Netspeed'e abone olmalı mıyım?

Hermitus

Hectopat
Makaleler
3
Sonunda altyapı sürecim tamamlandı ve Türk Telekom fiber altyapım aktif. ISS araştırmalarım sonucu Netspeed'e karar kıldım. 6 ay sabit fiyat ve ilgili bir müşteri temsilcisi olduğu için. Bugün veya yarın 100 Mbps'lik paket için başvuracağım başvurmadan sizlere de danışmak istedim. Netspeed yerine başka bir ISS öneriniz varsa nedeni ile yazarsanız sevinirim.

Hocam kaç ayda bir zam yapıyorlar bilginiz var mı?
Yani belli bir şey yok. Maliyetler artınca zam geliyor haliyle. Çok da uygun fiyatlı sayılmaz ama genel fiyatlar bu şekilde zaten, yapacak bir şey yok. 6 ay sabit fiyat yapmaları en azından iyi sayılabilir.

Altyapınız yeni ise bütün ISS'leri kullanabilirsiniz hocam. Yeni altyapıda sorun yaşatmak için özel çaba sarf etmeleri gerekiyor.

Hocam bunu çok görüyorum altyapınız iyiyse kullandığınız ISS çok da önemli değil diye düşününce mantıklı gibi ancak gidip de ucuz diye Comnet'e de abone olmam. Millenicom'u düşündüm ama fazla olumsuz yorum gördüm. Bu dediğim arıza kopma sorunlarını genel olrarak eski altyapısı olanlar mı yaşıyor?

İlk abonelere 6 ay zam yapmama garantisi veriyorlar. Netspeed'in bir artısı var çıkış ve omurga olarak tamamen Telekom kullanıyor ve Telekom şu an Türkiye'de en iyi fiber altyapıya ve çıkışlara sahip. Millenicom ya da bazı başka firmalar kendi çıkışlarına yönlendiriyor fakat Telekom kadar kaliteli değiller. Telekom'un peeringleri iyi. Ben de 6 aydır Netspeed kullanıyorum.

Ben uzun süredir kullanıyorum çok memnunum. Bir keresinde Netspeed planlı çalışma yaptığı sırada mesajı görmemiştim o an gitmişti, onu da müşteri hizmetlerini aradığımda anlatmışlardı. Fiyat politikalarını da beğeniyorum. Her zaman rakibi TürkNet'in biraz daha altında fiyat koyuyorlar. 2023 Ocak'da bütün ISS'ler zam yaparken onlar yanlış hatırlamıyorsam Mayıs ayına kadar zam yapmamışlardı.

Altyapınız yeni ise bütün ISS'leri kullanabilirsiniz hocam. Yeni altyapıda sorun yaşatmak için özel çaba sarf etmeleri gerekiyor.

ISS'in yurt dışı çıkışları kötü ise ping problemi yaşarsınız ama Netspeed'de bu sorunu yaşamaz.

Hocam bunu çok görüyorum altyapınız iyiyse kullandığınız ISS çok da önemli değil diye düşününce mantıklı gibi ancak gidip de ucuz diye Comnet'e de abone olmam. Millenicom'u düşündüm ama fazla olumsuz yorum gördüm. Bu dediğim arıza kopma sorunlarını genel olrarak eski altyapısı olanlar mı yaşıyor?

Bölgeden bölgeye değişiyor hocam. Şans işi. Örneğin; ISS düzgün hizmet verir, TT sorun çıkarır. Yeni altyapıda arıza ve kopma yaşamanız zor. Bunlar dışında göz önünde bulundurmanız gereken, yurt dışı çıkışı gibi etkenler var. Hayırlısı olsun. Umarım sorunsuz kullanırsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı