Neden Xbox Series X bu kadar övülüyor?

Ps5 9.2 teraflops ile 4K oynatabiliyorsa bişey demiyorum.
Ps5 in değerlerinin değişkenliği oyunun gereksinimlerine göre olur, mesela oyunda ekran kartı isteyecekse ekran kartı 10,28 teraflops olur.
Bide ps5 36 cu ile 2.25 ghz, xbox Series x 52 cu ile 1,825 ghz.
Eğer sizin dediğiniz mantık ps5 te 1cu 2,25 ama öyle değil 36 cu ile toplam 2,25 ghz.
Eğer sizin dediğiniz gibi olsaydı ac valhalla ps5 ile xbox series x te 60 fps çalışması için xbox ta minimum çözünürlük 1188p ps5 te 1440p.
Xbox ps5 ten güçlü ise böyle bir şey olur muydu?
hocam :D hız tüm çekirdeklere bölünüyorsa neden çok çekirdekli ki bu cihazlar. oradaki bölme biraz anlamsız olmuş sanırım, çarpmayı deneyin o değerleri bir de. bir de ilk yorumumda söyledim hem bir kaç ay geç ulaşmış geliştirici kitleri hem de 2 farklı donanımla çıktığı için ps5 e daha fazla ve verimli bir optimizasyon vakti ayrıldı. hem tek donanım hem de bir kaç ay erken ulaştığınızı düşünün bir cihaza. bu da çok doğal bir şekilde daha iyi bir performansa sebep oldu. ayrıca dediğim değişken hız evet geliştiricinin kullanımına açık olsa da temel amacı sıcaklık-ses-güç dengesini ayarlamak. bildiğimiz amd smart swift yani. bu yüzden hep tam yük altında soğuk olmadığında cihaz o hızlara çıkarsa cihaz çık ses ve ısı ortaya çıkarır. çünkü geliştirici konferansındaki konuşmasında mark cerny'nin kendisi de bu değerlere "uygun koşullarda, çıkabildiğimiz en yüksek değer" diye bahsetti. yoksa baktığımız zaman xbox one da 12 cu ya 853hz, ps4 de 18 e 800 hz değerler. bu da şuan xbox one'ın görsel olara aynı olmasa da bugünkü farkından çok daha az bir fark olmasına sebep olması lazım, ama diğer üniteler ve çekirdekleri göz ardı edemeyiz. tflops da saat hızı da çekirdek ve ünite sayıları göz ardı edilirse anlamsız sayılar olarak çıkıyor karşımıza. amacım fanatiklik yapmak değil öyle gözükmek istemem. hiç xbox konsolum olmamasına karşı 3 ps konsolum var, psnin özel oyunları bana daha çok hitap etmiştir. özellikle ps4 cidden harika bir konsol benim açımdan. amacım arka plana bakmadan meydana gelen bilgi kirliliği ile ilgili fikrimi belirtmekti. çünkü internette ne yazık ki çok fazla fanatik yanlış bilgi yayıyor, hem geçen nesil tflops değerini savunup haklıyız diyip hem de bu nesilde insanlarla dalga geçer şekilde tflopsun önemsiz bir değer olduğunu savunuyorlar garip bir şekilde. o boyutta pek türkçe yorum görmedim bu güzel bir şey . sizle de yine saygı çerçevesinde bunu konuşmak çok hoş bir durum :)

Hocam :D hız tüm çekirdeklere bölünüyorsa neden çok çekirdekli ki bu cihazlar. Oradaki bölme biraz anlamsız olmuş sanırım, çarpmayı deneyin o değerleri bir de. Bir de ilk yorumumda söyledim hem birkaç ay geç ulaşmış geliştirici kitleri hem de 2 farklı donanımla çıktığı için PS5'e daha fazla ve verimli bir optimizasyon vakti ayrıldı. Hem tek donanım hem de birkaç ay erken ulaştığınızı düşünün bir cihaza. Bu da çok doğal bir şekilde daha iyi bir performansa sebep oldu. Ayrıca dediğim değişken hız evet geliştiricinin kullanımına açık olsa da temel amacı sıcaklık-ses-güç dengesini ayarlamak. Bildiğimiz AMD Smart Swift yani. Bu yüzden hep tam yük altında soğuk olmadığında cihaz o hızlara çıkarsa cihaz çık ses ve ısı ortaya çıkarır. Çünkü geliştirici konferansındaki konuşmasında mark Cerny'nin kendisi de bu değerlere "uygun koşullarda, çıkabildiğimiz en yüksek değer" diye bahsetti. Yoksa baktığımız zaman Xbox One'da 12 cu ya 853Hz, PS4'de 18'e 800 Hz değerler. Bu da şu an Xbox One'ın görsel olara aynı olmasa da bugünkü farkından çok daha az bir fark olmasına sebep olması lazım, ama diğer üniteler ve çekirdekleri göz ardı edemeyiz. Tflops da saat hızı da çekirdek ve ünite sayıları göz ardı edilirse anlamsız sayılar olarak çıkıyor karşımıza. Amacım fanatiklik yapmak değil öyle gözükmek istemem. Hiç Xbox konsolum olmamasına karşı 3 PS konsolum var, PSN'in özel oyunları bana daha çok hitap etmiştir. Özellikle PS4 cidden harika bir konsol benim açımdan. Amacım arka plana bakmadan meydana gelen bilgi kirliliği ile ilgili fikrimi belirtmekti. Çünkü internette ne yazık ki çok fazla fanatik yanlış bilgi yayıyor, hem geçen nesil tflops değerini savunup haklıyız deyip hem de bu nesilde insanlarla dalga geçer şekilde tflopsun önemsiz bir değer olduğunu savunuyorlar garip bir şekilde. O boyutta pek Türkçe yorum görmedim bu güzel bir şey. Sizle de yine saygı çerçevesinde bunu konuşmak çok hoş bir durum :)

FIFA 21 PS5'le Xbox Series X ve Xbox Series S karşılaştırması vardı bir an PS5 ile Xbox Series X'in yerlerini karıştırdım, demek ki millet Xbox güçlü diye boşuna demiyormuş sonra bir baktım ps5.
Kanal elanalistadebits. Görmen lazım.
Eğer oyunlar Xbox'ta daha iyi olmaya başladığımda sözümü geri alırım;).
hocam :D hız tüm çekirdeklere bölünüyorsa neden çok çekirdekli ki bu cihazlar. oradaki bölme biraz anlamsız olmuş sanırım, çarpmayı deneyin o değerleri bir de. bir de ilk yorumumda söyledim hem bir kaç ay geç ulaşmış geliştirici kitleri hem de 2 farklı donanımla çıktığı için ps5 e daha fazla ve verimli bir optimizasyon vakti ayrıldı. hem tek donanım hem de bir kaç ay erken ulaştığınızı düşünün bir cihaza. bu da çok doğal bir şekilde daha iyi bir performansa sebep oldu. ayrıca dediğim değişken hız evet geliştiricinin kullanımına açık olsa da temel amacı sıcaklık-ses-güç dengesini ayarlamak. bildiğimiz amd smart swift yani. bu yüzden hep tam yük altında soğuk olmadığında cihaz o hızlara çıkarsa cihaz çık ses ve ısı ortaya çıkarır. çünkü geliştirici konferansındaki konuşmasında mark cerny'nin kendisi de bu değerlere "uygun koşullarda, çıkabildiğimiz en yüksek değer" diye bahsetti. yoksa baktığımız zaman xbox one da 12 cu ya 853hz, ps4 de 18 e 800 hz değerler. bu da şuan xbox one'ın görsel olara aynı olmasa da bugünkü farkından çok daha az bir fark olmasına sebep olması lazım, ama diğer üniteler ve çekirdekleri göz ardı edemeyiz. tflops da saat hızı da çekirdek ve ünite sayıları göz ardı edilirse anlamsız sayılar olarak çıkıyor karşımıza. amacım fanatiklik yapmak değil öyle gözükmek istemem. hiç xbox konsolum olmamasına karşı 3 ps konsolum var, psnin özel oyunları bana daha çok hitap etmiştir. özellikle ps4 cidden harika bir konsol benim açımdan. amacım arka plana bakmadan meydana gelen bilgi kirliliği ile ilgili fikrimi belirtmekti. çünkü internette ne yazık ki çok fazla fanatik yanlış bilgi yayıyor, hem geçen nesil tflops değerini savunup haklıyız diyip hem de bu nesilde insanlarla dalga geçer şekilde tflopsun önemsiz bir değer olduğunu savunuyorlar garip bir şekilde. o boyutta pek türkçe yorum görmedim bu güzel bir şey . sizle de yine saygı çerçevesinde bunu konuşmak çok hoş bir durum :)
Birde 853 mhz 800 mhz çok fark değil

Burada dediklerinizin hiçbiri PS5'in hem dünyada hem ülkemizde daha fazla satacağı gerçeğini değiştirmiyor. Evet Xbox ulkemiz için cok daha uygun ama yine de%60'lik kesim PS5 alacaktır. En büyük sebebi ise PS4'ün bıraktığı etki ve özel oyunları.
Not: Yanlış anlaşılmasın iki konsoluda seviyorum ikisininde farklı yönlerde üstünlükleri var.

Arkadaşlar da güzel açıklamış. Ekran kartı fiyatına neredeyse çok güzel performansı. En önemlisi oyuncular için benim için de geriye uyumluluk eski tüm Xbox oyunlarını destekliyor olması, PS5 gibi sadece PS 4 oyunlarını değil şimdiye kadar çıkmış tüm Xbox oyunlarını destekliyor olması, emilatör kurarak tüm PS2 wiiu gibi 5-6 tane olması lazım platformun oyunlarını da oynatıyor olması ile konsollar arasında elmas gibi parlıyor.

Series X almak gereksiz gibi duruyor. Game Pass'e gelecek özel oyunlar aynı zamanda PC'ye de gelecek. PC aboneliği ise daha ucuz. O fiyata 2060'lı bir PC toplayıp Gamepass alarak hem oyun oynanır hem de diğer işlerde de kullanılabilir.

FIFA 21 PS5'le Xbox Series X ve Xbox Series S karşılaştırması vardı bir an PS5 ile Xbox Series X'in yerlerini karıştırdım, demek ki millet Xbox güçlü diye boşuna demiyormuş sonra bir baktım ps5.
Kanal elanalistadebits. Görmen lazım.
Eğer oyunlar Xbox'ta daha iyi olmaya başladığımda sözümü geri alırım;).

Birde 853 mhz 800 mhz çok fark değil
dostum zaten çıkış oyunlarında performansta çoğunlukta ps5 önde bende nedenini açıkladım, lafını geri almana gerek yok yani arka planda olanları son kullanıcı bilmek zorunda değildi sonuçta .yoksa sıkıntı yok yani benim için dediğim gibi fanatik değilim ve 2 3 yıl sonra next gen oyunlarda çıkınca slim modelleri (pro modelleri çıkarsa onları) 2 konsolu da almayı düşünüyorum. bakalım neler olacak geçen nesilden daha rekabetçi olur da bize yarar umarım.
Series X almak gereksiz gibi duruyor. Game Pass'e gelecek özel oyunlar aynı zamanda PC'ye de gelecek. PC aboneliği ise daha ucuz. O fiyata 2060'lı bir PC toplayıp Gamepass alarak hem oyun oynanır hem de diğer işlerde de kullanılabilir.
bilgisayar ve konsolda 29,9 tl dostum. ultimate servisi 44,9 onun dışında aynılar fiyat olarak. hatta konsolda olan bazı oyunlar pc ye gelmiyor maalesef (örnek control the witcher 3 gta5 rdr2 (son ikisi ayrıldı kısa zaman önce ama) ). yani ben arkadaşımla pcde ortak ultimate e ortak oldum onda xbox da vardı, o rdr2 geldi diye sevinirken bende bir burukluk olmuştu (ki rdr 2 yi bitirmiştim ama olsun :) ).

Son düzenleme:
Önceki nesilde hem PS4 hem de XBOX ONE S kullandım. Rahatlıkla söyleyebilirim ki burada iş tamamen kullanıcının ne istediğine göre değişiyor. PS4 özel oyunlar, TR dil desteği gibi konularda iyiyken, XBOX ONE daha aktif bir topluluğa, daha iyi çalışan online hizmetlere, Gamepass sistemine sahip ve PS4'e oranla çok daha sessiz çalışıyor. Ayrıca XBOX'ın pc, konsol ve telefonu tek bir ekosistem içerisinde birleştirmesi de beni ayrıca cezbediyor. Ben çıkışından bir sene sonra PS4, son üç aydır hem XBOX ONE S hem de PS4 kullanan birisi olarak bir sonraki nesilde tercihimi XBOX'tan yana kullanacağım.

Önceki nesilde hem PS4 hem de XBOX ONE S kullandım. Rahatlıkla söyleyebilirim ki burada iş tamamen kullanıcının ne istediğine göre değişiyor. PS4 özel oyunlar, TR dil desteği gibi konularda iyiyken, XBOX ONE daha aktif bir topluluğa, daha iyi çalışan online hizmetlere, Game Pass sistemine ve çok daha sessiz çalışıyor. Ayrıca XBOX'ın pc, konsol ve telefonu tek bir ekosistem içerisinde birleştirmesi de beni ayrıca cezbediyor. Ben çıkışından bir sene sonra PS4, son üç aydır hem XBOX ONE S hem de PS4 kullanan birisi olarak bir sonraki nesilde tercihimi XBOX'tan yana kullanacağım.
Ancak beni hem Gamepass hem de özel oyunlar cezbediyor.

Güç farkı nerede? Dualsense ile kontrolcü farkı da kapandı.

Bir şey diyeceğim de forumdan ban yiyeceğim büyük ihtimalle. Kardeşim neyini anlamıyorsun adamlar haklı şu an çok fazla nesil grafikli oyun yok. Zaten PS5'in performans sorunu belli olacak 1 2 yıla. Tasarımı ve yapısı ısınma ve sorunlarına çok uygun. Fakat Xbox'ta böyle bir şey yaşanmayacak.

Bir şey diyeceğim de forumdan ban yiyeceğim büyük ihtimalle. Kardeşim neyini anlamıyorsun adamlar haklı şu an çok fazla nesil grafikli oyun yok. Zaten PS5'in performans sorunu belli olacak 1 2 yıla. Tasarımı ve yapısı ısınma ve sorunlarına çok uygun. Fakat Xbox'ta böyle bir şey yaşanmayacak.
Performans sorununun neden olacağını detaylı bir şekilde açıklayabilir misiniz? Bu işlerden anlıyor musunuz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı