Yazarin kendi yazdiklarindan sorumlu tutulmasi tamam da yazim yanlisi olan girislerden alinti yapilmasindan uyari ya da ceza almak mantik disi. Adamin sorusuna yanit verip cozum buluyorsun, karsiligi ban. Kimse mantikli diyemez.
Bu konuda bir kac defa uyari almam sonucu artik imla hatasi gordugum hic bir konuya cevap vermiyorum. Sonucta forumda bu tur sorularin yayinlanip bizim gorusumuze acik hale gelmesi denetimden gectigini ya da onaylandigini gosteriyor olmali. Eger bir denetim yapilacaksa bunu soruyu diger uyelere gorunur hale getirmeden yapmak lazim. Boyle bir denetim mekanizmasi yoksa ve bu soruya insanlar cevap verebiliyorsa sonradan neden cevap veriyorsunuz demek sadece insanlarin foruma olan ilgisini azaltir. Bence bu konuda pek dusunulmemis. Mesaji one cikartmami istemiyorsaniz cevap yazmadan kontrol etmelisiniz. Madem kontrol eden birileri varki sonradan cezalar yagiyor, o zaman onceden yapilsin bu is. Yoksa cok sacma bir hal aliyor bu durum.@M3ric Ben mantıklı derim. Forumda Türkçe kurallarına bu kadar özen gösterilmesinin önemli sebeplerinden biri konuların ve mesajların düzgün görünmesini sağlamak. Yazım yanlışı olan mesajı o şekilde alıntıladığın zaman ne oluyor? Bu nizamı bozan bir mesajı direkt olarak artırmış ve öne çıkarmış oluyorsun.
Bu kurallar hakkında hepinizden çok düşünüldü, çok uzun zamandır da artıları ve eksilerine göre de şekillendi. Kurallar olması gerektiği gibi, sadece sizler bir ortama ayak uydurmak yerine her ortamı kendi isteğinize göre eğip bükmeye alışmışsınız. Herkese söylüyorum bunu, kişi özeline değil.
Şöyle düşünün, forumda çok fazla mesaj atılıyor ve moderatörler bu mesajları düzenlemek zorunda. Eğer siz aynı mesajı düzeltmeden alırsanız moderatör bir de sizin mesajınızı kopyala-yapıştır yapacak olsa da düzenlemekle uğraşıyor. Ama siz mesajı düzenlerseniz; hem sizin mesajınızı ek olarak düzenlemesine gerek kalmıyor, hem de sizin düzelttiğiniz mesaja hemen bakarak doğruysa direkt onu kopyalayıp işini daha hızlı bitirebiliyor. Moderatör için empati yaparsan onun işini kolaylaştırıyorsun, yok ben onları umursamıyorum kendi çıkarımaa bakarım dersen moderatörler daha fazla konuyla daha fazla ilgilendiğinden örneğin senin açacağın bir konu daha hızlı onaylanmış oluyor.Yazarın kendi yazdıklarından sorumlu tutulması tamam da yazım yanlışı olan girişlerden alıntı yapılmasından uyarı ya da ceza almak mantık dışı. Adamın sorusuna yanıt verip çözüm buluyorsun, karşılığı ban. Kimse mantıklı diyemez.
Hocam sizi son bir senedir göremiyorum galiba, isminizi görünce bi' heyecanlandımBuradaki ilk yılımda 46 tane uyarı yemiştim. Sonra ceza yiye yiye alışıldığından çok uzun zamandır uyarı almıyorum.
Kullanidiginiz tabir cok yanlis. Ben cikarima bakarim diye dusunsem zaten burada karsiliksiz kimseye yardim etmeye calisiyor olmazdim. Ben zaten yanit vererek sitenin tik almasina ve fazladan sayfa ve hit gostermesine yardimci oluyorum. Karsiliginda ceza mi almaliyim? Cok yanlis dusunuyorsunuz. Sonucta alinti kisminin orjinal metin degistirildiginde otomatik degistirilmesini saglayacak bir script yazmak zor degil. Bunu yapamayip cevap verene ceza vermek ilkokul seviyesi bir anlayis olsa gerek.Şöyle düşünün, forumda çok fazla mesaj atılıyor ve moderatörler bu mesajları düzenlemek zorunda. Eğer siz aynı mesajı düzeltmeden alırsanız moderatör bir de sizin mesajınızı kopyala-yapıştır yapacak olsa da düzenlemekle uğraşıyor. Ama siz mesajı düzenlerseniz; hem sizin mesajınızı ek olarak düzenlemesine gerek kalmıyor, hem de sizin düzelttiğiniz mesaja hemen bakarak doğruysa direkt onu kopyalayıp işini daha hızlı bitirebiliyor. Moderatör için empati yaparsan onun işini kolaylaştırıyorsun, yok ben onları umursamıyorum kendi çıkarımaa bakarım dersen moderatörler daha fazla konuyla daha fazla ilgilendiğinden örneğin senin açacağın bir konu daha hızlı onaylanmış oluyor.
En mantiklisi sizin yaklasiminiz ama metin editlendiginide alintinin da degistirlmesini saglamak zor degil. Bunu yapmak yerine cozum uretmek amacli cevap verene ceza vermek de tam biz Turklere has bir davranis. Atasozumuz bile var bu konuda : Mevye veren agaci keserler. Tam bu kafada olmus.@M3ric İmla hatası görüyorsan benim yaptığım gibi üyenin ismini etiketle. Ve böylelikle ceza yemezsin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.