Forumda ismi geçen pek çok alternatif ISS oldu: TurkNet, Millenicom, NetSpeed, GIBIRNet, Comnet...
Bunların hepsinde ciddi şikayetler var. İnsanlar yaka silkiyorlar. Ancak taahhütsüz olmaları sebebiyle denemekten zarar gelmeyeceğini söyleyebilirim. Benim şahsım adına aboneliğim olan veya denemek istediğim şirketler şunlardı: Türk t*elekom, Vodafone, Millenicom ve TurkNet.
İlk aboneliğim olan Türk t*lekom'dan ayrılma sebebim diğer abonelerin çoğu ile aynı sayılabilir; yüksek fiyatlı ve yalnızca taahhütlü paketleri olması. Bu sebeple taahhütüm bittiğinde ilk denemek istediğim Vodafone oldu. Kendileri de taahhütlü paket sunuyor ama fiyatı bir tık daha iyi olup, aynı anda taahhütlü mobil aboneliğim olmasından ötürü cüzzi bir indirim ve yanılmıyorsam Vodafone TV özelliği de vardı. Abonelik için ön talep gönderdim. Başvuruyu aldıktan sonra bana yaptıkları geri dönüşte yalnızca 8 Mbps ADSL internet kullanabileceğimi söylediler. TT kullanırken aldığım hız, NetSpeed ve TurkNet sitelerinde sorgulamada çıkan hız aynıydı: 14 Mbps. Dandik olduğu en baştan belli olmuştu. O sebeple geçişi durdurdum ve sonrasında Millenicom'a başvuru yaparak ücretsiz şekilde taşımayı gerçekleştirdim. Rezilliklerle dolu üç aylık kullanım sonrası aboneliği kapattırdım. Detayına şimdi girmeyeyim. Sonraki durak TurkNet oldu ve halen onu kullanıyorum. Yerel altyapının dandikliği veya benim eski modemimden kaynaklanan ping spike ve arada bir paket kaybı oluyor. Geceleyin, mesela şu saatlerde sorun yok. Pingplotter ve tracert testlerinde de bunu görebiliyorum. Benzer durum TT ve Millenicom'da da yaşanıyordu. Bu üç şirket arasında düşük ping konusunda şöyle sıralama yapılabilir: TurkNet > TT > Milleni.
Hem TT hem de Milleni ile yaptığım tracert testlerine kıyasla, TurkNet daha az router kullarak yurt dışına ulaştırıyor. Haliyle sunucusu yurt dışında olan bazı servislere daha düşük ping ile ulaştırıyor. Benim ilk kontrol ettiğim, Valve'nin sunucuları oldu. Bariz şekilde daha iyi. Benzer durum VDSL ve fiber için de geçerlidir. Eğer CS:GO vb. sunucuları yurt dışında olan oyunlar oynuyorsanız ilk olarak denemenizi tavsiye ettiğim şirket TurkNet. Memnun kalmazsanız diğer şirketlere geçiş yapılabilir. Millenicom'un kendisinden geçiş yoluyla ayrılmak isteyen abonelere zorluk çıkarabileceği konusunda uyarmadan da geçemeyeceğim. TurkNet'e geçmek için e-Devlet üzerinden iptal dilekçesi göndererek kapattırmak zorunda kalmıştım.