Neden Technopat Sosyal kötüleniyor?

• Konuyu başlatan 374025
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 95
  • Görüntüleme 5.594
Hadi oradan. Ya yonetim les ise. Ayrica kim sikiya gelmek ister ki? Bunun bizle alakasi yok.
Yönetimi beğenmiyor olabilirsiniz, kişisel düşünceler bunlar. Düzgün bir şekilde kurallar uygulanmazsa forum oldukça kafasına buyruk olur ki bir ara denetim yapılmayarak nasıl bir yere dönüşeceği kısa bir süreliğine de olsa kullanıcılara gösterilmişti.

O kısa sürede bile ne kadar karmaşık bir durum ortaya çıkmıştı. Demek ki neymiş kurallar olmadan düzen olmuyormuş. Çok zor şeyler de istenmiyor ama nedense insanlar konfor alanlarını bozmayı sevmiyor. Kendi dilini konuşması bu kadar zor olmamalı bir insan için.

Hocam bu cezalar konusunda ben çok katılmıyorum. Daha önce uyarı dahi almadım zaten ancak şöyle bir durum da var: Özellikle az mesajlı hesaplar yazım kurallarını hiç kâle almadan mesaj yazıyorlar ve herhangi bir sorun yaşamıyorlar.

Türkçe konusunda çoğu moderatör zaten bu konuda katı olduklarını belirtiyor, şahsen bu benim hoşuma gidiyor. Size Technopat Sosyal'de 2011'de yazılmış bir gönderiyi göstersem yeni yazılmış sanabilirsiniz.

.. ancak başka bir forumdan benzer tarihte yazılan bir mesajı göstersem kullanılan sosyal medya jargonlarının zamanla değişmesi nedeniyle bunun eski bir yazı olduğunu kolaylıkla kavrayabilirsiniz.

Yani bu kurallar yazıları ölümsüz yapıyor. Dışarıdan burayı kötüleyenler ise genelde bir başkasından duydukları mesajı TTS(text-to-speech) gibi tekrarlıyorlar ya da bunu mizah öğesi olarak kullanıyorlar.

Mizah öğesi olarak kullananlarla sorunum yok ancak söylenenleri tekrar edenlere ikinci el bilgilerin tehlikeli olduğunu, bir şeyi eleştirmeden önce hakkında en azından bir miktar bilgi sahibi olmasını isterim.

Askerdeyken korgeneral görmüş insanım. Komutanlar bile bu kadar kasıntı olmuyorlar arkadaş.
8c6769e0323ffa6e7aadf98ddf34d5fe.jpg

Aslında ban konusunu kötülüyorlar.
Yani cezalar hafif diğer forumlara göre.
Diğer forumlardaki moderatörler bile burayı kötülüyor.
Technopat Sosyal disiplinli ve daha aktif.
Bu forum ilk üye olduğum forumdu.
Technopat o sırada:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bizim insanımız sıkıya gelemez, kurallara uymayı başaramaz.

Saçma kurallar koyarsanız yani tabii uymam kurallara. Bazen unutuyorum o şeylere basmayı sonra nemi oluyor? Tak ban geliyor. Bak diğer forumlara öyle bir şey var mı? Adamlar istediği gibi yazabiliyor, küfür dışında ve yazım kuralları dışında da bir sürü saçma ceza şeyleri var.

Aslında ban konusunu kötülüyorlar.
Yani cezalar hafif diğer forumlara göre.
Diğer forumlardaki moderatörler bile burayı kötülüyor.
Technopat Sosyal disiplinli ve daha aktif.
Bu forum ilk üye olduğum forumdu.
Pek de hafif değil. Oyunun ismini hatırlamadığım için X diyeceğim oyuna.

Başlığı X oyunu internetsiz oynanır mı adlı bir konuya evet, oynanır yazdığım için uyarı almıştım.

Saçma kurallar koyarsanız yani tabii uymam kurallara. Bazen unutuyorum o şeylere basmayı sonra nemi oluyor? Tak ban geliyor. Bak diğer forumlara öyle bir şey var mı? Adamlar istediği gibi yazabiliyor, küfür dışında ve yazım kuralları dışında da bir sürü saçma ceza şeyleri var.
İşte sorun burada zaten. Kendi dilini kullanmakta bu kadar zorlanan başka bir millet yok gibi. Birkaç tane cümleyi de kurallara uygun yazabilmemiz gerekiyor.

Forumdaki yazıların, başlıkların vb. şeylerin düzen içinde olması forumu daha kullanışlı ve okunaklı hale getiriyor. Bunun için de sizden ekstra bir şey istenmiyor, kendi dilinizi kullanmanız gerekli sadece.

Kuralları saçma bulma sebebi işinize gelmemesiyse kurallar saçma olmuyor. Sadece siz ona uymak istemediğiniz için size saçma geliyor.

Başlığı X oyunu internetsiz oynanır mı adlı bir konuya evet, oynanır yazdığım için uyarı almıştım.
Kural 6. Sizden önce bunu başka kişiler de yazmış. Siz farklı bir şey eklemeden aynı şeyi yazmışsınız. Bunun yerine beğen ifadesini kullanabilirsiniz. Kuralları okursanız aslında en başlarda böyle bir kural olduğunu görebilirsiniz. :)

İşte sorun burada zaten. Kendi dilini kullanmakta bu kadar zorlanan başka bir millet yok gibi. Birkaç tane cümleyi de kurallara uygun yazabilmemiz gerekiyor.

Forumdaki yazıların, başlıkların vb. şeylerin düzen içinde olması forumu daha kullanışlı ve okunaklı hale getiriyor. Bunun için de sizden ekstra bir şey istenmiyor, kendi dilinizi kullanmanız gerekli sadece.

Kuralları saçma bulma sebebi işinize gelmemesiyse kurallar saçma olmuyor. Sadece siz ona uymak istemediğiniz için size saçma geliyor.

Kural 6. Sizden önce bunu başka kişiler de yazmış. Siz farklı bir şey eklemeden aynı şeyi yazmışsınız. Bunun yerine beğen ifadesini kullanabilirsiniz. Kuralları okursanız aslında en başlarda böyle bir kural olduğunu görebilirsiniz. :)

Adam nokta koymuyor diye okunaklı mı olmuyor forum? Hayır, gayet de okunaklı. Şöyle bir fotoğraf da bırakayım, forum çok iyi ama bu kurallar gerçekten sıkıcı yapıyor. Yanlış yazdık diye hemen 1 saat ban atıyorsunuz ve insanın forumda durası gelmiyor.

Dosya Ekleri

• indir-_1_.png
    indir-_1_.png
    60,3 KB · Görüntüleme: 62

Technopat Haberler

Geri
Yukarı