Neden Yanlış Bilgilendirme Cezası Aldım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamam ben de bahsettiğin topluluğu göster diyorum. Türkiye'de hayvan katliamı yapılıyor diye ortaya çıkıp, boğa güreşleri için spor diyen kitleyi merak ediyorum.

İstediğim şey gayet açık ve net ve senin cümlen de öyle. Olayı uzatmanın mantığı yok.

Hayvansever topluluğu dememiş ki. Sosyal medya topluluğu demiş.

Şöyle ki adam hayvansever topluluğunda değil veya bir kap su bile koymaz kapısının önüne fakat sosyal medyada bir hayvan katliamına hayvanseverlerin tepkisine, bu su bile koymayan kişilerde dahil olup hayvanlar katledilmesin diyor. Jira burada o topluluktan bahsetmiş.

Kanıt demişsiniz sürekli peki siz kanıtlayabilir misiniz Jira'nın bahsettiği "sosyal medya topluluğunu" "hayvanseverler" olduğunu?

Neyin itibarsızlaştırması? Bana böyle bir yakıştırma yapmak senin haddine mi? Bunu biz desek cezası uygunsuz uslup, farkında mısın? Yazım yanlışı ile nesnel olmayan bir konuda verilen yanlış bilgilendirme cezasını da bir tutmak için en az senin kadar önyargılı biri olmak lazım.

Kusura bakmayın ama gerçekten öyle bir anlam da çıkıyor. Avrupadaki kişiler hakkında bir şey diyemem. Ama atılan görseldeki yazıda, Aynısı Türkiyede olsa diye başlayıp Avrupa sevicilerinden bir yorum bekliyorum diye noktalanan bir yazı var.

Yani konuda 2 ayrı nokta mevcut.

Bir tanesi dünyanın bunu spor olarak görüp bira çerezlerle kahkahalarla izlediğine dair bir iddia.

İkincisi Türkiye'de olsa vahşet diyecek sosyal medya topluluğunun boğa güreşlerine laf etmeyip üstüne spor dediklerine dair bir iddia. Kurbanı vahşet gören kaç insan boğa güreşlerini spor olarak görüyor?

Yani o mesajdan bu anlamı çıkartmak büyük başarı değil. Tartışmaya bile açık olmayacak şekilde fazlasıyla net görünüyor.

Ancak sırf bu yüzden yanlış bilgilendirme uyarısı yerine bunu tartışarak ve bu iddiaların doğruluğuna dair başka kanıtlar ortaya konulması istenebilir. Bana göre yanlış bilgilendirme yapılması gereken bir yazı değil.

Kusura bakmayın ancak kimseyi itibarsızlaştırma çabam yok, mesajları inceleyip tamamen kendi bakış açımdan baktım olaya. Herhangi bir taraf durumum yok.

Aynısı Türkiye'de olsa hayvan katliamı yapılıyor diye ortaya çıkacak sosyal medya topluluğu nedense yıllardandır Avrupa'da yapılan bu ''spor'' konusunda görmezden gelip, spor diyebiliyor.
Sosyal medya topluluğu = hayvanseverler değil. Bunu bir kafanızdan silin. Bu olaya spor diyen bir hayvansever varsa o hayvansever değildir zaten. Sizin olayı kendinize göre çarpıttığınız yer burası. Net anlam kazandırılmayan yerden açık bulup saldırmaya geçmişsiniz, tebrikler.
Bizzat İspanya'da ve Fransa'da yaşayan arkadaşlarımdan aynılarını duydum. Açıp seyircilere bakarsanız da görürsünüz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…