iTunes alternatifi programlar' şeklinde arama yaparsanız bulacaksınızdır.
Bildirim çubuğunuz nasıl işliyor mesela?
iOS'a geçtiğimden beri, bildirim çubuğuna hiç ihtiyacım olmadı. Hatta kurduğum bütün programlarda bildirim gönderme özelliğini kapatarak kullanıyorum. Bir mesajlaşma uygulamasından mesaj geldiğinde örneğin, eğer tuşlar kilitliyse, bildirim ekrana geliyor zaten, direk oradan açabiliyorum. Tuş kilidi açıksa da, uygulamanın üstünde '1,2,3' şeklinde bildirim balonları çıkıyor. Ancak benim gibi bildirimleri kullanmadan kapatırsanız, yine bildirim çubuğuna bildirimler geliyor. Gözüme çarpan bir farklılık yok yani bildirim sisteminde.
Bir ara ayarlardan Wi-Fi açıldığını duydum veya oradan kapatılmazsa kapanmıyormuş sanırım.
iOS 10 yüklü cihazımda böyle bir sorun yok. Sanırım o sorun iOS 11 ile ilgili bir sorunmuş. Şu an güncel sürüm iOS 12 olduğu için, böyle bir sorunun yaşanacağını sanmıyorum.
Belki bu konuda hiç geçmememe sebep olacak bir şey vardır ortada.
Android'deki 'geri' tuşunu sık sık kullanıyorsanız, bu geçmemeniz için bir sebep olabilir :) Çünkü iOS'ta böyle bir tuş yok. Onun dışında, geçmemenizi sağlayacak kadar majör bir farklılık, benim aklıma gelmiyor. Sizin aklınıza takılan bir şey olursa 'şu nasıl oluyor' şeklinde, yardımcı olmaya çalışırım :)
Düzenleme: Şu an aklıma gelen bir özellik, bu cihazda 'apk' denilen olay yok :) Yani uygulamaları ve servisleri satın almaya iten bir yapısı var. Bu da bir farklılık olarak sayılabilir, her ne kadar apk indirmek yasal bir özellik olmasa da :)

Son düzenleme:
Basit bir örnek vereyim Samsung S6 çıkış tarihi 10 Nisan 2015. İPhone 5S çıkış tarihi 20 Eylül 2013 bu iki telefon arasında S6'nın adını bile duymayan vardır ve şu anda çoğu kişi hatırlamaz. Ama 5S hala yazılımında dahi aktif kullanılabilen bir telefon. Ben uzun yıllardır Apple kullanıyorum iPod olsun iPad olsun iPhone olsun çok memnunum eğer imkanın var ise hemen iPhone almalısın.
Sana alt menüsünden bir kaç fotoğraf göstermek istedim. İPhone alacaksan en güzel özelliklerinden biride Siri asistanı. Basit bir örnek vereyim uykun çok fazla gözler gitti gidecek alarm kurman gerekiyor yapman gereken -Hey Siri saat 8.25'e alarm kur. demek. Daha bir çok güzel yanı var acele dışarı çıkman gerek hava durumu için -Hey Siri Ankara hava durumu ne demek. Eğer daha çok bilgi istersen yardımcı olabilirim.

Dosya Ekleri

• A27E93D2-5716-4CD9-B57E-CD3C15707462.png
    A27E93D2-5716-4CD9-B57E-CD3C15707462.png
    252,7 KB · Görüntüleme: 57
  • CD50D5DD-55B6-432D-A5B5-6BA8AA1C7594.png
    CD50D5DD-55B6-432D-A5B5-6BA8AA1C7594.png
    266 KB · Görüntüleme: 53
  • 4FB324A2-12B4-42D8-B934-ACB38B9F9934.png
    4FB324A2-12B4-42D8-B934-ACB38B9F9934.png
    264,5 KB · Görüntüleme: 56
  • 1ECCD73F-E78A-4119-AD00-E6B4354FF31F.png
    1ECCD73F-E78A-4119-AD00-E6B4354FF31F.png
    286,4 KB · Görüntüleme: 49
  • 53BA8137-2D7D-440E-A838-E1810DE526BC.png
    53BA8137-2D7D-440E-A838-E1810DE526BC.png
    258,5 KB · Görüntüleme: 48
  • 91832DA7-69D9-4141-99A6-72852F622BF8.png
    91832DA7-69D9-4141-99A6-72852F622BF8.png
    254,2 KB · Görüntüleme: 58
  • 10461FE6-40C9-4A6A-9B2B-B6DDF11E3B30.png
    10461FE6-40C9-4A6A-9B2B-B6DDF11E3B30.png
    252,4 KB · Görüntüleme: 47
  • 61E0ACAC-5F0E-43CE-BDA0-4CB562A92CFB.png
    61E0ACAC-5F0E-43CE-BDA0-4CB562A92CFB.png
    65,4 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme:
Tamam. Belki forumda siz teknolojiyi seviyorsunuz, kurcalamaktan hoşlanıyorsunuz ancak çoğunluğun aradığı şey bu değil. İnsanların aradığı şey bu olsaydı insanlar Linux ve Dağıtımlarını kullanırlardı. İnsanlar kolay kullanılabilen, her işini halledebilen, hızlı ve sorun çıkartmayan cihazlar istiyorlar. Bunu Apple çok rahat sağlıyor. Donanım ve Yazılımın uyumu bunu çok iyi bir şekilde hallediyor. İnsanlar bu yüzden tercih ediyorlar. Cihaz yıllarca sorunsuz ve ilk günündeki gibi kullanılabiliyor. Yenisine ihtiyaç hemen duyurmuyor, kullanıcısını uğraştırmıyor. Bir Samsung telefonun ayarlarına girdiğinde onlarca ayar var... Kim kullanacak bu kadar ayarı? Bir iPhone telefonun ayarlarına girdiğinde aradığını buluyorsun. Kolay ve seni uğraştırmıyor. Bu her zaman kullanıcılar için öncelik olacak. Siz kullanıcıdan çok üretici odaklısınız. Ama siz azınlıksınız ve çoğunluğun ihtiyaçları ve istekleri özgürlük değil, hızlı, kolay kullanılabilen ve sorun çıkartmayan cihazlar. Bu Fanboyluk değil, ortada belli olan bir durumdur.
Haklı olabilirsiniz. Ben telefonumda çok özellik bulunsun istiyorum, ve bunları aktif bir şekilde kullandığımı düşünüyorum. Yurtdışı fiyatları aynı olan iki cihazı ele alalım, iPhone XR ve S10e. XR, 750$ olmasına rağmen LCD ve HD+ ekran. Bakın, bu ekrana kesinlikle kötü demiyorum. Ama daha iyisini koyabilirken, (hem de 750$'a) neden bununla sınırlı kalmış anlayamıyorum. Şuandaki S10 serisinin piyasadaki en iyi panele sahip olduğu düşüncesindeyim. Batarya konusunda da, boyut olarak S10e'den büyük olmasına rağmen, S10e'den daha küçük bir bataryaya sahip. Evet, IOS stabil olduğundan çok uzun pil ömrü verecektir. Ama neden telefona çok daha fazlasını koyabilirken, daha azı ile sınırlı kalıyor. Aynısı RAM ve kamera için de geçerli. Tek kamerası var. Tamam o tek kamera çok iyi olabilir ama aynı fiyattaki rakiplerinin kamera varyasyonu daha fazla. Tamam, IOS size göre çok iyi olabilir fakat Apple, o fiyata çok daha fazlasını koyup daha iyi bir cihaz yapabilirken, bununla sınırlı kalıyor. Ayrıca yine S10e'de bulunan fakat neredeyse hiç kullanılmayan bir özellik "Wireless Power Share" yine herhangi bir Apple cihazda yok. Benim tercihim sırf ekranından dolayı S10e olurdu. Evet, onun da sorunları var, Amoled yanığı, vb. ama ben şimdiye dek hiç yaşamadım. Belki şansımdandır. Fakat iPhone XR'ın ekranı da kötü değil kesinlikle.

Android'in sertifika sitesine bakarsanız, 100'ün üzerinde markanın, Android işletim sistemi kullandığını görürsünüz. Bu kadar farklı markanın ürettiği, bu kadar farklı ürün için stabil bir işletim sistemi oluşturmanın çok mümkün olduğunu düşünmüyorum. Markaların launcher'ları ile bu durum daha da karmaşık bir hal alıyor. Apple ise kendisi üretip, kendisi tüketiyor. Ne ürettiğini, ürettiği şeyin nasıl kullanılabileceğini birinci elden bilmenin avantajı diyebiliriz. iOS'in kötü yanı olarak görülebilecek şey, kişiselleştirmeye izin vermemesi olabilir. Ancak bu da stabiliteyi sağlayan etkenlerden biri zaten :) Bir diğer kötü sayılabilecek tarafı, fiyatı. Ancak bu da, ülkemizin ekonomik mükemmelliğinin bir sonucu :)
Rahatça kişiselleştirilebilir artık. Sevmeyince bile jailbreak yaparsın. Roottan iyidir bence.
İşte onu anlamıyorum. Arkadaşım 6S kullanıyor cihaz belli bakıyorum takılıyor donuyor kasıyor her update atmasında yavaşlıyor ama hala memnunum diyor. Çünkü telefonla yaptığı yapabildiği bir şey yok ki. En fazla pubg mobile falan oynuyor o. Eskiden evet Android'in optimize sıkıntıları vardı fakat artık yok. Millette bu bir önyargı olarak kalmış açıkçası. Geçen arkadaşıma soruyorum kanka telefonun kasıyor memnun musun diyorum evet diyor , neden diyorum android sevmiyorum kanka bu işimi görüyor diyor.
2 yıl sonra hepsi kasma donma yaşıyor. Mi 5 vardı, 2 yıl önce aldım. Şu an çok kötü halde. Haberlere bakarak böyle oldu. Ama iPhone 4 vardı ondan önce. 8 yıllık telefon hala mükemmel.

Son düzenleme:
iPhone 7'de, 64 GB seçeneği olsa; 64 GB olan versiyonunu alıp, ayda 7₺'ye de 50 GB iCloud alanı satın alabilirsiniz diyecektim ancak, 32 ve 128 seçenekleri varmış maalesef.
Google Drive depolamasından yararlanamıyor muyuz iOS'da?
Bir de şunu sorayım mesela şimdi bilgisayara veri aktarımı yapsam başka bir android cihaza atarken karışıyor her şey farketmişsinizdir. iOS'da da öyle bir şey var değil mi? Ona göre belki hepsini bilgisayara depolarım.
İPhone alacaksan en güzel özelliklerinden biride Siri asistanı.
Evet Siri'den haberim var bazı şeyleri karıştırmasa güzel program :)
Ama neden telefona çok daha fazlasını koyabilirken, daha azı ile sınırlı kalıyor.
Aslında tarz meselesi mi denir ne denir bilmiyorum bir şeyler kafamda canlanıyor fakat dile dökemiyorum neden böyle bir yol izlediklerini :)

iOS, stabil olmasından hızlı olmasından çok avantajlıydı fakat kişiselleştirme açısından çok kötü. Android ise stabil olmamasından yakınılıyordu. Bir iPhone 6 kullanıcısı olarak söylemeliyim ki işletim sistemini sadelik bakımından beğeniyorum sırf elması için almamıştım zaten. Ama şimdi Android de eski Android değil, ve iOS, eski iOS değil. Çok iyi stabil edildi benim düşüncem. Bence uzun vadede Android daha iyi. Ama bence. Sebebi herhangi bir iOS cihazın yazılım desteği kalkınca uygulamalarında desteği kalkıyor bir süre sonra. Ama Android'de en azından ROM yüklersin bu sorunu kısmi halledersin. Fiyatta da bence Android daha iyi. Daha fazla özellik sunabiliyorlar. iOS cihazlarda fiyat sorunu zaten aldı başını gidiyor. Biraz zaman geçsin BlackBerry PRIV'e geçiş yapmayı düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı