Nitro 5 i5-10300H ile Valorant performansı düşük

denster

Kilopat
Dostlar, yeni laptop aldım.

Valorant indirdim, düşük ayarlarda 120 FPS falan veriyor. 144 sabitliyorum. En yüksekte her şey, 4X MSAA, 16X filtreleme açıyorum; orada da aynı, 120 falan. Ben bunu nasıl 144 sabit yaparım? Ekran kartı kullanımı düşükte 20-30, yüksekte 30-40. işlemcinin Turbo Boost'unu kapattım, bir antranman girmiştim, Turbo Boost'la işlemci 90-95 dereceye çıkıyordu. Ayarlardan maksimum işlemci kullanımını 99 yaptım, şimdi sabit 60 derece. Düşük ayarlarda işlemciye yük biniyor, yüksekte ekran kartına; onu biliyorum. Acaba darboğaz mı yapıyor anlamadım. Akşama Apex de deneyeceğim, bakalım ona göre güncellerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar, yeni laptop aldım.

Valorant indirdim, düşük ayarlarda 120 FPS falan veriyor. 144 sabitliyorum. En yüksekte her şey, 4X MSAA, 16X filtreleme açıyorum; orada da aynı, 120 falan. Ben bunu nasıl 144 sabit yaparım? Ekran kartı kullanımı düşükte 20-30, yüksekte 30-40. işlemcinin Turbo Boost'unu kapattım, bir antranman girmiştim, Turbo Boost'la işlemci 90-95 dereceye çıkıyordu. Ayarlardan maksimum işlemci kullanımını 99 yaptım, şimdi sabit 60 derece. Düşük ayarlarda işlemciye yük biniyor, yüksekte ekran kartına; onu biliyorum. Acaba darboğaz mı yapıyor anlamadım. Akşama Apex de deneyeceğim, bakalım ona göre güncellerim.

Bende aynı model daha düşük cihaz var ve ben senden daha fazla FPS alıyorum.

Technopat'ın amacı insanlara yardım etmek değil mi? O sistemle oynayabileceği en iyi FPS'i kullanmasını sağlamaya çalışmamız gerekmiyor mu? Bunun yerine bilgisayara harici fan almasını vs. tavsiye etmeniz daha doğru olmaz mıydı?

Eğer soğuk çalıstırma takıntınız varsa STRIX cihazlara bakın şimdi Turbo Boost'u kapamaz ise istediği değeri alır. Harici soğutucu sadece ses altını yükseltse 5-10 derece fark eder. Turbo Boost'u açsın laptopun altina kitap koyup sonra değerleri yazsin.

Eğer soğuk çalıstırma takıntınız varsa STRIX cihazlara bakın şimdi Turbo Boost'u kapamaz ise istediği değeri alır. Harici soğutucu sadece ses altını yükseltse 5-10 derece fark eder. Turbo Boost'u açsın laptopun altina kitap koyup sonra değerleri yazsin.

Evet hocam ben de altına monitör tarafının olduğu yere minik yuvarlak bir şey koyuyorum, laptop havada duruyor. Bu da ısınmasını engelliyor uzun vadede. Kitap yerine daha minik ve yüksek bir şey koysa daha iyi olur, çünkü altında da fanlar hava veriyor galiba.

Evet hocam ben de altına monitör tarafının olduğu yere minik yuvarlak bir şey koyuyorum, laptop havada duruyor. Bu da ısınmasını engelliyor uzun vadede. Kitap yerine daha minik ve yüksek bir şey koysa daha iyi olur, çünkü altında da fanlar hava veriyor galiba.
iki tane silgi koysam olur herhalde şunlardan
Faber-Castell Beyaz Silgi 7086/48 Fiyatı - Taksit Seçenekleri

İki tane silgi koysam olur herhalde şunlardan
Faber-Castell Beyaz Silgi 7086/48 Fiyatı - Taksit Seçenekleri

Hocam olabilir ama düşer büyük ihtimalle laptopa elinizi koyunca. Japon yapıştırıcısıyla deneyebilirsiniz, bende olan şeyin ne olduğunu bile bilmiyorum. :D Metal küçük yuvarlak bir şey, telefonun arkasına tutmak için konulan yuvarlak zımbırtılara benziyor. Ama metali. Yukarı çıkıp inmiyor da, sabit yani.

Hocam çözümünüz bende.

Quick cpu indirin ve advanced cpu settingsi açın.
Orada Speed shift diye bir seçenek olacak. Maksimim frekans ile minimumu 1.70 1.80 e sabitleyin ve kaydedin. Oyunu oynarken arkada program açık kalsın.

Hocam çözümünüz bende.

Quick CPU indirin ve Advanced CPU settingsi açın.
Orada Speed Shift diye bir seçenek olacak. Maksimim frekans ile minimumu 1.70 1.80'e sabitleyin ve kaydedin. Oyunu oynarken arkada program açık kalsın.

Hocam. Adamın işlemcisi ısınıyormuş. Bunu söylemeyi biz de biliyoruz hocam. Bir de 1.70 GHz'e sabitlerse 30 FPS alır hocam ne yaptınız?

Turbo Boost'u tekrar açıp fanları makslayacağım uçak motoru gibi olacak ama deneyeceğim. Başka çözümü yok sanırım.
Benim dediğimi yaparsan hem işlemcin aşırı ısınmayacak hemde uçak motoru gibi olacağını sanmam.
Hocam. Adamın işlemcisi ısınıyormuş. Bunu söylemeyi biz de biliyoruz hocam. Bir de 1.70 GHz'e sabitlerse 30 FPS alır hocam ne yaptınız?
Yok hocam 10. seri işlemcilerde öyle olmuyor. Ben i51035g1 sahibiyim. 15 20 dakika 130 140 fps oynuyorum daha sonra frekans düşürüyor. Ben 2000 3000 Mhz'ye çıkmadan 1.9 e sabitliyorum. ve 100 110 fps alıyorum. Hem de ısınmıyor.

İşlemci normalde ısınmıyor zaten Turbo Boost açınca ısınıyor.
Tamam hocam işte Turbo Boost dediğiniz şey 2300 2400 mhz e çıkarıyor işlemcinizi. Benim dediğimle performanstan 5 6 fps feragat edip işlemciyi 1700 1600 mhz ye sabitliyoruz ve thermal throttling yaşamıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı