Netspeed Başvuru Süreci ve Performansı

Aynı durum bende de mevcut. Bana telefonda öyle söylediler.
Anladım. Merak ettiğim bir diğer şey ise böyle bir durumda bahsettikleri "Ucu açık kablo" konusu halen geçerli mi? Onu firmadan görevli arkadaşlar gelip bırakacak mı her türlü? Zaten su an evimde bir bağlantı var ve 50 Mbps hız alıyorum. Alacağım paket 75 Mbps olduğu için ayrıyetten kablo konusuna gerek kalıyor mu? Zira modem arayüzünde alabileceğim maksimum veri oranı 76 Mbps hız gösteriyorken kendileri kontrol ettiklerinde yine 50 Mbps verebiliriz dediler.

Şu an halen TT ile sözleşmem devam ediyor. 3 Ocak 2019 Tarihinde bitecek ama bu kampanyanın da süresi ayın 27'sinde bitecek. TT ile sözleşmem henüz bitmeden sizlerden bağlatabilir miyim dediğim de eğer evinizde başka bir boş port varsa mümkün demişlerdir. Bunu öğrenmekte çok uzun iş ki sana da TT böyle böyle sorduğun zaman varsa bile yok der çünkü kullanıyor neden başka bi porta ihtiyaç duyuyor ki vs diye. TT ile olan sözleşmemi bitireceğim eğer bitirmezsem kampanya bitmiş olacak. Ayriyetten şu an 50 Mbps hız alıyorum ama bana oradan 75 Mbps paket verilecek ve yine aynı hızlarda kullanacağım alt yapımı kontol etmişti. Belki bu yüzden bahsedilen kabloyu beklemek gerekli olabilir mi?
Hocam şöyle bir çözüm yolu bulabilirsiniz. 1 aylık taahhütünüzü bozduğunuzda ne kadar bir fark ödüyeceksiniz öğrenin isterseniz ona göre bunu göze alarak geçişde yapabilirsiniz. Bahsedilen kablo derken anlayamadım, NetSpeed size 75 Mpbs verebiliriz demiş ise emin olun santral kutusuna uzaklığınıza göre değişir ama bu değerlere yakın değerleri görürsünüz.
Anladım. Merak ettiğim bir diğer şey ise böyle bir durumda bahsettikleri "Ucu açık kablo" konusu halen geçerli mi? Onu firmadan görevli arkadaşlar gelip bırakacak mı her türlü? Zaten su an evimde bir bağlantı var ve 50 Mbps hız alıyorum. Alacağım paket 75 Mbps olduğu için ayrıyetten kablo konusuna gerek kalıyor mu? Zira modem arayüzünde alabileceğim maksimum veri oranı 76 Mbps hız gösteriyorken kendileri kontrol ettiklerinde yine 50 Mbps verebiliriz dediler.
Hocam eğer @TMS dediği gibi ise muazzam bir fırsat diyebilirim. Ucu açık kabloyu unutun siz :) öyle birşey olmayacaktır kanımca, size direk şu an kullandığınız hat üzerinden erişimi vereceklerdir. Arayıp sorduğunuzda 70 75 verebiliriz dedilerse eğer verirler bence. Modemin VDSL2 destekli mi hocam ?

Hocam şöyle bir çözüm yolu bulabilirsiniz. 1 aylık taahhütünüzü bozduğunuzda ne kadar bir fark ödüyeceksiniz öğrenin isterseniz ona göre bunu göze alarak geçişde yapabilirsiniz. Bahsedilen kablo derken anlayamadım, NetSpeed size 75 Mpbs verebiliriz demiş ise emin olun santral kutusuna uzaklığınıza göre değişir ama bu değerlere yakın değerleri görürsünüz.

Hocam eğer @TMS dediği gibi ise muazzam bir fırsat diyebilirim. Ucu açık kabloyu unutun siz :) öyle birşey olmayacaktır kanımca, size direk şu an kullandığınız hat üzerinden erişimi vereceklerdir. Arayıp sorduğunuzda 70 75 verebiliriz dedilerse eğer verirler bence. Modemin VDSL2 destekli mi hocam ?
70-75 Arası değil de yine şu an aldığınız hız değerini verebiliriz dediler çünkü orada kontrol ettiklerinde 50 Mbps alabildiğim gözükmekteymiş ama gerek modemimin arayüzündeki Maksimum Veri Oranı ekteki gibi gözükmekte. Ama kendileri baktığı zaman 50 Mbps verebiliriz dediler yine de kötü değil. Aynı hızı alıp bu defa limitsiz kullanmış olacağım. Evet, VDSL destekli modemim TT'nin kendi verdiği modemi kullanıyorum.
Screenshot_1.png

@Oreki Paylaşım için teşekkürler.

Benim şuan aboneliğim ADSL olarak devam ediyor. Bağlı olduğum port bu nedenle ADSL port.
VDSL port üzerine geçmem için TTNET üzerinde bulunan VDSL aboneliğe geçmem gerekiyor.

Altyapı olarak alabileceğim en yüksek hız şuan 84 Mbps olarak görülüyor.

Netspeed ADSL abonelerinin geçiş sırasında VDSL port üzerine geçiş sürecindeki durum hakkında bilgin var mı ?
Benim tek korkum şuan geçiş sürecinde VDSL port bulamamak TTNET dışındaki bir sağlayıcı üzerinden.

Önümüzdeki günlerde VDSL port sorunu yaşamamak için VDSL aboneliğe geçiş yapmayı düşünüyorum sözleşme yenilemesi yaptırmadan.
VDSL port üzerine geçiş yaptıktan sonra tek sorunum Netspeed üzerine geçiş durumu olacak.
Sözleşmem Şubat 2019 olarak son bulacak.
Netspeed başvurusunu Ocak sonu olarak yaptığımda sözleşme bitiş tarihi ile aktif olunacak mı geçişim. Sözleşme bittikten sonra TTNET üzerinde bir gün bile kalmak istemiyorum ve para dahi ödemek istemiyorum artık bu şirkete.

Biraz önce firma ile görüştüm TT sözleşmemi iptal ettirmeme gerek kalmıyor. Bahsedilen evrakları ayın 27'sinden önce doldurup ve içine de 3 Ocak 2019'dan itibaren sözleşmem bitiyor tarzında not bıraktığım zaman benim geçiş işlemim o zaman olacakmış. Kablo konusu ise ilk bakan arkadaş sıfırdan abone olacağımı zannettiği için öyle söylemiş. Kablo bekle gibi bir durumum da söz konusu değil. @TMS ve @Rin Yardımlarınız için çok teşekkür ederim:kıkırda:

@Oreki Paylaşım için teşekkürler.

Benim şuan aboneliğim ADSL olarak devam ediyor. Bağlı olduğum port bu nedenle ADSL port.
VDSL port üzerine geçmem için TTNET üzerinde bulunan VDSL aboneliğe geçmem gerekiyor.

Altyapı olarak alabileceğim en yüksek hız şuan 84 Mbps olarak görülüyor.

Netspeed ADSL abonelerinin geçiş sırasında VDSL port üzerine geçiş sürecindeki durum hakkında bilgin var mı ?
Benim tek korkum şuan geçiş sürecinde VDSL port bulamamak TTNET dışındaki bir sağlayıcı üzerinden.

Önümüzdeki günlerde VDSL port sorunu yaşamamak için VDSL aboneliğe geçiş yapmayı düşünüyorum sözleşme yenilemesi yaptırmadan.
VDSL port üzerine geçiş yaptıktan sonra tek sorunum Netspeed üzerine geçiş durumu olacak.
Sözleşmem Şubat 2019 olarak son bulacak.
Netspeed başvurusunu Ocak sonu olarak yaptığımda sözleşme bitiş tarihi ile aktif olunacak mı geçişim. Sözleşme bittikten sonra TTNET üzerinde bir gün bile kalmak istemiyorum ve para dahi ödemek istemiyorum artık bu şirkete.
Benzer bir süreci yaşıyoruz. Benim bağlantım VDSL2 8mbit olarak görünüyor. Fakat Apartman'da her daire 80mpbs. Ben de önce altyapıyı sağlama alıp sonra port sorunu yaşamamak için Türk Telekomla görüştüm ve bana önce taahhüt vermem gerektiği söylendiği için yanaşmadım. Sonra Kullandığım Superonline ile görüştüm onlarda aynı şeyi söyledi. Ben de direk netspeed' için süreci başlattım. Netspeed tarafından söylenene göre herhangi bir sorun yaşamayacağım yönde. Zaten diğer İSS' lerde kullanabileceğimi ama işlemi yapabilmeleri için taahhüt vermeleri gerektiğini söylemişlerdi.

@Oreki

TTNET sözleşmem Şubat 2019 değil 17 Mart 2019 olarak sonmuş online işlemlerden baktım. Müşteri hizmetlerine güvenilmeyeceğini bir kez daha görmüş oldum. :)

Şuan ödediğim miktar 65 TL. VDSL port sahini olmak için en düşük AKN olan 24,35,50 Mbps paketlerinden birine yükseltme yapacağım sözleşme yenilemesi yaptırmadan.
Önümüzdeki üç ay için daha fazla para ödeyeceğim mevcut olarak. Bu yolun sonu ya karanlık kalacak yada ampul gibi parlayacak. :)

@TMS ADSL port üzerinden VDSL port üzerine geçmek için paket yükseltmesi yaptığın zaman devam eden sözleşme üzerinden devam edebiliyorsun. Şubelerine giderek aldım bu bilgiyi ben. Müşteri hizmetleri de aynı bilgiyi veriyor.
Ancak bazı primci çalışanlar sözleşme yenilemesi veya uzatması yaptırmaya çalışarak prim kazanıyorlar. Bu nedenle bu tür şeyler söylüyorlar.
Sözleşme uzatmak, yenilemek sana kalmış bir durum. Sonuçta paket yükseltmesi yapıyorsun.

Ucu açık kablodan neden korkuyorsunuz? Ben Superonline bağlantımı iller arası taşıdım. Türk Telekom ekibi geldi ankastre olayını halledip gittiler. Bağlantım yapılmadı. Ben de 2-3 gün Ekibin gelmesini bekliyorum hala. Superonline da bana mesaj atıyordu bağlantınız gerçekleşti diye. Halbuki ortada böyle bir şey yoktu. Arıza Kaydı açtırdım iki kere. Daha sonra ben de acaba bunlar bağlantıyı yapmadan mı gitti düşünüp ankastre odasına girdim. Tahmin ettiğim gibi kabloyu bırakıp gitmişler. İnce uçlu yıldızlı tornavida ile kabloyu ankastreye çaktım diğer ucunuda apartman dairesine giden kabloya bağladım. Eve geçtiğimde baam internet bağlantım vardı. 3 gün boş yere internetsiz kalmıştım. İşin komik tarafı bağlantıyı yaptığımda Superonlineden bağlantı probleminiz giderilmiştir diye mesaj geldi. Sövsem mi gülsem mi şaşırdım.

Biraz önce firma ile görüştüm TT sözleşmemi iptal ettirmeme gerek kalmıyor. Bahsedilen evrakları ayın 27'sinden önce doldurup ve içine de 3 Ocak 2019'dan itibaren sözleşmem bitiyor tarzında not bıraktığım zaman benim geçiş işlemim o zaman olacakmış. Kablo konusu ise ilk bakan arkadaş sıfırdan abone olacağımı zannettiği için öyle söylemiş. Kablo bekle gibi bir durumum da söz konusu değil. @TMS ve @Rin Yardımlarınız için çok teşekkür ederim:kıkırda:
Ne demek hocam bilgi paylaştıkca değerli olur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı