Nedir bu Technopat'in olayı?

@M3ric Her platformun, her ortamın ya da her topluluğun çoğunlukla kurucuları tarafından konulan bazı kuralları vardır. O kurallar o platformun hitap edeceği kitleyi belirler. Platformun gayet de mantıklı olan kurallarına uymak yerine, hem platformda kalmayı tercih edip hem kurallara uymamak için diretmek hangi seviye bir anlayış peki?

Ayrıca bundan önceki 2 moderatörlük dönemimde de olmayan bir özellik olarak otomatik mesaj düzenleme sistemi yeni sürümde mevcut ki moderatörlerin iş yükünün yarısını tek başına alan bir özellik. Bu özelliği kullanıcılar için de aktif hale getirebilirlerse çoğunluk için daha iyi olacağına katılıyorum.

Daha önce de bu konuyla ilgili başlık oluşturmuştum seviyeli de bir tartışma olmuştu. Türkçe kuralları da dahil koyulan bir çok kurala, günlük yaşantısından, işinden, çay molasından, yemek istirahatinden, fedakarlık ederek, çoğu zaman kısıtlı zamanlarda hatta toplu taşımada ayakta yolculuk yaparken tek elle mesaj yazarak burada faydalı olmaya çalışan insanların harfi harfine uyması mümkün olamaz.
Masa başında oturup elimizde kahvemiz ayaklarımızı uzatarak etkili olmaya çalışmıyoruz burada. Gün içerisinde foruma bakıp, açtığı başlığa cevap verilmediği için mağdur olacağını düşündüğüm bir çok insana kuytu köşeye kaçıp cevap vermeye çalışmışlığım var ve her gün de olmaya devam ediyor. Bilgilerimiz bazen yetiyor bazen yetmiyor olsa da kişinin o zor anında yalnız olmadığını hissettirmek bile çoğu zaman yetebiliyor.
Kurallara karşı değilim aşırı olması ile ilgili aldığım onca cezaya rağmen en ufak bir kızgınlığım yok fakat karşı tarafa cevap veremeyerek onu mağdur ettiğimi düşünmek çok büyük rahatsızlık veriyor. Kızgınlığın aksine aslında böyle oluşu hepimizin işine geliyor yazımına dikkat eden başlık sahibinin derdini anlamak daha kolay bir hal alıyor fakat maalesef yukarıda belirtiğim sebeplerden uymak mümkün değil kurallara. Şu cümleyi birine yakalanmadan tamamlasam da işime dönsem kafasındayken virgül nokta hak getire, ya da az daha kadının üstüne düşüyordum ama şuraya noktayı da iliştireyim demek keşke mümkün olsa :)

@M3ric Her platformun, her ortamın ya da her topluluğun çoğunlukla kurucuları tarafından konulan bazı kuralları vardır. O kurallar o platformun hitap edeceği kitleyi belirler. Platformun gayet de mantıklı olan kurallarına uymak yerine, hem platformda kalmayı tercih edip hem kurallara uymamak için diretmek hangi seviye bir anlayış peki?

Ayrıca bundan önceki 2 moderatörlük dönemimde de olmayan bir özellik olarak otomatik mesaj düzenleme sistemi yeni sürümde mevcut ki moderatörlerin iş yükünün yarısını tek başına alan bir özellik. Bu özelliği kullanıcılar için de aktif hale getirebilirlerse çoğunluk için daha iyi olacağına katılıyorum.
Bir sey yanlissa duzeltilmesini istemek gayet seviyeli bir anlayis oluyor. Asil hata hatali olan davranista israr etmekte. Forum disindan da sahsen tanidigim bir kac kisi de bu durum yuzunden pek cok konuya mesaj yazmadan pas geciyor artik. Forumun hatalarindan ya da eksiklerinden kullanicilari sorumlu tutmak cocukca. Her forumun tabii ki kurallari olmasi gerekli fakat bu forum disinda yerli ya da yabanci hic bir forumda bu kadar mantik disi bir uygulamada gormedim. Turkiye'de birakin interneti toplasaniz bir kac BBS oldugu zamandan beri online kullanici olarak yaziyorum bunu.

@M3ric Kime göre neye göre yanlış? Size göre yanlış, bana göre doğru. İşin mantığını yazdım, o mantık dahilinde bakacak olursak bu kuralın kesin sebebi belli. Ayrıca bakın, ben mesaj alıntılamıyorum, etiketliyorum ve kime cevap verdiğim gayet belli oluyor. Alıntılama alışkanlığı mı daha kolay değiştirilebilir yoksa platform için hassas olunan bir konuyu koruyan kuralın mı?

@M3ric Kime göre neye göre yanlış? Size göre yanlış, bana göre doğru. İşin mantığını yazdım, o mantık dahilinde bakacak olursak bu kuralın kesin sebebi belli. Ayrıca bakın, ben mesaj alıntılamıyorum, etiketliyorum ve kime cevap verdiğim gayet belli oluyor. Alıntılama alışkanlığı mı daha kolay değiştirilebilir yoksa platform için hassas olunan bir konuyu koruyan kuralın mı?
Forum hassas ama ismi degil deyip baska da bir mesaj yazmiyorum artik bu konuda. Sadece insanlar bir sure sonra yiliyor bu anlamsiz israrlar yuzunden.

@M3ric Platformun kuralı %100 Türkçe kelime kullanmak değil, bunun ayrımını yapmak gerçekten bu kadar zor mu? Şu anda kullandığın kelimelerin yarısından daha azı Türkçe, geri kalanların büyük kısmı Farsça, Arapça, Latince ve Fransızca'dan dilimize geçmiş olan kelimeler. Sadece Türkçe kelime kullanmak gibi bir kural mı var ortada? Bu platformda Türkçe grameri ile bir şey yazıyorsanız kurallarına uymak zorundasınız bu kadar basit. Boş yere platform kurallarına uymamak için diretiyorsunuz, bunun kimseye bir faydası yok.

@M3ric Platformun kuralı %100 Türkçe kelime kullanmak değil, bunun ayrımını yapmak gerçekten bu kadar zor mu? Şu anda kullandığın kelimelerin yarısından daha azı Türkçe, geri kalanların büyük kısmı Farsça, Arapça, Latince ve Fransızca'dan dilimize geçmiş olan kelimeler. Sadece Türkçe kelime kullanmak gibi bir kural mı var ortada? Bu platformda Türkçe grameri ile bir şey yazıyorsanız kurallarına uymak zorundasınız bu kadar basit. Boş yere platform kurallarına uymamak için diretiyorsunuz, bunun kimseye bir faydası yok.
@Zgrrs bu konuda yukarida gayet ayrintli yazmis zaten. Ben platform kurallarina uymamakta ya da kendi yaptigim hatalardan uyari almak konusunda sikintili degilim zaten. Fakat baskasinin yaptigi yazim yanlisindan bana ne diye dusunuyorum. Forumun bu israri da sadece kullanicilari gereksiz strese sokuyor. Insanlar yaptiklari isten ya da dinlenme surelerinden kisip burada birilerine yardimci olmaya calisiyorlar. Ama israrla gramer de gramer diye tutturulunca pek yanit veresi kalmiyor insanin.

alinti yapilmasindan uyari ya da ceza almak mantik disi.

Al benden de o kadar.

Daha konunun ilk mesajinda yazim yanlisi olan mesaji alintilamaktan dolayi ceza veriliyor. Peki bu konu genel görünüme acilmadan önce yönetici denetiminden gecmiyor mu? Yönetici gözden kacirmis ya da hata yapmis olabilir ama, neden cezasi üyeye kesiliyor? Ben üye olarak baskalarinin mesajini düzenlemekle mükellef oldugumu düsünmüyorum. Bu benim, yani üyenin görevi degil.

Bu ceza hem insanin yardim etme sevkini kiriyor hem de ister istemez sinirlendiriyor. Bir konuda yardim edeyim diyorsun, bir bakiyorsun yazim yanlisi olan mesaji alintilamaktan dolayi sutlanmissin. Ne güzel degil mi? Her ne kadar dikkat etsen de bazen gözden kacirdigin hatalar olabiliyor.

En iyisi kimseyi alintilamamak. Düzen bozulmus, cevabin kime yönelik oldugu belli olmus veya olmamis pek de umrumda degil artik. Etiketleyip geciyorum. Size de tavsiye ederim.

Bazi seylerin cözümünü kendiniz üretmeniz gerekiyor. Yoksa kimsenin umrunda olmuyor.

@M3ric Strese girmek istemiyorsanız etiketleme gibi bir seçenek var diye daha önce dedim. Sanki birine hitap etmenin tek yolunun mesajı alıntılamak olduğu bir yerdeymişsiniz gibi davranmaya gerek yok.

Ayrıca ne kadar basit şeylerden strese giriyorsunuz. Ne diyeyim Allah daha büyük stres kaynağı vermesin sizlere, yoksa haliniz kötü. :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı