Neden Linux?

İnsanlar neden Linux kullanıyor? İşletim sisteminin kullanıcı arayüzü inanılmaz güzel görünüyor. Bu işletim sistemini neden tercih ettiğinizi basitçe açıklar mısınız? Ayrıca kullandığınız tek işletim sistemi Linux mu? İkinci bir işletim sistemi ile birlikte mi kullanıyorsunuz?

Ben Windows 10 ile Dual Boot kullanıyorum ama Windows'u sadece Firmware güncellemelerini yapmak için falan açıyorum. Neden Linux dersen bunun sebebi her insan için farklıdır ben komünitesi için kullanıyorum. Genelde sıradan kullanıcılardan daha akıllı insanlar oluyorlar. Tabi bol bol da istisna var. :)

İnsanlar neden Linux kullanıyor? İşletim sisteminin kullanıcı arayüzü inanılmaz güzel görünüyor. Bu işletim sistemini neden tercih ettiğinizi basitçe açıklar mısınız? Ayrıca kullandığınız tek işletim sistemi Linux mu? İkinci bir işletim sistemi ile birlikte mi kullanıyorsunuz?
Bazıları ek olarak Windows kullanıyor. Ben sadece Linux(Arcolinux) kullanıyorum. Neden Linux?
1- Görünümü fazlasıyla özelleştirilebilir
2- Oyun seçenekleri benim için yeterli
3- Uygulamaları yeterli
4- Ücretsiz
5- Aklıma gelmeyen bir çok ek özellik

Bazıları sistemlerinin düşük olmasından ötürü kullanıyor. Bazıları ise kod kaynaklarının tamamen açık olduğundan dolayı. Bazıları Windows sevmediği için kullanıyor, bazıları ise basit arayüzü için.

En azından bildiklerim bunlar. Ben Windows kullanıyorum orası ayrı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı