Need For Speed (2015) Bulanıklık Sorunu

emre4554

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,
Ben 2 gün önce Need For Speed aldım fakat bulanıklık sorunu yaşıyorum. Sistemim Asus x550jx, yani Gtx 950m'e sahibim. Oyunda High ayarlarda ve anti aliasing ayarını TAA ayarına alınca bir bulanıklık söz konusu ama TAA'yı FXAA yapınca bu bulanıklık ortadan kalkıyor bunun yanında yağmur damlaları çok kötü bir şekilde parlıyor, ağaçlarda çok bozuk göründüğü için FXAA'da gözlerimi yoruyor. Driverlarım günceldir. Yardımınızı bekliyorum. :)

Kardeşim selamın aleyküm senin aynı laptop bende var fakat tam ekran olmuyor sende böyle bi sorun oldumu gtx950m 8 gb ram i7 4720hq

eğer böyle bi sorunun yoksa sistemin nedir eğer var ise nasıl çözdün allah rızası için bi yardım et

ya lütfen cevap ver

Ben de böyle bir sorun olmadı. Benim laptop i5 4200h model olan. Tam olarak bu ekran sorunu nasıl bir durum? Alt + Enter tuşlarına basınca düzeliyor mu? Bir de ayarlardan ekran ayarı windowed mi full screen mi kontrol etmende yarar var. :)

Merhabalar,
Ben 2 gün önce Need For Speed aldım fakat bulanıklık sorunu yaşıyorum. Sistemim Asus x550jx, yani Gtx 950m'e sahibim. Oyunda High ayarlarda ve anti aliasing ayarını TAA ayarına alınca bir bulanıklık söz konusu ama TAA'yı FXAA yapınca bu bulanıklık ortadan kalkıyor bunun yanında yağmur damlaları çok kötü bir şekilde parlıyor, ağaçlarda çok bozuk göründüğü için FXAA'da gözlerimi yoruyor. Driverlarım günceldir. Yardımınızı bekliyorum. :)

Öncelikle BLUR açıksa kapatın ki ben kapatmama taraftarıyım. Oyunda yumuşak geçiş için biraz bulanıklaştırır. Yağmur olayına gelince TAA kesinlikle açık olsun. Oyunun bulanık olma sebebi sanırım daha da gerçekçi olmasını sağlıyor. Oyun daha yeni olunca oyunda çok hata tespit ettim, ayarlarda da sıkıntı var. Detaylı grafik ayarı vermemiş. Güncellemeler ile düzeltilecektir. Feed-Back 'de atabilirsin.

Tozlu bodrumdan konuyu kaldırıyorum ama TAA ayarının olayı böyle. Neredeyse her oyunda anti aliasing yapacam köşeleri düzeltecem diye oyunu 480p yapıyor. Bazı oyunlarda farklı modlarla ya da Nvidia Profile Inspector gibi programlarla farklı anti aliasing tekniği uygulanabiliyor ama bunda oluyor mu bilmiyorum. Ama oyunun başlatma seçeneğine bunu yazmak çözünürlüğü yapay bir şekilde arttırarak bulanıklığı düzeltir ama oyunu kastırır.

-Render.ResolutionScale 1.5

Sistem iyiyse 1.5 yerine 2 de yazılabilir. Sistem kötüyse 1.2 de denenebilir 1 ile 2 arasında değer giriliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı