Neden Linux tercih edilebilir?

1-) Özgürsünüz, sınırsız özgürlük istediğiniz her şeyo yapabilirsiniz yani.
2-) Photoshop gibi Adobe programlarını çalıştıramazsınız. Ama onun dışında ki çoğu programlar çalışır.
3-) Hocam benim önerdiğim dağıtım Fedora. Bilgisayara Rufus programını indirip İSO dosyasını Flash Belleğe yazdırdıktan sonra kurabilirsiniz.
4-) D diski oluştup dosyalarınızı oraya atarsanız verileriniz silinmez (Linux'u kurarken D diskini silmeyin, C Diskine kurun)
5-) Evet oynayabilirsiniz. Valorant gibi online oyunlar sorun çıkartıyor ama çoğu oyun sorunsuz çalışır.

Önemli programlardan kastım Steam, Epic Games gibi programlar.
Kurarsın da içindeki oyunlardan kaç tanesi Linux destekli bak bakayım 🤣 Biraz uğraşarak çoğunu açarsın ama Windows gibi direkt indir diyeyim gireyim zor.

2- Adobe kullanamazsınız. Alternatifler iyi, bir şirket altında zorunlu şekilde adobenin dosyalarıyla çalışmanız gerekmiyorsa Linux'a geçip alternatifleri kullanabilirsin.

Adobe gibi programlarla işim olmuyor hocam. Ben sadece oyun oynuyorum.

Çoğunu oynarsın ama uğraşırsın. Windows gibi indir oyna olmuyor. Çoğunda belki sorun olmaz ama sorun olanlar da çıkıyor. Çoğu oyunun zaten doğrudan desteği yok, alternatif yollarla açılıyor. Sorunsuz açmak için de dediğim gibi uğraşıyorsun.

Benim için önemli olan şey zaten oyun. Windows'ta kalacağım gibi.

5-) Evet oynayabilirsiniz. Valorant gibi online oyunlar sorun çıkartıyor ama çoğu oyun sorunsuz çalışır.

Online oyun oynamayı bıraktım. Sadece hikayeli oyunlar oynuyorum.

Hepinize teşekkür ederim. Kararımı verdim sanırım.

Adobe gibi programlarla işim olmuyor hocam. Ben sadece oyun oynuyorum.

Benim için önemli olan şey zaten oyun. Windows'ta kalacağım gibi.

Online oyun oynamayı bıraktım. Sadece hikayeli oyunlar oynuyorum.

Hepinize teşekkür ederim. Kararımı verdim sanırım.
Sadece hikayeli oyun oynayacaksanız Linux'ta oyun konusunda problem yaşamazsınız.

Kurarsın da içindeki oyunlardan kaç tanesi Linux destekli bak bakayım 🤣 Biraz uğraşarak çoğunu açarsın ama Windows gibi direkt indir diyeyim gireyim zor.
Hocam gaayet basit. Steam'in zaten direk Linux desteği var. Steam'de ki tüm oyunları tak indir oynayabilirsiniz. Ayar filan yok.
Epic Games sorun çıkartır onu da Heroic Games Launcher diye bi program öyle hallediyorsunuz. Yani Linux ta Valorant oynamayacaksan tüm oyunlar çalışır.

Hocam gaayet basit. Steam'in zaten direk Linux desteği var. Steam'de ki tüm oyunları tak indir oynayabilirsiniz. Ayar filan yok.
Epic Games sorun çıkartır onu da Heroic Games Launcher diye bi program öyle hallediyorsunuz. Yani Linux ta Valorant oynamayacaksan tüm oyunlar çalışır.

Proton gerekiyor bazı oyunlarda diye biliyorum.

Sadece hikayeli oyun oynayacaksanız Linux'ta oyun konusunda problem yaşamazsınız.

Hepinize teşekkür ederim. Aslında aklıma Linux'a geçme fikrinin gelme sebebi tamamen güvenlikti. Windows'ta sürekli açıklar falan oluyor. Ama şuan 90 günlük Kaspersky aboneliğim olduğu için 90 günü Windows'ta geçireceğim :D. Eğer sonrasında aboneliği yenilemezsem Linux'a geçmeyi düşünebilirim.

Proton gerekiyor bazı oyunlarda diye biliyorum.
Steam'de ki bütün oyunları ekstra bişey indirmeden çalıştırıyorsunuz. Steam'de Proton diye bi teknoloji var onu zaten Steam kendisi ayarlıyor. Sadece ayarlardan Proton'u tikliyorsunuz o kadar.

Linux hakkinda merak ettigin cogu seyi videolarda bulabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı