Nedir bu Technopat'in olayı?

Komediye bak! Bir platformun kuralına uyulması gerektiğinde ısrar etmeye inisiyatif alamamak gözüyle bakılıyor. Gerçekten güldüm. Tamam canım, siz haklısınız hadi hepimiz inisiyatif alalım. Önce gramer kuralları, sonra gereksiz mesajlar, sonra uygunsuz üslup kurallarının hepsinde inisiyatif alalım. İnci Sözlük gibi herkes birbirine ana avrat küfretsin, kimin ne dediği anlaşılamasın, herkes arka arkaya mesajını kopyalasın, birkaç yorumla çözülecek sorunlar için 80 sayfa düzgün yorum beklensin, hatta cinsel organ görselli desen yapsın noktalama işaretleriyle. Süper inisiyatif olur bence. Aslında ciddi diyorum şu anda çok isterdim böyle bir "inisiyatif" verilmesini, milenyum nesli hakkındaki düşüncelerimi ban yemeden dile getiremiyorum çünkü. En basit "gereklilikleri" yerine getirmekten aciz olan bu nesil daha büyüyecek de gelecek hakkında söz sahibi olacak. Tüm medeniyete geçmiş olsun şimdiden. :D

Bir de denmiş yazım yanlışı olan mesajı alıntılamak dışında Technopat bize etiketleme seçeneğinden başka seçenek sunmuyor diye. Evet Technopat sana o mesajı düzenlemek istemiyorsan ya "etiketleyeceksin" ya da cevap vermeyeceksin diyor, bu kadar basit işte. Madem bu sonuca ulaştın, ne gerek var kural istemem diye inat etmeye?

Bunu diyenler de neden bu kadar basit şeyleri yerine getiremiyoruz, neden hep kuralsızlık istiyoruz, neden bu kadar basit şeylerde stres oluyoruz diye düşünmüyorlar. Bu kadar basit şeyleri yerine getirirken "stres" olan canımızın içi yeni nesle çok üzülüyorum gerçekten, hayat çok kötü davranacak size. Bu kadar sayfada kurallara uymamayı "hakkı" olarak gören onlarca mesajın içinde sadece 1 tane mantıklı çözüm teklifi var. Moderatörlerde olan otomatik mesaj düzeltme sisteminin, mümkünse en azından mobil kullanıcılar için getirilmesi.
Ilk paragrafi okuyunca gercekten olayin komediye dondugunu gormemek elde degil. Hani yazan sorumlu yazdiklarindan tamam ama bunu yayinlayan forum sorumluluk kabul etmiyor, alinti yapani sorumlu tutuyor. Mantik disi olan bu. O zaman site kendine de ceza versin o mesaji yayimladi diye. Ustelik isi insan anatomisine kadar da goturmek cocukluk.

@M3ric Söylediklerin arasında platform için kabul edilebilir çok mantıklı bir öneri varken neden bu konuda bu kadar ısrar ediyorsun ki? Bak ne güzel tavsiye vermişsin o sistemin moderatörler için zaten var olduğunu bilmeden. En azından mobil kullanıcılar için mesaj düzenleme modülünün aktifleştirilmesi en mantıklı seçenek ancak bir kuralı kaldırmak demek domino taşı gibi diğer bütün kuralların da esnetilmesi hatta zamanla kaldırılması demek olur. Bu konuda forum yöneticilerinin katı tutumu gayet yerinde bir seçim, önümüzde diğerini seçip çöplüğe dönmüş onlarca örnek var.

Konum yanlış yere açılıyor ve en ufak virgül hatasından ban alıyorum. Sistem toplamak ile ilgili paylaşım atamıyorum çünkü daha önce atmıştım fakat içime sinmediği için tekrar atmak istedim her seferinde ban yedim birer gün.

@M3ric Söylediklerin arasında platform için kabul edilebilir çok mantıklı bir öneri varken neden bu konuda bu kadar ısrar ediyorsun ki? Bak ne güzel tavsiye vermişsin o sistemin moderatörler için zaten var olduğunu bilmeden. En azından mobil kullanıcılar için mesaj düzenleme modülünün aktifleştirilmesi en mantıklı seçenek.
Israr ediyorum cunku forumda yayinlanan ve bana ait olmayan bir yazinin sorumlulugunun bana yikilmasi can sikici. Site bu kadar ceza vermeyi seviyorsa mesaji yayinladi diye kendisine versin. Bak bu cok daha iyi bir cozum. Bir kac defa ceza yiyince yapmamayi ogrenir, degil mi? 😺

Başka bir forumun moderatörüyüm ve sürekli buranın çok gereksiz banlar attığını söylüyorlar, benim gördüğüm kadarıyla da öyle sanki birazcık ama burdaki tayfanın da görüşlerini almak istedim.
Hocam, inanın ki banların hiçbiri gereksiz değil. Haksız olan banlarda 10 dakika içinde düzeltiliyor. Birisi yardım istiyor bir konu hakkında ama o kadar kötü yazıyor ki yarım saat ne demeye çalıştığını anlamaya çalışıyorum. Bazı cûmlelerde virgül çok önemli olabiliyor, virgülü kullanmadığında ne arkadaşın demek istediğini anlayamıyorum. Bu yüzden genellikle Technopat'ı tercih ediyorum.

@M3ric Gezegenin hiçbir yerinde kişilerin yazdıklarından platformlar sorumlu değildir. Çok ileri giden hukuksal şeylerde de sorumlu oldukları tek şey o kişilere ulaşılabilecek özel bilgileri paylaşmaktır. O mesajı yazan kişi bu konuda direkt sorumludur, zaten fark edildiğinde ya da raporlandığında gerekli işlem yapılır. Sonucunda ban atılır ve mesaj düzeltilir. Eğer o kişinin yaptığı şeyin üstüne başka biri gelip aynısını tekrar ederse gene benzer durum oluşur.

Bu konuyu sadece cezalar üzerinden daha fazla uzatmak istemiyorum. Çizgisini korumak isteyen her oluşum katı sınırlar belirlemek zorundadır, herkese göre eğilen bükülebilen oluşumların ne duruma geldiğinin binlerce kanıtı var önümüzde. Şahsi olarak seni etiketlememin tek nedeni de 2 taraf için en mantıklı çözümü söylemiş olman. Yoksa o kurallara uymamayı "inisiyatif" almak olarak gören kişiye yaptığım gibi lafımı söyler geçerdim, ikna etmekle uğraşmazdım.

Son düzenleme:
Konum yanlış yere açılıyor ve en ufak virgül hatasından ban alıyorum. Sistem toplamak ile ilgili paylaşım atamıyorum çünkü daha önce atmıştım fakat içime sinmediği için tekrar atmak istedim her seferinde ban yedim birer gün.
Konularda "Öne Çıkar" seçeneği mevcut. Spam yapıp ikinci bir konu açmak yerine "Öne Çıkar" seçeneğine basarsanız birçok kişi görecektir. Saygılar.

@M3ric Gezegenin hiçbir yerinde kişilerin yazdıklarından platformlar sorumlu değildir. Çok ileri giden hukuksal şeylerde de sorumlu oldukları tek şey o kişilere ulaşılabilecek özel bilgileri paylaşmaktır. O mesajı yazan kişi bu konuda direkt sorumludur, zaten fark edildiğinde ya da raporlandığında gerekli işlem yapılır. Sonucunda ban atılır ve mesaj düzeltilir. Eğer o kişinin yaptığı şeyin üstüne başka biri gelip aynısını tekrar ederse gene benzer durum oluşur.

Bu konuyu sadece cezalar üzerinden daha fazla uzatmak istemiyorum. Çizgisini korumak isteyen her oluşum katı sınırlar belirlemek zorundadır, herkese göre eğilen bükülebilen oluşumların ne duruma geldiğinin binlerce kanıtı var önümüzde. Şahsi olarak seni etiketlememin tek nedeni de 2 taraf için en mantıklı çözümü söylemiş olman. Yoksa o kurallara uymamayı "inisiyatif" almak olarak gören kişiye yaptığım gibi lafımı söyler geçerdim, ikna etmekle uğraşmazdım.
Onerim mantikli olmanin otesinde yillardir pek cok ortamda zaten kullanilan bir yontem. Anlatmaya calistigim da bu. Site kendi teknik eksikliklerine cozum uretmek yerine isin kolayina kacip sorumlulugu kullanicilarina atiyor. Ben site icin bir seyler yapip konuya yanit verecegim ama site bilinen sorununa cozum uret(e)meyip bir de sen neden imla hatali mesaji yanitladin diye uyari vb verecek. Sacma olan kismi bu. Cozum yillardir var. Tekerlegi bastan icadetmiyoruz.
Edit : Amma cok zaten demisim.

@M3ric O zaman eleştirilmesi gereken şey bu kuralın varlığı mı? Yoksa bir çözümü olduğu halde kullanıcıların işini kolaylaştıracak eklentiyi bir şekilde getirmeyen (ya da getiremeyen) yönetim mi? Burada topu forum kurallarına değil yöneticilerine atıyorum, son birkaç sayfada yazılanları okurlarsa belki sonraki sürümde birkaç değişiklik yapmaya karar verebilirler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı