Neden Yaşıyoruz?

Soyut bir yerdir de demedim ki. Bildiğimiz somut gerçeklik içinde olmaması hayali bir yer yapmıyor.

Ama senin düşündüğün açıdan da bakacak olursam; algıların sana gerçekliği kesin olarak yansıtmayabileceğinden, sonsuz bir cennet mümkün bir yerdir bana göre.
Ben şu yüzden gerçek olmadığını düşünüyorum. Her şeyi yapabilirsin çok ucu açık bir terim değil mi? Cennet'te her şeyi yapabilirsin denilmesinden bahsediyorum. O zaman tanrı olmayı bile dileyebilirsin.

Yaşam ve ölüm arasında insanın başarmak istediği bir amacı var ise, işte bu kavram uğruna yaşar.

Ölmemek için, korktuğumuz için, üremek için gibi cevapları, makbul yanıt olarak düşünemiyorum. Bunlar daha çok zorunluluk gibi ama asıl olay bir amaç, bir hedef olmalı. Unutulmayan bir şey.

Köyde doğup büyüyüp ölen, kimseye zararı dokunmayan bir insan sanki hiç dünyaya gelmemiş gibidir. Kimse onun varlığını bilmez tarih sayfalarında bulamazsın belki devletin arşivlerinde bile bulamazsın. Kod satırları içinde basit bir print satırı bile değildir. Lakin ortaya bir şey koymuş, bir amacı başarmış birisi öldükten sonra da yaptığı işin ciddiyetine göre hatırlanır. Önemli olan unutulmamak.

Ben de üstün bir ırkın deneyi olduğumuzu düşünüyorum, bizi unuttular mı billmem ama belki bir gün biz de üstün bir ırk oluruz 🙂

O zaman beni topraktan çıkartıp diriltmelerini falan bekleriz en iyi ihtimal.

Daha üstün bir ırk bizi bu gezegene -sanırım- evrimsel süreci izlemek için koydu lakin onlar da bir savaşta yok olduklarından dolayı biz burada unutulup gittik. Şimdi ilerleyip bizi yaratanların yerine geçerek insan ırkı olarak kendimiz o üst mertebeye çıkmalıyız. Homo Deus olma yolunda ilerlemeliyiz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yav abi amma da saçma bir şeye inanıyorsun. Bari mantıklı olsa. Neyse senin fikrin.

İnandığımız şeyler uğruna, yaşıyoruz.
Kimi din, kimi para, kimi zevk için, inananlar tabii ki Allah(c.c) ve kur-an'dan örnek vererek açıklamaya çalışacak, inanmayanlar da, "ben inanmıyorum o zaman yok" diyerek reddedecek, buradan anladığımız da, diğer şeyler için yaşıyor oldukları olacak, konuyu bu algıyı normalleştirmek için açtıysanız, bir daha açmayın böyle konuları, gerçekten merak ediyorsanız düşünüp kendi hayatınızdan ve yakınlarınızdan çıkarım yapabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı