Neden Linux?

Aşağilayanlari görmezden geliyorum ben. Çevresel tartişmalari pek dikkate almam. İçinizden ne geliyorsa yapın.

Linux'u aşağılayanlar Linux kullanmamış özgürlüğünü tatmamış olanlar. Kali'ye gelirsek ana işletim için uygun değil siber güvenlik için uğraşanlar için daha kullanışlı.

Kali, BlackArch, Tails vs dağıtımlarda ketum olacaksın. Karda yürüyüp izini belli etmeyeceksin.
Alenen Kali Linux kullandığını söylemek tuhaf gelir tabi ki.
Canlı olarak, özellikle DVD üzerinden kullanılır. Hedef tamamlanınca DVD parçalanır, atılır.

Gördüğüm en mantıklı açıklama. Ayrıca USB üzerinden "Live" olarak da kullanılır.

Ana makinemde kullanabilirim, yaptığım her şey "ethical" olduğu için, yasadışı işler yapmadığım için sürekli olarak kullanabilirim Kali Linux'u. İzin verilmediğim ağlarda, sunucularda ve makinelerde exploit ya da erişim gibi şeyler denemiyorum nasılsa... Tabii eğer Kali beni Manjaro'dan sonra tatmin edebilecek düzeydeyse.

Kali'nin içinde pentesting araçları ile gelmesi dışında bir özelliği yok. Ayrıca siz o pentesting araçlarını kullanmayacaksınız bile, boşuna yer kaplayacak. GNOME istiyorsanız dağıtım mı yok? Ubuntu, Debian GNOME, Pop!_OS, Manjaro GNOME...

Son düzenleme:
Kendinize göre en uygun distroyu kullanabilirsiniz.
İşletim sisteminin kali ve ya ubuntu olması içerisinde yapılan işlemin etik olup olmayacağı anlamına gelmez.
Etik dışı bir şey yapacaksanız bunu her hangi bir distroda package menager ile doğru repository'lerden ve ya compile ederek zaten edinebilirsiniz.
Kendinize en uygun gördüğünüz,en özgür hissetiğiniz distroyu kullanabilirsiniz.
Yapılan yorumlara aldırmayın linux'u gerçekten deneyimlemeyip atıp tutan çoktur.

Hocam konuma bakar mısınız.

Ben Windows gibi kafasına göre güncelleme yapmadığı, sürekli donup kasmadığı, mavi ekran vermediği için Linux kullanıyorum.
Ayrıca programlama ile de ilgileniyorum ve Linux ortamında programlama yapmak daha rahat. Hatta artık Linux benim için bir hobi gibi oldu, sıkıldıkça temalarla ikonlarla oynuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…