Noob'luk sorunum

Osman Yürek

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, size gülünç gelebilir ama ben oyunlar konusunda tam bir Noob'um. Hayatım boyunca sadece GTA serisi ile CS 1.6'yı oynayabildim -her ne kadar CS'de botlara dahi ölsem de.- Ama bu işin suçlusu ben değilim aslında: Beni yıllardır "aman derslerinden geri kalır." Diye düşünüp inek şeklinde yetiştirerek hiçbir oyunu bile kaldıramayan eski bir Dell marka bilgisayara mahkûm eden, uzun ısrarlarıma rağmen durumu olsa da güzel bir PC almayan ailemde. Ancak 2020'de iyi bir liseyi kazandığım için istemeye istemeye, her yıl olduğu gibi "seneye alırız, söz." Klişesini defalarca kez kullanmalarına rağmen bir Gaming laptop aldılar; daha doğrusu almak zorunda kaldılar ve bense onlara geçende yine uzun ısrarlarım sonucunda Cyberpunk 2077'yi aldırmayı başardım (hayatımda satın aldığım ilk ve tek oyun olur kendisi) Pc'm bu oyunu kaldırabiliyor, ama ben RTX 2060 ve i7 10.nesil işlemciye sahip bir bilgisayarım olmasına rağmen Türkçe dil desteği olan bu oyunu bile oynayamıyorum. Oyuna girdiğimde tuş kombinasyonları, harita üzerindeki yer işaretleri gibi çoğu şey yapboz gibi geliyor bana. Arkadaşlar içinizde illaki bu oyunlardan anlayanlar, yıllardır oyun oynayanlar vardır. Bana bir ışık tutunuz, üzerimdeki bu denli Noob'luk lanetinden kurtulabilmek için nasıl nir yol izlemeliyim? Şimdiden teşekkürler...

Buradaki en önemli soru oyun oynamak istiyor musun? Yani eğlenmek için mi oynuyorsun? Yoksa oynamak için mi oynuyorsun? İlla herkes iyi bir sistem aldı diye oyun oynayacak diye bir zorunluluk yok. Ayrıca burada ailenin suçu yok. Oyun oynamak bir gereklilik değil bir eğlence aracıdır. Eğer sınava hazırlanıyorsan bu eğlenceden vazgeçeceksin.

İyi bir fen lisesini.
Yazıyı kaç dakikada ayzdığımı ne siz sorun, ne ben söyleyeyim😅
Buradaki en önemli soru oyun oynamak istiyor musun? Yani eğlenmek için mi oynuyorsun? Yoksa oynamak için mi oynuyorsun? İlla herkes iyi bir sistem aldı diye oyun oynayacak diye bir zorunluluk yok.
Eğlenmek için ama noob olduğum için bir türlü oyunlara alışamıyorum.

Arkadaşlar, size gülünç gelebilir ama ben oyunlar konusunda tam bir Noob'um. Hayatım boyunca sadece GTA serisi ile CS 1.6'yı oynayabildim -her ne kadar CS'de botlara dahi ölsem de.- Ama bu işin suçlusu ben değilim aslında: Beni yıllardır "aman derslerinden geri kalır." Diye düşünüp inek şeklinde yetiştirerek hiçbir oyunu bile kaldıramayan eski bir Dell marka bilgisayara mahkûm eden, uzun ısrarlarıma rağmen durumu olsa da güzel bir PC almayan ailemde. Ancak 2020'de iyi bir liseyi kazandığım için istemeye istemeye, her yıl olduğu gibi "seneye alırız, söz." Klişesini defalarca kez kullanmalarına rağmen bir Gaming laptop aldılar; daha doğrusu almak zorunda kaldılar ve bense onlara geçende yine uzun ısrarlarım sonucunda Cyberpunk 2077'yi aldırmayı başardım (hayatımda satın aldığım ilk ve tek oyun olur kendisi) Pc'm bu oyunu kaldırabiliyor, ama ben RTX 2060 ve i7 10.nesil işlemciye sahip bir bilgisayarım olmasına rağmen Türkçe dil desteği olan bu oyunu bile oynayamıyorum. Oyuna girdiğimde tuş kombinasyonları, harita üzerindeki yer işaretleri gibi çoğu şey yapboz gibi geliyor bana. Arkadaşlar içinizde illaki bu oyunlardan anlayanlar, yıllardır oyun oynayanlar vardır. Bana bir ışık tutunuz, üzerimdeki bu denli Noob'luk lanetinden kurtulabilmek için nasıl nir yol izlemeliyim? Şimdiden teşekkürler...
Tutorial'i oynadınız mı? o oyun çok zor değil

Öncelikle noob olduğunuzu düşünmeyiniz; çünkü böyle düşünürseniz noob olursunuz. İkincisi zaten oynadıkça alışırsınız bende bazen unutuyorum hangi tuş ne işe yarıyordu diye ilk başta; ama sonradan alışıyorsunuz. Bu arada yeni okulunuz hayırlı olsun...

Buradaki en önemli soru oyun oynamak istiyor musun? Yani eğlenmek için mi oynuyorsun? Yoksa oynamak için mi oynuyorsun? İlla herkes iyi bir sistem aldı diye oyun oynayacak diye bir zorunluluk yok. Ayrıca burada ailenin suçu yok. Oyun oynamak bir gereklilik değil bir eğlence aracıdır. Eğer sınava hazırlanıyorsan bu eğlenceden vazgeçeceksin.
Tabii siz de haklısınız bir anlamda ama bunu ailem yıllardır yaptı.

Önerim kendine başka bir hobi bulabilirsin.
Tabii siz de haklısınız bir anlamda ama bunu ailem yıllardır yaptı.
Ailen suçlu değil burada bence. Aslı soru sınava hazırlanmadan önce oyun oynamayı seviyor muydun?

Basit oyunlarla başlayın. Assassin Creed serisi oldukça iyidir Brotherhood ve Revelations alıp oynayın fiyatları bedava denecek kadar ucuzdur, ortalama oyuncular içindir ve çok çok açıktır. Yol gösterme servisi, saniye saniye savaşta tuşları gösterme ve kaybolma engelleyici mekanizmalarla doludur. Ondan sonra açılırsınız. Fps oyunlarla dark soulsla falan oyuna mı başlanır hiç. Sizlik bir şey değil. Bu tarz oyunlar 50000 saatten fazla oyun oynamış insanlar artık tatmin olamadığı için onları zorlamak üzerine üretilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı