Neden yaşıyoruz?

İşte soru burada başlıyor: ''ne gerek var ki?'' Bir gerek var evet bende bunu düşünüyorum.
Ölmek için ne gerek var ki dedim.
Şahsen her gece hastanede yalnız yatmak artık koymuyor fakat kendimi orada geliştirebiliyorum.
Çeşitli maketler alıp ordayken yapıyorum boyaması kalıyor falan.
Mutlu değilim ölecek kadarda cesur değilim:p.

İyi bir insan olmanın standartını ilk insan ve peygamber olan Adem'den beri tanrının mesajları ile gelmiştir. İyiliği kötülüğü belirleyen peygamberlerdir bu tüm zamanlarda böyle olmuştur. Derinlemesine düşününce iyiyi kötüyü belirleyen ahlak toplumların dinlerinden kaynaklıdır ama bunu kültür diye basite indirmek kendini kandırmaktır.
Kutsal kitapları okuduğun zaman bunların çağdışı, ilkel ve barbarca olduğunu görürsün. Şuan İslam yada herhangi bir dinin hükümlerini uygulamaya kalksan insan haklarını ihlal edersin. Hırsızın elini kesme, zina eden bekara sopa, zina eden evliye recm cezası, namaz kılmayanın dövülmesi bunları uygulamaya kalksan sonun Arabistan gibi olur.

İyi bir insan olmak için dine ihtiyaç yoktur anlayın artık şunu.

İnsanın hakkına tecavüz ettiğin için elini kesiyorlar zaten. Sen kalk milletin malına canına kastet sonra çık insan haklarından bahset. Neyin hakkı bu acaba? Amerika'da katiller idam edilirken senin ülkende elini kolunu sallayarak geziyorlar. Oysa ki islam'da kısasa kısas vardır. Senin yapmadığını elin amerikalısı yapıyor.

Şimdi senin söylediklerin mi ilkel ve çağdışı yoksa kitapta yazan mı?

Sınavdayız her zaman ki gibi... Ama bu sefer, Matematik değil hayat dersi. İyiliklerimiz, kötülüklerimiz, günahlarımız ve sevaplarımız sayılacak. Hangisi terazide ölünce çok çıkarsa ona göre değerlendirilecek. Kötülüğün, günahın fazla çıkarsa Cehennem'de mesela 30 yıl yanacaksın. Ama Peygamber efendimiz (S.A.V) buyurmuş ki; kalbinde ufacık bir imanı olan bile sonsuza dek cehennem de kalmayacak. Allah merhametlilerin en merhametlisidir. Sen bir kulsun, sınavından 100 alırsan cennette sevdiklerine kavuşup, sonsuza dek mutlu şekilde yaşayacaksın. Allah'a şirk koşmuş isen sonsuza dek Cehennem'de başarılar kardeşim.

İnsanın hakkına tecavüz ettiğin için elini kesiyorlar zaten. Sen kalk milletin malına canına kastet sonra çık insan haklarından bahset. Neyin hakkı bu acaba? Amerika'da katiller idam edilirken senin ülkende elini kolunu sallayarak geziyorlar. Oysa ki islam'da kısasa kısas vardır. Senin yapmadığını elin amerikalısı yapıyor.

Şimdi senin söylediklerin mi ilkel ve çağdışı yoksa kitapta yazan mı?

Amerika Birleşik Devletleri'nde durum ne? Orası Türkiye'den farklı değil ki. Hatta Türkiye'den de kötü. Halkı çok cahil. Evrim teorisine orda da karşı çıkılıyor.

Ayrıca el kesme cezası ABD'de verilmez. Çok ağır suçlara idam cezası verilir sadece. Tüm katillere de verilmez. Ayrıca eyaletten eyalete değişir. ABD'deki yönetim İslam Şeriatu'ndan daha insancıl ama çağın gerisinde yine. Avrupa'yı özellikle İskandinavya ülkelerini örnek almalıyız.

Zaten İslam'da kısasa kısas olduğu için doğru değil. Bu kısasa kısası savunanlar insan haklarından bihaber ortaçağ zihniyetinde olanlardır. Bu gibi zihniyete sahip Ortadoğu'nun halini görmekteyiz.

İslam şeriatının ülkeleri ne hale getirdiği belli. Modern Avrupalı tarzda hukuk sisteminin de Avrupa'ya getirdiği belli. Bunların hepsinin canlı örnekleri mevcut.
Allah merhametlilerin en merhametlisidir.
İnsanların inancından, düşüncesinden ve fikrinden dolayı kutsal kitapta anlatılan insanlık dışı işkenceleri okusaydın bunu söylemezdin.

Neden yaşadığımız konusunu insanlar anlamladırmak için 3 yol izliyor:
1- Dini inanç ile bu dünyada iyi bir insan olup ölümden sonraki sonsuz yaşamda cennete girmek.
2- İnancı olmayanların bir kısmı, insanlığa faydalı olup gelecek nesillerin iyi yaşamasını amaçlamak.
3- Ne dini inanca sahip ne de insanlığa faydalı olma amacı gütmeyip tamamen şahsi çıkarları olan insanlar zenginlik, güç, zevk, haz gibi şeyleri elde etme amacı güdüyor. Bunu gütmeyenler ise bitkisel yaşam felsefesini güdüyor yani kısmen amaçsız ve ot gibi yaşamak. (Gerçi otun bile amacı var.)
Sonuncunun ikinci kısmındaki kişilerde depresyon duyguları ve intihar düşünceleri daha yayın olabilir.

Bu kısasa kısası savunanlar insan haklarından bir haber ortaçağ zihniyetinde olanlardır.

Bana hırsızı savunup da insan haklarından bahsetme. Benim hakkıma tecavüz eden hak sahibi olamaz. Kusura bakma ama, yok öyle bir dünya.

Kitap senin duygularına ve düşüncelerine göre hüküm vermez. Ayrıca mesajımda ABD'de el kesme cezası verilir demedim, bu kısmı kendin uydurmuşsun.

Çok ağır suçlara idam cezası verilir sadece.

Senin ülkende o da yapılmıyor işte. Aynı suçtan kaç kere içeri girip çıkanlar var hesapla artık.

Kalkıp da hırsıza, tecavüzcüye, katile insancıl davranacağımı düşünüyorsan yanılıyorsun. Kısasa kısas, bu kadar basit. Benim malıma tecavüz eden, yaşama hakkımı elimden alan bir adama insancıl davranmam söz konusu değil. Cezası neyse onu çeksin.

Merhamet etmeyene merhamet edilmez. Bu kadar basit. İster barbar de, ister çağdışı. Adamına göre muamele.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı