Şahsen benim Linux kullanma sebebim donanımlarımın eskiliğinden kaynaklanıyor. DDR3 bir sistemim var. Makinenin ağır çalışmaması ve ömrünün çabuk tükenmemesi gerekiyor. (-du.)
Linux'den şimdilik memnunum, işimi görüyor. Hafif bir işletim sistemi, çok yönlü bir özelleştrilebilirliğe sahip ve açık kaynak. Bilgisayarım için tam bir nimet.
Fakat bir hatayla karşılaştın mı, ters giden bir şey oldu mu; Eyvah!
Çok yakın tarihte 2006'da çıkmış bir oyunu çalıştıramadım Linux'da. Konu açtım burada, hatta bana yardım eden arkadaşlardan birisi de kurarken zorlandı. 3 saatten fazla zaman harcadım.
Terminale bunu yaz, şunu yaz diyorlar, yazıyorum sonuç alamıyoruz. En sonunda gidip dağıtım değiştirdim. Bu süreçte oynama hevesim kurudu gitti. Buna rağmen değişince de birkaç sorun çıktı da, aşinalığım olduğundan hallediverdim çabucak.
Ben günde 10 saat çalışıp eve yorgun argın gelen birisiyim. Gelip akşam bir de hatalarla uğraşmam ki! Gerçi hataları düzeltmek mi denilir yoksa eksikleri mi tamamlamak mı? Artık ne denirse...
Ne diyeyim ki şimdi?
Şimdi Windows'da olsaydım eminim oyuna bastığım anda çalışırdı.
Bilgisayarda yaptığım işler sadece yazılım ve oyun.
İkisini de, iki sistemde yapabilirim. Yıllardır Linux kullanıyorum ama ne yazık ki o an Windows'a geçmek istemedim değil. Kullanım kolaylığı açısından Windows daha iyi olduğu için daha çok kullanıcıya hitap ediyor.
17 yaşımdayken 13 yaşındaki arkadaşımı Linux Mint ile GNU/Linux dünyasına getirmiştim. Bilgisayarda sadece tarayıcıya girip anime izleyen ve birkaç oyun oynayan biriydi, teknoloji ile içli dışlı değildi. Linux'a geçişinin ilk haftasından sonra kendi yaptığı config'leri bana atmaya başlamıştı ve 2. aydan itibaren kendisinin sıfırdan yaptığı KDE temalarını bana atmıştı. Nasıl yapılacağını araştırmış, örneklere bakmış ve istediği düzeni sağlamıştı.
@gen2 hocam demem o ki 13 yaşındaki bilgisayarla arası kötü olan çocuk bile bunu yapabiliyorken reşit insanların çıkıp "Linux zor." demesi çok saçma. 13 yaşındaki bir çocuk gibi öğrenime istekli değillerse orası ayrı mesele ki zaten bu dedikleri 13 yaşında bir çocuk gibi bile olamadıklarını gösteriyorken bırakın "Linux zor." demeye devam etsinler.
Dediğin şeyin psikoloji ile de alakası var. Çocukların öğrenim eğrisi yetişkinlere göre daha yüksektir. Üstüne merakları da varsa elbette çocuklar daha iyi işler başarabilirler. Fakat bu demek değil ki yetişkinler "yetersiz". Yetişkinlerle çocukların zihinleri farklı çalışıyor.