Neden Redmi Telefon Almamalıyız?

Note 7 kullanıyorum. Bu dediğiniz sorunların hiçbirini yaşamadım sanırım. Tek doğru dediğim yer, Android güncellemesi o kadar. Onun dışındakileri yaşamadım.
 
Redmi 6 kullanıyorum 2 yıldır. Sorun yaşamadım ama dosya yöneticisine bile girince reklam giriyor. Cidden berbat bir şey.
Arkadaşlar ayarlardan reklamları kapatabiliyorsunuz. Ben aldığım gün buldum o sekmeleri kapattım. Cidden reklamlı mı kullanıyorsunuz?
 
Tabii ki de 15 sayfa mesajı okumadım. Konu başında dediklerinizin yarısı bile doğruysa zamanında Note 8 veya Note 8 Pro yerine A50 alarak mükemmel bir iş çıkarmışım.
8 Pro yerine belki tartışılır ama 8 yerine kesinlikle çok çok daha iyi bir seçim. Günlük kullanım için 8 Pro'dan bile daha iyi bence.
 
Çoğu söylediğinize katılmakla beraber;

  • RN8 ve Pro Android 11 alacak.Bu telefonlar daha yeni çıktı neye dayanarak almayacak deniliyor? Benim bildiğime göre resmi bir açıklama yok. Tabiki de alacak.RN7 2 büyük güncelleme aldı bu telefonda alacaktır.
  • RN8 kullanıcısıyım ve herhangi bir kasma görmedim arayüz yağ gibi akıyor, bu bence telefondan ne beklediğinize bağlı diye düşünüyorum sonuçta bu telefondan RN8Pro performansı beklemek yanlış olur.
  • Samsung destek falan vermiyor.Arayüzünü en iyi telefonuna göre uyarlar, o saydığınız orta seviye telefonları bu güncellemeler ile çöker, donar.

Benim eksi yönlerim:
  • MIUI12 hala nasıl gelmez anlamış değilim.(Yukarıda Android 11 gelecek dedim lakin baya geç geleceği kesin)
  • Yakınlık sensörü(Proximity) can sıkıyor, her aramada telefonu kilitlemek sıktı.
Edit: şimdiye kadar hiç reklam görmedim.
Note 8 Pro kullanıyorum. O sensör cidden telefonu kırdırır. Ben çıktığı gün almıştım. Spotify falan açılmıyordu. Lite kullanmak zorunda kaldı insanlar. MIUI 12 kullanıyorum. Note 8'e ne zaman gelir fikrim yok.

+ O zamanlar Netflix'te 1080P kullanılamıyordu.
 
Dayanamadım yazmaya karar verdim. Öncelikle eşimin telefonundan yazıyorum. RN8 Pro telefon cok stabil kameraları harika, hızı güzel donma kasma yok. 1 seneye yakın oldu memnunuz fiyatına göre. O zaman da araştırdım bu özelliklerde yanına yanaşan yoktu.

iPhone 2'yi kardeşim Amerika'dan eylül sonunda getirdi, haziran temmuz gibi tanıtıldı. İlk iPhone kullanıcılarındam. Büyük olaydı.

Çok teknik detaydan anlamam ama kullanmadığım marka kalmadı. Sony P990 vardı belki bilenler olur dokunmatik açılır. Sayı bölümü çıkarılırdı falan klavyeli. Hastalık mahiyetinde telefon değiştiririm genelde senede bir yaparım.İlk Android'ler çok hantaldı.

Motorola Atrix 2, Sony Z1, Samsung S1, Meizu MX5, LG G2, LG3, Sony Z2, ablama Sony Z3 o zamanlar telefonlar alınabilir fiyatlardaydı.

Bir ara Redmi Pro diye bir modelini aldım 3 GB RAM 32 GB dahili. Özellikleri: ses kaydetme orijinal kendi uygulaması sayamadığım bir sürü ekstra özellik, şimdi gerçi bütün telefonlarda var. O yıllarda harika kızılötesi falan (basit bir özellik ama olmazsa olmazım artık) MIUI arayüzünü de eski telefonlardan biliyorum. Atrix'e yüklemiştim çok hoştu. MIUI arayüzü falan yabancı da değilim arayüze, telefonu harika yaptı. İnanılmaz, sonra Mi 5S Plus ile tanıştım. Aldım o gün bu gündür başka telefon kullanmıyorum. MI6'yı aldım telefon 3 senedir değiştirme gereği hissettirmedi, çok enteresan bir tek bu telefonda sabit kaldım efsane modeli bana göre. Ne performansı azaldı ne yavaşladı bir tek pil az gidiyor onu da hızlı şarj ile hallediyoruz. Hedef Mi 9, yani kısaca arkadaşa çok katılmıyorum ki Samsung fiyatları özelliklerine göre kıyaslandığında pahalı. Xiaomi zaten açıkladı kâr oranımız yüzde 5 diye. Reklam olayı doğru adamlar ek gelir elde ediyor bu işten ama telefonları ucuza sattıkları için oluyor bunlar. Ama artık kapatılabilir. Eskiden kapatılmıyordu. Güncellemelerle hallettiler.

Kısaca çok taraflı olmamak lazım ben Xiaomi'de sabitçi değilim ama bu fiyatlarda tel yok.

Arkadaşlar forumlarda kasma şikayetleri falan yazılar var demişler,
örnek sayfa atmışlar iPhone ile ilgili de milyonlarca donma kasma şikayetleri sayfası var veya Samsung'la ilgili benim babam senin babanı dövere getirmemek lazım. Parası olan istediği telefonu alır. Adam 25bin verir son model iPhone alır. Kardeşim kusura bakma da ben telefona o kadar para veremem. Almak istyene de mâni olmam.

Oğuzhan Mutaf.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı