Notebook SSD terfisi

IceMan

Hectopat
Katılım
16 Ekim 2013
Mesajlar
12
Merhaba, aylardır notebook alacağım ve şu an iki modelden birini alacağım. Asus N550JV ya da Lenovo Y510P. Ben hangisini alırsam alayım SSD terfisi yapmak istiyorum ama 1 TB'lık diski de çöpe atmak istemem. DVD'de kullandığım için optik sürücüyü de kullanmak istiyorum. Madde madde sorularımı sorayım.
1- Bunun çözüm yöntemi var mı? Mesela optik sürücüye hiç dokunmadan sabit diski çıkartıp SSD takmak ve sabit diski de disk kutusuyla çalıştırmak gibi?
2- mSATA SSD alın deniliyor bir de. Bu nasıl oluyor acaba?
3- İlerisi için m.2 NGFF uyumluluğundan bahsediliyor. Hız ve verimlilik arttırılması amacı geliştirilmiş yeni bir teknolojiymiş. Düşündüğüm iki model bunu destekliyor mu acaba?
4- Asus N550JV şu an freedosu 2585 TL 9 taksitle. Lenovo Y510P piyasaya yeni girdi, o da 9 taksitle Windows 8 ve GT750M SLI 2663 TL. Ben aşırı oyun düşkünü değilim, SLI olmasa da olur, ki ısınma sorunu da yaratabilir gibime geliyor. Ama Lenovo fiyat olarak 80 lira fazla olmasına rağmen ikinci bir ekran kartı ve işletim sistemi yüklü geldiği için daha mantıklı. Y510P'nin tek ekran kartlı, 24GB SSDli versiyonu 2725 TL. Fiyatlar inebilir tabiki de ama ben ikisi arasında kararsız kaldım. Asus N550JV mi Lenovo Y510P mi? İkisini her açıdan kıyaslar mısınız?

*Lütfen sorularımı aynen madde madde açıklayarak cevaplarınız sevinirim, teşekkürler...
 
1- Sabit diskin yerine SSD takıp sabit diski disk kutusuyla harici disk olarak kullanabilirsiniz.
2- mSATA'yı boşverin o sadece cache olarak kullanılır. Siz en az 128 GB boyutunda bir SSD alın.
4- Şu yazdıklarınızdan yola çıkarak SLI'lı Lenovo bana daha mantıklı gibi geldi. Siz zaten SSD takacaksanız 24 GB SSD'nin bir fonksiyonu kalmayacak.

3'ü bilmiyorum ilk kez duydum o terimi.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı