Netspeed yine mi çöktü?

Denetim şikayetleri sonucunda düşündüğünüz gibi "hiçbir şey" olmuyor değil. Birçok şirketi denetim yapılması için delillerle birlikte CİMER üzerinden şikayet ettim (bunlar internetten aldığım elektroniklerle ilgili kanun tanımaz davranışlarla ilgiliydi), bazılarından 1 yıl sonra ticaret bakanlığından aranarak şikayetimin karşı taraf ile paylaşılması için onay istediler. Yani denetim ve ceza durumu hala var sadece yavaş. Toplu bir şekilde yapılırsa ancak hızlandırılabilir.

Dostum ben kızımdan okul için aidat parası istiyorlar diye 1. sınıfta sikayet ettim. Kızım 7. sınıfa giderken tam 7 yıl sonra CİMER kaydıyla alakalı ifade vermek için başka bir okuldan görevlendirdikleri müdürle görüşmeye çağrıldım. Ricası doğrultusunda şikayetimi geri çektim. Ha diyeceksin ki neden geri çektin? Aradan geçmiş 7 yıl ve sonrasında istemeye cesarette edemediler. Kısaca CİMER falan hikaye kardeş. @LaniakeaSK düşüncelerinde çok haklı

Dostum ben kızımdan okul için aidat parası istiyorlar diye 1. sınıfta sikayet ettim. Kızım 7. sınıfa giderken tam 7 yıl sonra CİMER kaydıyla alakalı ifade vermek için başka bir okuldan görevlendirdikleri müdürle görüşmeye çağrıldım. Ricası doğrultusunda şikayetimi geri çektim. Ha diyeceksin ki neden geri çektin? Aradan geçmiş 7 yıl ve sonrasında istemeye cesarette edemediler. Kısaca CİMER falan hikaye kardeş. @LaniakeaSK düşüncelerinde çok haklı
Afedersiniz ancak sizi manipüle ederek geri çekmenizi sağlamışlar. Söylediğim gibi denetim çok yavaş işlediği gibi insanları sizde olduğu gibi duygusal manipüle ederek şikayetlerini geri çevriliyorlar. Eğer siz bu şikayetinizde devam etseydiniz cezaları da size dönülen yıl tarifesi üzerinden olur yani sizin ödediğinizden mislitle fazla olurdu.

Burada Cimer filan hikaye değil, sizin istikrarsızlığınız hikaye. Üstelik onca zaman sonrasında belki de unutup hiç efor sarf etmeye gereğiniz olmamasına rağmen sizi kandırmalarına izin vermişsiniz.

Burada bilgisizliğiniz de var. Bu aidat parası hukuksuz ve buna dair kanun da mevcut. Siz bunu ödedikten sonra geri almak için THH veya mahkeme başvurusu yapabilirdiniz. Bu hukuksuzluk 7 yıl önce de aynıydı.

Afedersiniz ancak sizi manipüle ederek geri çekmenizi sağlamışlar. Söylediğim gibi denetim çok yavaş işlediği gibi insanları sizde olduğu gibi duygusal manipüle ederek şikayetlerini geri çevriliyorlar. Eğer siz bu şikayetinizde devam etseydiniz cezaları da size dönülen yıl tarifesi üzerinden olur yani sizin ödediğinizden mislitle fazla olurdu.

Burada CİMER filan hikaye değil, sizin istikrarsızlığınız hikaye. Üstelik onca zaman sonrasında belki de unutup hiç efor sarf etmeye gereğiniz olmamasına rağmen sizi kandırmalarına izin vermişsiniz.

Burada bilgisizliğiniz de var. Bu aidat parası hukuksuz ve buna dair kanun da mevcut. Siz bunu ödedikten sonra geri almak için THH veya mahkeme başvurusu yapabilirdiniz. Bu hukuksuzluk 7 yıl önce de aynıydı.

Bilgisiz demişsin de para verdiğim bilgisine nereden eriştin?
"Ben kızımdan okul için aidat parası istiyorlar diye 1. sınıfta sikayet ettim" yazmışım para verdim yazmamışım.
Ayrıca manipüle edilecek bir durum yok. Benden giden para yok ve sonraki yıllar aidat isteme de yok. Neyin üzerine düşüpte devam edeyim. İstikrarsızlık değil tamamen saçmalık. Milli eğitim bile dönüş yapıyor aidat değil isteğe bağlı bağış alınıyor diye. Fakat siz çok bilgili olduğunuz için bunu istikrarsızlık bilgisizlik olarak ele alıyorsunuz.
Sizinle bu konuyu tartışmaya gerek bile yok aslında.
Siz CİMER'e şikayetinizi yapın ve sonuçları bizimle paylaşın kafi.

Gpon kırmızı alarm veriyor, sizde de böyle bir problem oluştu mu?

Arkadaşlar yeni bilgi aktarayım size.
Bu bağlantı sorunlarında oluşturduğum destek kayıtları vardı. Destek kaydıma düzeltildi çözümü gelmişti. Ben onu çözümlendi şeklinde işaretleyip kapatmak yerine, "yaklaşık 4 gün hizmet alamadığımı" içeren bir yazı yazarak destek talebini devam ettirdim. Arkasından 1 saat sonra müşteri hizmetleri aradı ve ilgili birime bu isteğin ileteceğini söyledi ve destek talebini kapattı. Bugün faturamda indirim yapıldığını söyleyen mesaj yolladılar. Bankaya baktığımda faturada indirimi gördüm. 149,96 TL indirim yapmışlar. Normalde faturam 499 TL. Bence var olan destek kaydınız varsa ve çözüldü diye işaretlemediyseniz onu tekrar güncelleyin ve siz de yazın. Yeni destek kaydı açarak işe yarar mı bilmem ama yine de bi' şansınızı deneyin derim.

Durum böyleyken böyle...

Bu bağlantı sorunlarında oluşturduğum destek kayıtları vardı. Destek kaydıma düzeltildi çözümü gelmişti. Ben onu çözümlendi şeklinde işaretleyip kapatmak yerine, "yaklaşık 4 gün hizmet alamadığımı" içeren bir yazı yazarak destek talebini devam ettirdim. Arkasından 1 saat sonra müşteri hizmetleri aradı ve ilgili birime bu isteğin ileteceğini söyledi ve destek talebini kapattı. Bugün faturamda indirim yapıldığını söyleyen mesaj yolladılar. Bankaya baktığımda faturada indirimi gördüm. 149,96 TL indirim yapmışlar. Normalde faturam 499 TL. Bence var olan destek kaydınız varsa ve çözüldü diye işaretlemediyseniz onu tekrar güncelleyin ve siz de yazın. Yeni destek kaydı açarak işe yarar mı bilmem ama yine de bi' şansınızı deneyin derim.

Durum böyleyken böyle...
Upload hızı kısıtlaması hala devam etmekte bu arada. Bu hız sınırını özellikle googledrive ve onedrive gibi cloud uygulamalarında farkedebiliyorsunuz. Ancak genel olarak bağlantı sorunları en azından çözümlendi. Benim kayıt altına aldığım tarihlere bakınca 12 gün hizmette eksiklik yaşandı ve upload sorunu da devam ederek 14 gün oluyor. Upload konusu sizi fazla etkilemiyor olsa bile 12 günü baz alarak faturanızda hesap yapıp iletebilirsiniz.

Durum böyleyken böyle...

Dostum sen çözüldü butonuna basmasan bile 24 saat sonra zaten otomatik kapanıyor ama bilgi vermen yerinde oldu. Fatura işlemleri bölümünden itiraz yazısı yazdım. Kullanmadığım süre zarfının fatura tutarımdan hesaplanıp düşülmesini talep ediyorum diye gönderdim. Şu an işleme almışlar ama ne zaman dönerler bakacağız. Sonucu tekrar paylaşırım.

Düzeltme: Yazımı yazdıktan bir dakika sonra Netspeed tarafından arandım. Bu sürenin bir sonraki fatura tutarından düşüleceğini belirttiler.

Son düzenleme:
Dostum sen çözüldü butonuna basmasan bile 24 saat sonra zaten otomatik kapanıyor ama bilgi vermen yerinde oldu. Fatura işlemleri bölümünden itiraz yazısı yazdım. Kullanmadığım süre zarfının fatura tutarımdan hesaplanıp düşülmesini talep ediyorum diye gönderdim. Şu an işleme almışlar ama ne zaman dönerler bakacağız. Sonucu tekrar paylaşırım.

Düzeltme: Yazımı yazdıktan bir dakika sonra Netspeed tarafından arandım. Bu sürenin bir sonraki fatura tutarından düşüleceğini belirttiler.
Kapansa da sorunum çözüldü diye işaretlemedim. 8 Temmuz'da yine yazmışım. Görsel ekliyorum.
Upload hızı kısıtlaması hala devam etmekte bu arada. Bu hız sınırını özellikle googledrive ve onedrive gibi cloud uygulamalarında farkedebiliyorsunuz. Ancak genel olarak bağlantı sorunları en azından çözümlendi. Benim kayıt altına aldığım tarihlere bakınca 12 gün hizmette eksiklik yaşandı ve upload sorunu da devam ederek 14 gün oluyor. Upload konusu sizi fazla etkilemiyor olsa bile 12 günü baz alarak faturanızda hesap yapıp iletebilirsiniz.
Benim 4 gün yazma sebebim o gün kadar sıkıntı yaşadım. Google drive ve bazı yerlerde yayın açma, oyun pingleri vs.. o günlerde dışında sorun yoktu. Ama başka arkadaşlarda daha farklı olmuş. Kim kaç gün boyunca sorun yaşadıysa mutlaka ona göre belirtsin. Bu arada günlük internet bedelim 16 küsüre denk geliyor. 4 gün dememe rağmen 12 günlük indirim yapmış oldular. 149 TL indirim almıştım. Dürüstçe deneyin işte bir şeyler :)

Dosya Ekleri

• Opera Anlık Görüntü_2025-07-10_033058_online.netspeed.com.tr.png
    Opera Anlık Görüntü_2025-07-10_033058_online.netspeed.com.tr.png
    18,2 KB · Görüntüleme: 15
  • Opera Anlık Görüntü_2025-07-10_033126_online.netspeed.com.tr.png
    Opera Anlık Görüntü_2025-07-10_033126_online.netspeed.com.tr.png
    76,8 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:
Kapansa da sorunum çözüldü diye işaretlemedim. 8 Temmuz'da yine yazmışım. Görsel ekliyorum.

Benim 4 gün yazma sebebim o gün kadar sıkıntı yaşadım. Google Drive ve bazı yerlerde yayın açma, oyun pingleri vs. O günlerde dışında sorun yoktu. Ama başka arkadaşlarda daha farklı olmuş. Kim kaç gün boyunca sorun yaşadıysa mutlaka ona göre belirtsin. Bu arada günlük internet bedelim 16 küsure denk geliyor. 4 gün dememe rağmen 12 günlük indirim yapmış oldular. 149 TL indirim almıştım. Dürüstçe deneyin işte bir şeyler :)

Hocam dediğime geliyor işte. Zaten 8 Temmuz kayıt açmışsın. 9 Temmuz'da dönüş yapılmış size. Siz cevap vermediğiz sürece bugün 10 Temmuz da sistem yazmayı size kapatacaktır. Ben önceki arıza kayıtlarına cevap yazamazsınız yeni kayıt açmanız gerekir demek istiyorum. Nitekim siz de aynısını yapmışsınız zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı