Neden vaka sayıları azalıyor?

Şimdi birçok senaryo olur böyle bir soruda.
1. azaldığı falan yok sadece öyle açıklıyor olabilirler.
2. bu virüse karşı elbet bir gün bağşıklık sistemimiz güçlenecek ve bu virüste bir gün grip gibi daha basit atlatılabilen bir virüs haline gelecek bu günler yaklaşıyor olabilir.
3. her ne kadar komiğime gitse de ve kafama yatmasada hafta sonu ve çıkılabilir saatler yasağı bir nebzede olsa insanların hareketliliğini düşürmüş olabilir.
4. yine bizim insanımızdan beklemesi zor ama önlemler daha iyi bir şekilde uygulanıyor olabilir(maske takma, mesafe, sigara içme yasağı.
5. bundan kesinlikle eminim kafelerin hele şükür dediğim şekilde kapatılması.
 
Ben hala inanmıyorum sayılara. Evden sokağa bakıyorum dışarda çocuklar oyun oynuyor. Bazen markete gidiyorum, hala maskesini burnuna takmayan insanlar var. Bütün bunların yanında ne hikmetse vakalar düşüyor. Hiç inandırıcı değil.
 
Ben hala inanmıyorum sayılara. Evden sokağa bakıyorum dışarda çocuklar oyun oynuyor. Bazen markete gidiyorum, hala maskesini burnuna takmayan insanlar var. Bütün bunların yanın da ne hikmetse vakalar düşüyor. Hiç inandırıcı değil.

Ben de inanmıyorum. Giresun'da bile akşamları dışarıda birileri oluyor. Büyükşehirleri hiç düşünemiyorum.
 
Bence doğru. Şahsen 1-2 ay öncesine baktığımda sokaklar insan kaynıyordu. Şimdi insanlar azaldı ve dışarıda olanlar maske takıyor. Maskesiz kişi cidden çok az gördüm. Kendi şehrime göre konuşuyorum tabi.
 
Vaka sayısının düşmesi bana sorarsanız yalan dolandan ibaret. Kalıcı bir işlem olmadığı sürece vaka sayısı artmaya devam edecektir. Türkiye'nin ekonomisi ciddi derecede etkilendiği için erkenden ne olursa olsun açmaya hazırlanıyorlar. Belki aşı Türkiye'ye geldiğine bile aşıyı zorunlu hale getirebilirler. Bu iş hafta sonunu yasaklayıp hafta içini serbest yapmak ile olacak iş değil çünkü zaten hafta içi Corona olan adam hafta sonu çıkmasa ne yazar. Dolmuşlara bakıyorum yine herkes dip dibe 15 kişilik dolmuşa 25 kişi alınmış.
 
Bana kalırsa bilerek bu rakamları açıklıyorlar. İlk başta yalan söylediler 3000 civarı vakamız var derken aniden 30 bin vaka açıklamaya başladılar. Düşüşün de yalandan ibaret olduğunu düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı