Neden zayıf insanlar var?

Evet, bence de güzellik objektiftir.
Senin çirkinine ben güzel diyebiliyorsam o hala öznel midir?
Çirkinlik biraz da nesneldir, çirkinlikten kastımız göz rengi, burun şekli ve kafa yapısı ise özneldir. Ama bazen gerçekten de çirkin dediğimiz insanlar oluyor, eğer bakımsızsa, Vücut-Kütle İndeksi aşırıysa o insan bence herkese göre çirkin bir insandır. Yoksa zaten bizi biz yapan şey farklı oluşumuzdur.
 
Ben 17 yaşına kadar 60 kiloydum, 17 yaşından sonra ve biraz GYM ile 6 ayda 20 kilo aldım, şu an 85 kiloyum.

Değildir ama sen yokluktan da o çirkine güzel diyor olabilirsin, güzellik kriterleri genel olarak çoğu kişiye göre aynıdır.

Kendin de söylüyorsun "çoğu kişiye göre aynıdır" bu sözün doğru olup olmadığı tartışılır ama bir şeyin nesnel olması için çoğu kişiye göre değil herkese göre aynı olması gerekir.
 
Çirkinlik biraz da nesneldir, çirkinlikten kastımız göz rengi, burun şekli ve kafa yapısı ise özneldir. Ama bazen gerçekten de çirkin dediğimiz insanlar oluyor, eğer bakımsızsa, vücut-kütle indeksi aşırıysa o insan bence herkese göre çirkin bir insandır. Yoksa zaten bizi biz yapan şey farklı oluşumuzdur.

Ya çoğu kişi ne, herkese göre öyle. Misal attığım fotoğraftaki gibi bir adam düşünün, kulağı kocaman kepçe, burnu büyük, dişleri ağızları garip, beli kambur. Bu adama yakışıklı der misiniz? Demezsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı