Neden Kılıçdaroğlu istifa deniliyor?

Halkın son umuduydu. Yine kazanamadı. Kaç seçimdir oy veriyoruz ancak olmuyor. En iyi aday belki oydu evet ama kaç seçim oldu. Artık sayamıyorum. Tabii kaybetmemizde Kılıçdaroğlu'nun bir suçu olduğunu düşünmüyorum. Ülkemiz akıllanmıyor. Konya yine fark atmış. Suriyelilere vatandaşlık veriliyor. Suriyelilerde RTE'ye oy verdi. Ben zaten kazanacağımıza ihtimal vermiyordum.
 
@bxtbx Mansur Yavaş geçebilirdi.

O ön yargı Kemal Kılıçdaroğlu yüzünden oluştu. Kemal Kılıçdaroğlu istifa etseydi emin olun ki kimsenin CHP'ye karşı ön yargısı kalmazdı. Atamın partisini ne hâle getirdiler, yazıklar olsun...
Sanırım Mansur Yavaş'ın Kürt halkından oy alamayacağını bilmiyorsunuz.
 
@bxtbx Mansur Yavaş geçebilirdi.



O ön yargı Kemal Kılıçdaroğlu yüzünden oluştu. Kemal Kılıçdaroğlu istifa etseydi emin olun ki kimsenin CHP'ye karşı ön yargısı kalmazdı. Atamın partisini ne hâle getirdiler, yazıklar olsun...

Mansur Yavaş belediye seçimlerinde Özhaseki'ye karşı bile yüzde yüzde 50'yi zar zor kırdı. Geçebilirdi diyorsun ha :D
 
Çok güldüm, en iyi aday mı🤣 Evet KK iyi bir aday ama siz onu iç Anadolu'ya sorun birde. Eğer mahsur yavaş aday olsaydı yüzde 65 ile kazanırdı.
 
Sanırım Mansur Yavaş'ın Kürt halkından oy alamayacağını bilmiyorsunuz.

Kemal Kılıçdaroğlu Kürt kesimden oy alabildi mi? Zafer partisiyle ittifak yaptığından dolayı çoğu Kürt sandığa bile gitmedi. İlk seçimde sandığa gitmeyen kişi sayısı 8 milyon civarındaydı, ikinci turdaki seçimde sandığa gitmeyen kişi sayısı da 10 milyon civarındaydı.
 
Bence bunu tartışacağımıza ülkenin geleceğine bakmak daha doğru. Zaten herkes o bunu yaptı o şunu yaptı kavgasına girmiş hala da öyle siyasetin bu olduğunu düşünüyorlar. Kim ne yaptıysa yaptı ha bu değildir ki teroristle önceden kol kola giren olsun geleceğe baksın demek değil dediğim demek istediğim kaybettiyse kaybetmiştir. Şu an ülkenin durumu iyi değil ben bunu söylemek istedim dostlar yoksa hep bu döngüde kalacağız. Umarım anlatabilmişimdir saygılar.
 
Halkın son umuduydu. Yine kazanamadı. Kaç seçimdir oy veriyoruz ancak olmuyor. En iyi aday belki oydu evet ama kaç seçim oldu. Artık sayamıyorum. Tabii kaybetmemizde kılıçdaroğlu'nun bir suçu olduğunu düşünmüyorum. Ülkemiz akıllanmıyor. Konya yine fark atmış. Suriyelilere vatandaşlık veriliyor. Suriyelilerde RTE'ye oy verdi. Ben zaten kazanacağımıza ihtimal vermiyorum.
Evet işte halkımız ne yazık ki çok bilgisiz.
 
@M5Sakarya CHP 2014 seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday göstererek mi seçim kazanmayı bekliyordu? Yıllardır muhalefet iktidara gelemediyse bunda büyük pay Kemal Kılıçdaroğlu'ndadır. Kemal Kılıçdaroğlu dürüst siyasetçi, kabul ediyorum fakat başarısız bir lider. Muhalefeti değiştirmemiz lazım ki malum partiden kurtulabilelim. Israrla hâlâ ve hâlâ Kemal Kılıçdaroğlu diye diretenler var, mantıksız. Kaç kere aday olma denmesine rağmen adaylığını koydu ve seçimi kaybetti. Bu adam mı seçim kazanacaktı? AKP'ye bedavadan 5 yıl daha verdiysek tek suçlusu Kemal Kılıçdaroğlu'dur. O koltuğu bırakmalı artık.
Bu forumda Mansur Yavaş hayranlığı var gördüğüm kadarıyla. Bu seçimde Yavaş'ın bu oy oranının üzerine çıkabileceğini düşünmüyorum. Aday olmuş olsaydı HDP ve TiP kendi adayını çıkaracaktı. Kürtler ikinci turda Yavaş'a oy vermeyecekti. Sadece Ekrem başkanın bir şansı olabilirdi, onun da önü kesildi.

Dolayısıyla, ben bu seçimin kaybedilmesinin en büyük sebebinin bölünmüş Türk Milliyetçiliği olduğunu gözlemlemekteyim. Önce milliyetçilerin tarafını doğru seçmesi gerekiyor. MHP ve Oğan'ın Erdoğan etrafında birleşmesi eşyanın tabiatına aykırı değil mi?
 
Kaybetti. Dayatmalarına rağmen sonuna kadar destekledik. Şimdi yapacağı en doğru davranış istifa etmek olacaktır. Kılıçdaroğlu istifa etmeden CHP'nin seçim kazanmasını beklemeyin. Halk halk diyoruz o zaman halka göre bir aday çıkarılsaydı. Milyonları değiştirmek mi kolay, Kılıçdaroğlu'nu mu?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı