Neden Yanlış Bilgilendirme Cezası Aldım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Avrupa'da elinde bira, çerezlerle bu olayı izleyenler spor görüyor. Hatta gelenek ve milli spor adı altında çocuklarına dahi izletiyorlar. Ben bundan bahsettim o mesajımda. Türkiye ile ilgili hiçbir şey yok, Türkiye nereden çıkıyor?
Senin mesajından çıkan anlam şu:

Avrupa sevicisi hayvansever Türkler, Türkiye'deki katliama ses çıkarıyor ama Avrupa'dakine sırf Avrupa olduğu için ses çıkarmayıp spor diyor.

Yani belki bunu söylemeye çalışmamışsın ama çıkan anlam bu. Buna göre de uyarı verilmesi yanlış denemez.

Şahsi görüşüm her hayvansever kültürlü değil. Düşünceli, bilgili bir hayvansever bunu spor olarak göremez ama ortalıkta kediye, köpeğe mama bırakıyorum diyerek geçinen hayvanseverler illa buna spor derler. Bu bir onların gözünde spor fakat insanı olan biri gözünde caniliktir ve vahşettir.

Aynısı Türkiye'de olsa hayvan katliamı yapılıyor diye ortaya çıkacak sosyal medya topluluğu nedense yıllardandır Avrupa'da yapılan bu ''spor'' konusunda görmezden gelip, spor diyebiliyor.

Eski zamanlarda gladyatör dövüşünü anlayabiliyorum ama bu yüzyılda böyle bir olay spor değil, sadistliktir sadece. İnsanlar da biralarını, çerezlerini, yemeklerini alıp 5-6 tane boğanın katliamını kahkahalarla birlikte izler. Dünya böyle bir yer.

Ben burada yanlis bilgilendirme göremedim sahsen. Her seyi de abartmayin.

Mesaj sirf sizin düsüncenize ters düsüyor diye yanlis bilgilendirme oldugu anlamina gelmiyor.

Jira "hayvanseverlerin" buna spor dediğini iddia ediyor.
Bunu hangi mesajda belirtmiş? Ben göremedim. Yanlış bilgilendirme diye işaretlediğiniz mesajda hayvansever kelimesini göremiyorum.
Türkiye'de olsa hayvan katliamı diyecek kesimden bahsetmiş. Ben bile buna örnek verilebilirim. Bence her türlü öldürme işlemi katliama dahildir. Öldürülmemelidir demiyorum. Ama bir can alınıyor sonuçta. Marketten et, tavuk alıyoruz. Sorun yok. Sokakta birisi kedi öldürüyor, sorun var. Öldürsün demediğime dikkatinizi çekerim. Geçen gün sokağın ortasında ayağım boyutunda bir fareyi öldürdüm. Birkaç kişi gördü ve hiçbir şey demedi. Fare yerine kedi/köpek olsaydı video çekerlerdi, akşam haberlerde kendimi izlerdim. Ya da böcek ilacı satılıyor, sorun yok, hatta yasal. Ama birisi kedi/köpek zehirleyince suçlu oluyor. İkisi de hayvan benim gözümde. Birini öldürmekte sorun yoksa diğerinde de olmamalı. Diğeri sorun oluyorsa böcek de öldürülmemeli.

Bu kadar insanın mesajına, kanıtlara, kaynaklara rağmen hala kendi bildiğini okumaktan vazgeçmiyorsun ya, sana cidden bir şey demiyorum. Bana bu kadar hırslanacak, öfke kusacak nasıl bir şey yaşadın bunu da anlamış değilim.

Saçma bir cezanın lafında değilim ben. Benim derdim insanlara kafanıza göre uyarı veremeyeceğinizi size göstermekte. Gördüğümüz gibi diğer üyeler de benimle aynı fikirde.

Hangi mesajımda demişim? Neyden bahsediyorsun? Öyle bir şey mi var benim mesajımda?
Henüz hiçbir kanıt gelmedi, attığın 2010 haberinde bile bu geleneğin tartışmalı bir gelenek olduğu, yasaklanma ihtimalinden falan bahsediliyor.

Senin savunduğun görüş ise X'e tepki gösteren hayvanseverler bunu spor olarak görüyor.

İstediğim şey çok basit, bu olayı spor olarak gören hayvanseverleri göster bize.

Senin mesajından çıkan anlam şu:

Avrupa sevicisi hayvansever Türkler, Türkiye'deki katliama ses çıkarıyor ama Avrupa'dakine sırf Avrupa olduğu için ses çıkarmayıp spor diyor.

Yani belki bunu söylemeye çalışmamışsın ama çıkan anlam bu. Buna göre de uyarı verilmesi yanlış denemez.
O mesajdan bu anlamı çıkarmak büyük başarı cidden. Arkadaşlar 2 dakika müsaade edin, aksi taktirde @dogant kendi kafasına göre yine mesajlarımı çarpıtmaya başladı.

Benim o mesajda dediğim şu. Avrupa'da bu geleneği izleyen insanlar bunu milli spor ve gelenek olarak görüyorlar ve çocuklarına dahi bunu öğütleyip izlettiriyorlar.

Avrupa'daki hayvanseverler ise bunun spor değil, vahşet olduğunu savunuyor. Bunu ben de böyle kabul ediyorum. Fakat Avrupa'daki ilk tayfa bunu spor olarak kabul ediyor ve adına spor denmesi bu sebeple yanlış değildir.

Hayvanseverlerin bunu spor kabul etmemesi, gelenek veya spor olmadığı anlamı çıkarmaz.

Şu Avrupayı sürekli kötülemekten millet olarak bıkmadık gitti. Evet bu konuda boğa güreşi olayları eziyet ve ben de hiç olması taraftarı değilim ama bizdeki horoz güreşleri, araplardaki deve güreşlerini vs hiç eleştiren görmüyorum. Havyanlara yapılan bu eziyetler tabi ki doğru değil ama bizler her olayda Avrupa'ya düşmanlık besleyerek hiçbir yere varamayız.

O zaman birde olayın şu tarafından bakalım;

Avrupa insan hakları, havyan koruma dernekleri, hayvan eziyetlerine verilen büyük cezalar ( hapis cezaları) gibi birçok konu da ilk olarak Avrupa'dan çıkmıştır. Yani orada 3-5bin kişinin katıldığı bir oluşum sonucu genelleme yapıp tüm Avrupayı vahşi ve düşman görmek bana doğru gelmiyor. Sonuçta insanlık için milyonlarca buluş yapan, ilaç ve tıbbi gelişime destek veren kesimlerde her zaman olmuştur. Çinlilere bakarsanız onlarında köpeklere ve diğer hayvanlara yaptıkları da ortada.

Bunu hangi mesajda belirtmiş? Ben göremedim. Yanlış bilgilendirme diye işaretlediğiniz mesajda hayvansever kelimesini göremiyorum.
Türkiye'de olsa hayvan katliamı diyecek kesimden bahsetmiş. Ben bile buna örnek verilebilirim. Bence her türlü öldürme işlemi katliama dahildir. Öldürülmemelidir demiyorum. Ama bir can alınıyor sonuçta. Marketten et, tavuk alıyoruz. Sorun yok. Sokakta birisi kedi öldürüyor, sorun var. Öldürsün demediğime dikkatinizi çekerim. Geçen gün sokağın ortasında ayağım boyutunda bir fareyi öldürdüm. Birkaç kişi gördü ve hiçbir şey demedi. Fare yerine kedi/köpek olsaydı video çekerlerdi, akşam haberlerde kendimi izlerdim. Ya da böcek ilacı satılıyor, sorun yok, hatta yasal. Ama birisi kedi/köpek zehirleyince suçlu oluyor. İkisi de hayvan benim gözümde. Birini öldürmekte sorun yoksa diğerinde de olmamalı. Diğeri sorun oluyorsa böcek de öldürülmemeli.
İlk cümlede bahsi geçen topluluk ne olabilir?
Hayvan katliamı yapılıyor diye ortaya çıkan topluluk bu olayı spor olarak görüyormuş. Ben de o topluluğu görmek istiyorum.

Burada insanları kafasına göre itibarsızlaştırıyor. Hayvan haklarını savunan insanlara iftira atıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı