Nedir bu Technopat'in olayı?

Sanirim yakinda yazim yanlisi olan mesaja yanit vermek ya da raporlamamak gibi cezalar ve uyarilar da getirilir foruma. Eyvah, keske yazmasaydim, akillarina getirdim. Bunu onlar bile dusunememisti.
Iyi de ben kisisel zamanimdan adamin sorunu icin vakit ayirip cozum uretmeye calisiyorum. Sonra imla hatasi yok bilmem ne yuzunden ceza aldiniz, yanit veremezsiniz. E, o adam icin belki 5 dakikami ayirip bir cozum olusturdum. Baska da yanit veren yoksa hem adam bosa bekliyor hem benim ayirdigim zamana yazik oluyor. Bu durumda icimden gecirdiklerimi yazsam TCK ya gore epey ceza alirim sanirim. ☺

Öncelikle dediklerim yanlış anlaşılmasın, ben size çıkarcı demek istemedim. Orada kastettiğim; bu sistemin en çıkarcı, en empatisiz insanın dahi işine yarayacağı. Lütfen farklı anlamayın.

Forum yönetim sistemleri vs. çok anladığım noktalar değil, dediğiniz gibi bir script yazılabiliyorsa bugüne kadar yapılmaması hata zaten; benim için de zor, özellikle telefondan yazarken çok zor oluyor ama bu sistemin yokluğundan ve bahsettiğim sebeplerden ötürü mesajları düzenliyorum. Bu script gelmedikçe, özellikle de ortalıkta bu kural varsa o zaman görev bize düşüyor.

Site cozum uretemedigine gore ya sadece etiketleme yaparak ya da hic yanit vermeyerek cozum uretebiliriz biz siradan kullanicilar olarak. Yoksa zaten kisitli olan zamanda bir de alinti yaptigim adam dili yanlis mi kullanmis diye ugrasacak degilim. Hizli okuma aliskanligi olan insanlarin da buyuk kismi zaten bu hatalari gormez ya da algilamaz. Adamin gramer hatasini aramak icin uc defa metin okumak buyuk eziyet geliyor bana.

Bazı insanlar işi kitabına göre götürmek istiyor. İnisiyatif almak gibi bir kabiliyetleri yok. Yani Türkçe yazım kuralları ne diyorsa o'nu yapıyorlar. Ne kadar basit olursa olsun. mesela eğer bir virgülü, bir kesme işaretini koymayı unutmuşsanız size uyarı ve süreli uzaklaştırma veriyorlar. Komik ama gerçek. Bu da insanın psikolojisini bozuyor. Tabii ki böyle sanal forumlarda önemli sorunlara neden olmuyor lakin iş hayatında da bu tür kimselerle yani yazılı olana göre davranıp inisiyatif alamayan ve problemin büyümesine neden olan çok insanla karşılaşıyoruz. Çoğunu tasfiye ediyoruz lakin gene bitmiyorlar : )

Elinde çekiç olan her bir şeyi çivi olarak görür''

Yuvarlanıp gidiyoruz işte tartışmaya haklı haksız aramaya gerek yok, forum kurallarının elden geçmesi gerektiği bir gerçek , bizlerde zaten üyelik başlangıcından beri elimizden geldiğince riayet etmeye çalışıyoruz, bir şekilde zaman içerisinde herkes için uygun olan bir sistem gelecektir. Başka forumun moderatörü fitneyi attı gitti sakin olun. Bu forum benim ne ekmeğimi veriyor ne de ekmeğimi elimden almaya çalışıyor dolayısı ile ne gereksiz yere korumaya ne de gereksiz yerden yere vurmaya sebebim yok, sizler içinde bu şekilde olsun. Diğer forumlar içinde geçerli bu, sonuç olarak şahsi amaçları ne olursa olsun platformların hepsi insanların birbirlerine yardım etmesine olanak sağlıyor düşmanlığa rakipliğe ne gerek var.

Bu arada yanlış anlaşılmasın. Türkçe yazım kurallarına ''uyulması'' gerektiği konusuna sonuna kadar katılıyorum; ama bunu düzeltmenin yöntemi bir günlük ve/veya bir hafta hapis olmamalıdır

Komediye bak! Bir platformun kuralına uyulması gerektiğinde ısrar etmeye inisiyatif alamamak gözüyle bakılıyor. Gerçekten güldüm. Tamam canım, siz haklısınız hadi hepimiz inisiyatif alalım. Önce gramer kuralları, sonra gereksiz mesajlar, sonra uygunsuz üslup kurallarının hepsinde inisiyatif alalım. İnci Sözlük gibi herkes birbirine ana avrat küfretsin, kimin ne dediği anlaşılamasın, herkes arka arkaya mesajını kopyalasın, birkaç yorumla çözülecek sorunlar için 80 sayfa düzgün yorum beklensin, hatta noktalama işaretleriyle cinsel organ görselli desen yapılabilsin. Süper inisiyatif olur bence. Aslında ciddi diyorum şu anda çok isterdim böyle bir "inisiyatif" verilmesini, milenyum nesli hakkındaki düşüncelerimi ban yemeden dile getiremiyorum çünkü. En basit "gereklilikleri" yerine getirmekten aciz olan bu nesil daha büyüyecek de gelecek hakkında söz sahibi olacak. Tüm medeniyete geçmiş olsun şimdiden.

Bir de denmiş yazım yanlışı olan mesajı alıntılamak dışında Technopat bize etiketleme seçeneğinden başka seçenek sunmuyor diye. Evet Technopat sana o mesajı düzenlemek istemiyorsan ya "etiketleyeceksin" ya ortaya yorum olarak cevap vereceksin ya da cevap vermeyeceksin diyor, bu kadar basit işte. Madem bu sonuca ulaştın, ne gerek var kural istemem diye inat etmeye?

Bunu diyenler de neden bu kadar basit şeyleri yerine getiremiyoruz, neden hep kuralsızlık istiyoruz, neden bu kadar basit şeylerde stres oluyoruz diye düşünmüyorlar. Bu kadar basit şeyleri yerine getirirken "stres" olan canımızın içi yeni nesle çok üzülüyorum gerçekten, hayat çok kötü davranacak size. Bu kadar sayfada kurallara uymamayı "hakkı" olarak gören onlarca mesajın içinde sadece 1 tane mantıklı çözüm teklifi var. Moderatörlerde olan otomatik mesaj düzeltme sisteminin, mümkünse en azından mobil kullanıcılar için getirilmesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…