Netspeed iyi midir?

Hocam madem bu kadar onların yaptığına eminsiniz xDSL verileriniz atın da bakalım. Gerçekten bu konuda haklı mısınız öğrenmiş oluruz.
Hocam bu xDSL nedir bilmiyorum, bakır kablolar ile ilgili sanırım. 1 Ay sıkıntısız 100mbps deneyimledikten sonra internetimde kopmalar yaşamaya başladım. Hafta içerisinde sık sık kopma olabiliyor.
1680777967072.png

Hız testinde hangi değerleri veriyor?

Açtığım farklı bit konuda da TurkNet çalışanıyla konuşmaktayım. Kendisi sağ olsun detaylı olarak bana bununla ilgili yazıyor, destek kayıtlarında bana yazdıkları cevpaları da kendisine atıyorum, hani o da biraz olsun farkında oyalamaya çalıştıklarının. Bana sürekli olarak altyapımın desteklemediğini söyleseler de ben bu interneti eksiksiz olarak deneyimlediğim için sonrasında internet hızımın düşmesi ve kopmalar yaşanmasının merkez kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Şu an internet hızım 100Mbps paket içerisinde olsa da 50Mbps sabit 8 uploaddır. Destek kaydında bana geri cevap yazdıklarından sonra yaptığım hız testlerinde hızım Max 65-70Mbps'ye çıkıyor fakat bundan 8 saat veya 1 gün sonra tekrardan 50Mbps hıza geri sabitleniyorum.

Hız testinde hangi değerleri veriyor?

Screenshot_3.png

Screenshot_2.png

Screenshot_1.png

3 farklı siteden hız testi sonuçları.

Dosya Ekleri

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    45,8 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
Açtığım farklı bit konuda da TurkNet çalışanıyla konuşmaktayım. Kendisi sağ olsun detaylı olarak bana bununla ilgili yazıyor, destek kayıtlarında bana yazdıkları cevpaları da kendisine atıyorum, hani o da biraz olsun farkında oyalamaya çalıştıklarının. Bana sürekli olarak altyapımın desteklemediğini söyleseler de ben bu interneti eksiksiz olarak deneyimlediğim için sonrasında internet hızımın düşmesi ve kopmalar yaşanmasının merkez kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Şu an internet hızım 100Mbps paket içerisinde olsa da 50Mbps sabit 8 uploaddır. Destek kaydında bana geri cevap yazdıklarından sonra yaptığım hız testlerinde hızım Max 65-70Mbps'ye çıkıyor fakat bundan 8 saat veya 1 gün sonra tekrardan 50Mbps hıza geri sabitleniyorum.

Eki Görüntüle 1731880

Eki Görüntüle 1731881

Eki Görüntüle 1731882

3 farklı siteden hız testi sonuçları.

Hocam öncelikle şunu söyleyeyim sizin hızınız ya Netspeed tarafından ya da sizin tarafınızdan 53Mbps'e sabitlenmiş yani gelen hızın tamamını alıyorsunuz. Üstünü almanız mümkün değil. Önerim Netspeed'i arayıp 100Mbps paket kullandığınız halde neden 50Mbps hıza sabitlediklerini sorun. Büyük ihtimalle netsepeed sabitlemiş hızınızı ama neden böyle yaptıklarını bilmiyorum. Son olarak bir de altyapı sorgulaması yapıp atarsanız her şey belli olur.

Hocam öncelikle şunu söyleyeyim sizin hızınız ya Netspeed tarafından ya da sizin tarafınızdan 53Mbps'e sabitlenmiş yani gelen hızın tamamını alıyorsunuz. Üstünü almanız mümkün değil. Önerim Netspeed'i arayıp 100Mbps paket kullandığınız halde neden 50Mbps hıza sabitlediklerini sorun. Büyük ihtimalle netsepeed sabitlemiş hızınızı ama neden böyle yaptıklarını bilmiyorum. Son olarak bir de altyapı sorgulaması yapıp atarsanız her şey belli olur.

Ben Netspeed kullanmıyorum ki hocam, turknetliyim. Defalarca bunu belirtiyorum ama görmezden geliyorlar. Bu durumu ben Türk Telekom kullanırken de TurkNet kullanırken de çok yaşadım. Bu ülkede düzgün bir hizmet bekleyemem, sonuna kadar uğraşmam gerekiyor.

Aynı zamanda altyapı sorgulamasında da adresim 100Mbps desteklediği görülmekte. ADSL ve VDSL olarak 100Mbps destekliyor. Ve TurkNet'e geçerken en başında bana ADSL alamayacağımı söylemişlerdi ki altyapı testinde alabildiğimi gördüm. Tüm internet sitelerinde altyapı sorgulama da aynı sonuç çıkıyor, 100Mbps destekliyor. Kendim 100Mbps deneyimledim ayrıca, bu yaptıkları büyük olasılıkla TurkNet'in, Türk Telekom'dan aldığı 100Mbps portuna fazla abonelik sığdırmaya çalışmalarından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Örneğin port sınırı 10 aboneliktir, eğer daha fazla abonelik sıkıştırırsanız hem port kanalında yavaşlık hem de kopmalar meydana gelebilir diye biliyorum.
1680955564826.png

Son düzenleme:
Ben Netspeed kullanmıyorum ki hocam, turknetliyim. Defalarca bunu belirtiyorum ama görmezden geliyorlar. Bu durumu ben Türk Telekom kullanırken de TurkNet kullanırken de çok yaşadım. Bu ülkede düzgün bir hizmet bekleyemem, sonuna kadar uğraşmam gerekiyor.

Aynı zamanda altyapı sorgulamasında da adresim 100Mbps desteklediği görülmekte. ADSL ve VDSL olarak 100Mbps destekliyor. Ve TurkNet'e geçerken en başında bana ADSL alamayacağımı söylemişlerdi ki altyapı testinde alabildiğimi gördüm. Tüm internet sitelerinde altyapı sorgulama da aynı sonuç çıkıyor, 100Mbps destekliyor. Kendim 100Mbps deneyimledim ayrıca, bu yaptıkları büyük olasılıkla TurkNet'in, Türk Telekom'dan aldığı 100Mbps portuna fazla abonelik sığdırmaya çalışmalarından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Örneğin port sınırı 10 aboneliktir, eğer daha fazla abonelik sıkıştırırsanız hem port kanalında yavaşlık hem de kopmalar meydana gelebilir diye biliyorum.Eki Görüntüle 1732110

Çok pardom ben neden sizi Netspeed kullanıyor sandım bilmiyorum. Ama dediğim gibi o zaman TurkNet hızınızı sabitlemiş. Madem bir değişiklik yapmıyorlar çıkın hocam. Sonuçta taahhüt yok. Ben Netspeed'te vaadettikleri hızı sonuna kadar alıyorum. Siz de geçmeyi düşünebilirsiniz.

Çok pardom ben neden sizi Netspeed kullanıyor sandım bilmiyorum. Ama dediğim gibi o zaman TurkNet hızınızı sabitlemiş. Madem bir değişiklik yapmıyorlar çıkın hocam. Sonuçta taahhüt yok. Ben Netspeed'te vaadettikleri hızı sonuna kadar alıyorum. Siz de geçmeyi düşünebilirsiniz.

Biraz daha zorlayacağım kendilerini eğer daha fazla işlem yapmazlarsa Millenicom epey bir kişi övüyor, oraya veya Netspeed'e geçebilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı