Şöyle ki S7'im şu an Hafıza(24/32GB) + Sd kart(21/29.70GB) toplamda 45GB gibi bir doluluğa sahip. 4.yılını doldurmuş bir S7 ve benim kullanımıma göre. Yani iPhone 7 alsam bile 128GB daha mantıklı gibi uzun vadede. Yeri gelmişken sorayım bu kadar veri aktarımı Android=>iOS veya iOS=>iOS arasında nasıl yapılır?
iPhone 7'de, 64 GB seçeneği olsa; 64 GB olan versiyonunu alıp, ayda 7₺'ye de 50 GB iCloud alanı satın alabilirsiniz diyecektim ancak, 32 ve 128 seçenekleri varmış maalesef. iPhone 5 öncesinde kullandığım Android telefonum, bir anda açılmamaya karar verdiği için, hiçbir dosyamı aktaramadan geçiş yapmak durumunda kaldım

O yüzden, Android'den iOS'a veri aktarımı konusunda yardımcı olamayacağım ancak, Youtube vs gibi ortamlarda bununla ilgili rehber videolar bulabileceğinizi düşünüyorum. Bilgisayardan telefona dosya aktarımı için, burada adını vermemde sakınca olup olmadığını bilmediğim programlardan yardım alabilirsiniz

'iTunes alternatifi programlar' şeklinde arama yaparsanız bulacaksınızdır.
Bildirim çubuğunuz nasıl işliyor mesela?
iOS'a geçtiğimden beri, bildirim çubuğuna hiç ihtiyacım olmadı. Hatta kurduğum bütün programlarda bildirim gönderme özelliğini kapatarak kullanıyorum. Bir mesajlaşma uygulamasından mesaj geldiğinde örneğin, eğer tuşlar kilitliyse, bildirim ekrana geliyor zaten, direk oradan açabiliyorum. Tuş kilidi açıksa da, uygulamanın üstünde '1,2,3' şeklinde bildirim balonları çıkıyor. Ancak benim gibi bildirimleri kullanmadan kapatırsanız, yine bildirim çubuğuna bildirimler geliyor. Gözüme çarpan bir farklılık yok yani bildirim sisteminde.
Bir ara ayarlardan Wi-Fi açıldığını duydum veya oradan kapatılmazsa kapanmıyormuş sanırım.
iOS 10 yüklü cihazımda böyle bir sorun yok. Sanırım o sorun iOS 11 ile ilgili bir sorunmuş. Şu an güncel sürüm iOS 12 olduğu için, böyle bir sorunun yaşanacağını sanmıyorum.
Belki bu konuda hiç geçmememe sebep olacak bir şey vardır ortada.
Android'deki 'geri' tuşunu sık sık kullanıyorsanız, bu geçmemeniz için bir sebep olabilir

Çünkü iOS'ta böyle bir tuş yok. Onun dışında, geçmemenizi sağlayacak kadar majör bir farklılık, benim aklıma gelmiyor. Sizin aklınıza takılan bir şey olursa 'şu nasıl oluyor' şeklinde, yardımcı olmaya çalışırım

Düzenleme: Şu an aklıma gelen bir özellik, bu cihazda 'apk' denilen olay yok

Yani uygulamaları ve servisleri satın almaya iten bir yapısı var. Bu da bir farklılık olarak sayılabilir, her ne kadar apk indirmek yasal bir özellik olmasa da