Sanirim yakinda yazim yanlisi olan mesaja yanit vermek ya da raporlamamak gibi cezalar ve uyarilar da getirilir foruma.Al benden de o kadar.
Daha konunun ilk mesajinda yazim yanlisi olan mesaji alintilamaktan dolayi ceza veriliyor. Peki bu konu genel görünüme acilmadan önce yönetici denetiminden gecmiyor mu? Yönetici gözden kacirmis ya da hata yapmis olabilir ama, neden cezasi üyeye kesiliyor? Ben üye olarak baskalarinin mesajini düzenlemekle mükellef oldugumu düsünmüyorum. Bu benim, yani üyenin görevi degil.
Bu ceza hem insanin yardim etme sevkini kiriyor hem de ister istemez sinirlendiriyor. Bir konuda yardim edeyim diyorsun, bir bakiyorsun yazim yanlisi olan mesaji alintilamaktan dolayi sutlanmissin. Ne güzel degil mi? Her ne kadar dikkat etsen de bazen gözden kacirdigin hatalar olabiliyor.
En iyisi kimseyi alintilamamak. Düzen bozulmus, cevabin kime yönelik oldugu belli olmus veya olmamis pek de umrumda degil artik. Etiketleyip geciyorum. Size de tavsiye ederim.
Bazi seylerin cözümünü kendiniz üretmeniz gerekiyor. Yoksa kimsenin umrunda olmuyor.
Iyi de ben kisisel zamanimdan adamin sorunu icin vakit ayirip cozum uretmeye calisiyorum. Sonra imla hatasi yok bilmem ne yuzunden ceza aldiniz, yanit veremezsiniz. E, o adam icin belki 5 dakikami ayirip bir cozum olusturdum. Baska da yanit veren yoksa hem adam bosa bekliyor hem benim ayirdigim zamana yazik oluyor. Bu durumda icimden gecirdiklerimi yazsam TCK ya gore epey ceza alirim sanirim. ☺@M3ric Strese girmek istemiyorsanız etiketleme gibi bir seçenek var diye daha önce dedim. Sanki birine hitap etmenin tek yolunun mesajı alıntılamak olduğu bir yerdeymişsiniz gibi davranmaya gerek yok.
Ayrıca ne kadar basit şeylerden strese giriyorsunuz. Ne diyeyim Allah daha büyük stres kaynağı vermesin sizlere, yoksa haliniz kötü.
Öncelikle dediklerim yanlış anlaşılmasın, ben size çıkarcı demek istemedim. Orada kastettiğim; bu sistemin en çıkarcı, en empatisiz insanın dahi işine yarayacağı. Lütfen farklı anlamayın.Kullanıldığınız tabir çok yanlis. Ben çıkarıma bakarım diye düşünsem zaten burada karşılıksız kimseye yardım etmeye çalışıyor olmazdım. Ben zaten yanıt vererek sitenin tık almasına ve fazladan sayfa ve hit göstermesine yardımcı oluyorum. Karşılığında ceza mı almalıyım? Çok yanlış düşünüyorsunuz. Sonuçta alıntı kısmının orijinal metin değiştirildiğinde otomatik değiştirilmesini sağlayacak bir script yazmak zor değil. Bunu yapamayıp cevap verene ceza vermek ilkokul seviyesi bir anlayış olsa gerek.
Sanirim yakinda yazim yanlisi olan mesaja yanit vermek ya da raporlamamak gibi cezalar ve uyarilar da getirilir foruma.
Site cozum uretemedigine gore ya sadece etiketleme yaparak ya da hic yanit vermeyerek cozum uretebiliriz biz siradan kullanicilar olarak. Yoksa zaten kisitli olan zamanda bir de alinti yaptigim adam dili yanlis mi kullanmis diye ugrasacak degilim. Hizli okuma aliskanligi olan insanlarin da buyuk kismi zaten bu hatalari gormez ya da algilamaz. Adamin gramer hatasini aramak icin uc defa metin okumak buyuk eziyet geliyor bana.Öncelikle dediklerim yanlış anlaşılmasın, ben size çıkarcı demek istemedim. Orada kastettiğim; bu sistemin en çıkarcı, en empatisiz insanın dahi işine yarayacağı. Lütfen farklı anlamayın.
Forum yönetim sistemleri vs. çok anladığım noktalar değil, dediğiniz gibi bir script yazılabiliyorsa evet olmalı; benim için de zor, özellikle telefondan yazarken çok zor oluyor ama bu sistemin yokluğundan ve bahsettiğim sebeplerden ötürü mesajları düzenliyorum. Bu script gelmedikçe, özellikle de ortalıkta bu kural varsa yapmalıyız.
Yaziminda bes tane hata gordum, bir hafta yoksun.Türkçe konuşuyoruz bu dille uygun yazmalıyızda. Ama cidden bazen saçma sebeblerden ban yiyoruz ben hep soru işaretini ayrı yazdım diye ban yiyorum.