Neptune 3 Pro vs Bambu A1 Mini vs Creality Ender 3 V3 SE

HunTurK

Hectopat
Daha fazla  
Başlıktaki 3 yazıcıdan birini almayı planlıyorum. Öncelikle durumumdan bahsedeyim.

1- Daha önce 3D yazıcı tecrübem olmadı, yazıcı alırsam bilgisayar odasında kullanacağım.
2- Sese karşı hassasiyetim var. Şöyle ki bilgisayara özel fan ayarı yapıp 60 dereceye gelene kadar fan bile çalıştırmıyorum :).gerekirse bilgisayar odamın kapalı olan balkonunda da kullanabilirim ama önceliğim oda içerisinde yan masada kullanmak.
3- Bana minimum seviyede sorun çıkaracak bir 3D yazıcı olmalı.
4- Menüsü ve dilimleme programı Türkçe olursa çok iyi olur. Her defasında translate kullanmayalım :)

Bu durumları gözeterek Max 12.000 TL bandında çok fazla sorun çıkarmayan, çok fazla bakım istemeyen, gereksiz yere parça değişimi vs durumlarına girmeyen bir yazıcı arıyorum. Öncelikle bu 3 yazıcıdan biri olursa ya da bunlardan daha iyi ve aradığım özelliklere sahip uygun fiyatlı yazıcı varsa önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıktaki 3 yazıcıdan birini almayı planlıyorum. Öncelikle durumumdan bahsedeyim.

1- daha önce 3D yazıcı tecrübem olmadı, yazıcı alırsam bilgisayar odasında kullanacağım.
2- sese karşı hassasiyetim var. Şöyle ki bilgisayara özel fan ayarı yapıp 60 dereceye gelene kadar fan bile çalıştırmıyorum :).gerekirse bilgisayar odamın kapalı olan balkonunda da kullanabilirim ama önceliğim oda içerisinde yan masada kullanmak.
3- bana minimum seviyede sorun çıkaracak bir 3D yazıcı olmalı.
4- menüsü ve dilimleme programı Türkçe olursa çok iyi olur. Her defasında translate kullanmayalım :)

Bu durumları gözeterek Max 12.000 TL bandında çok fazla sorun çıkarmayan, çok fazla bakım istemeyen, gereksiz yere parça değişimi vs durumlarına girmeyen bir yazıcı arıyorum. Öncelikle bu 3 yazıcıdan biri olursa ya da bunlardan daha iyi ve aradığım özelliklere sahip uygun fiyatlı yazıcı varsa önerilerinizi bekliyorum.

Ender V3 SE bakabilirsin yazıcının arayüzü Türkçe son çıkardıkları print 5.1 programı da Türkçe dil desteği aldı. (bazı kelimeler daha çevrilmemiş)

Bambu onun da programı Türkçe ama yazıcının arayüzü türkçemi bilmiyorum. Gerçi yazıcı arayüzleri Türkçe olmasa da olur çok basitler 2 tıklama ile yerleri öğreniliyor.

Merhaba. Öncelikle ne yaparsanız yapın 3 boyutlu yazıcılar sesli ürünler. Sese karşı hassasiyetiniz varsa SLA yazıcılara yönelmeniz bir nebze çözüm olabilir ama o da hem pahalı hem de zahmetli.

Minimum sorun için sizin bütçenizde Bambu Lab A1 en iyi seçenek, ikinci olarak da A1 mini. Bambu Lab ürünlerini kutusundan çıkartıp kullanmaya başlayabilirsiniz diyebiliriz, neredeyse kurulum gerektirmiyor.

Dil konusuna gelirsek Türkçe güzel kaynaklar olsa da genelde saklı kalmış oluyor, mesela pek çok bilgili insanın olduğu bir WP grubu vardı, o yüzden İngilizce kaynaklara da bakmanız gerekecektir gelecekte. Tabii sadece programları kullanmak istiyorsanız genelde değiştirmeniz gereken birkaç ayar olacağından, onları da birkaç deneme sonrası öğreneceğinizden zorluk çekeceğinizi sanmam.

Merhaba. Öncelikle ne yaparsanız yapın 3 boyutlu yazıcılar sesli ürünler. Sese karşı hassasiyetiniz varsa SLA yazıcılara yönelmeniz bir nebze çözüm olabilir ama o da hem pahalı hem de zahmetli.

Minimum sorun için sizin bütçenizde Bambu Lab A1 en iyi seçenek, ikinci olarak da A1 mini. Bambu Lab ürünlerini kutusundan çıkartıp kullanmaya başlayabilirsiniz diyebiliriz, neredeyse kurulum gerektirmiyor.

Dil konusuna gelirsek Türkçe güzel kaynaklar olsa da genelde saklı kalmış oluyor, mesela pek çok bilgili insanın olduğu bir WP grubu vardı, o yüzden İngilizce kaynaklara da bakmanız gerekecektir gelecekte. Tabii sadece programları kullanmak istiyorsanız genelde değiştirmeniz gereken birkaç ayar olacağından, onları da birkaç deneme sonrası öğreneceğinizden zorluk çekeceğinizi sanmam.
Hocam zaten sıfır ses olmaz neticeten bir makine çalışıyor enerji ve ısı var soğutma da olacak ancak ses var ses var. Elegoo'nun baskıları güzel ancak kafayı soğutmak için üzerinde 6 tane fan var şimdi 2 fanlı yazıcı ile çıkardığı ses bir olmaz.

Bambu'nun da baskıları çok güzel tiktoktan denk gelen videolara denk geliyorum çok güzeller tabi tasarım, filament ve ayarları da güzel olduğundan öyledir şu aşamada bir şey diyemiyorum.

Türkçe dili kaynak için istemiyorum yazıcının menüsü ve dilimleme programında olursa iyi olur.

Bu arada youtubeden denk geldiğim bir videoda creality 3 v3 se nin çok iyi bir videosu var ancak o arkadaşlar neticeten sponsorlu video çekiyorlar her ne kadar eksi yönleri gösterseler de hem bu işte artık profesyoneller hem de markayı çok da kötülemek istemezler. Ender 3 v3ün filament sensörü yok sensör zaten 600 TL bir sürü de takma zahmeti var. Bambu da öyle bir durum var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı