Neden PUBG düşüşte ve CS:GO yükselişte?

İnsanlar sıkıldı bence Battle Royale'den. Bu yüzden farklı oyunlara rağbet ediyorlar. Özellikle şu danger zone olayından sonra CS:GO büyük bir oyuncu kitlesi kazandı. Her şeyi geçtim PUBG oynayabilmek için gerçekten güçlü bir sisteme ihtiyaç duyuluyor. CS:GO'yu ise 7-8 senelik bilgisayarımla bile oynayabiliyorum.

PUBG ile CS:GO karşılaştırılmaz. Biri yıllardır bildiğimiz ve hiçbir zaman bitmeyecek oyun olan CS, diğeri ise oyun dünyasına yeni oyun tarzı getiren daha doğrusu doğru şekilde getirip ve önceki bu tarz oyunlar arasından sıyrılıp 1 numaraya yerleşen PUBG. PUBG de CS:GO gibi bitmeyecek bir oyun. Sürekli devam eder e-sporu vs.

Şahsen PUBG'yi severek oynayan biriyim. Elimde olan sistem çok iyi bir sistem değil ama bulunduğum ayarlarda 40-60 FPS oynayabiliyorum çok şükür. CS yerine tercih ederim. Fakat PUBG dediğim gibi sistemi iyi olanların oynayacağı bir oyun ve gerçekten arkadaşın yoksa bir yerden sonra sıkıyor bence. Arkadaş arayanların çoğu da eğlenmek için değil de try hard kasıp 1. olabileceği iyi oynayan birilerini arıyorlar.

Steam online oyuncu sayısına baktım hergün PUBG 1.ci olurdu harbiden CS GO bugün 200K fark atmış.Birde mesela şuan en çok oynanan oyunlara nerden bakabiliriz. Steamdaki oyuncuları görebiliyoruz fakat origins veyahutta diğer launcherlerda çalışan oyunları kaç kişi oynuyor bunları görebilme şansımız varmı. Mesela fortnite ? apex legends ? anlık kaç k oyuncu çekiyor.

Steam online oyuncu sayısına baktım hergün PUBG 1.ci olurdu harbiden CS GO bugün 200K fark atmış.Birde mesela şuan en çok oynanan oyunlara nerden bakabiliriz. Steamdaki oyuncuları görebiliyoruz fakat origins veyahutta diğer launcherlerda çalışan oyunları kaç kişi oynuyor bunları görebilme şansımız varmı. Mesela fortnite ? apex legends ? anlık kaç k oyuncu çekiyor.
EA bu bilgiye erişmeni sağlamıyor yani bakacak bir yer yok.

PUBG birden yükseldi ancak insanlar sıkılmaya başladı. PUBG çok fazla yenilik getiremedi. CS serisi yıllardan beri olan bir seri ve her zaman bir kemik kitlesi olmuştur. PUBG ilk çıktığı anda farklılık sunmuştu ve birçok oyunun kemik kitlesi dahil PUBG'ye yönelmişti. PUBG artık yükselişini devam ettiremedi ve diğer insanlar da CS:GO gibi oyunlara dönüş yaptılar. CS serisi ulaşılabilirliği, adil oyun anlayışı ve eskimeyen oynanış şekli ile hala yaşamaya devam ediyor. Benim kanaatim bu şekilde.

Yayıncıların oynadığı oyuna iyi oynamadığı oyuna kötü gözüyle bakıldığı için böyle oluyor çünkü. Oyun dünyasının büyük bir bölümünün yaşça küçük manipüle edilmeye daha yatkın bir kitle olduğunu göz önüne alınca sonuç kaçınılmaz oluyor. Pubg ilk çıktığında cs go'nun fps oyuncularını çalmıştı, fortnite çıktı pubg'nin oyuncularını çaldı, pubg eski oyuncularını geri kazandı, şimdi de hepsi yavaş yavaş cs go'ya dönüyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı