Notebookta SSD ve Hard Disk Beraber Kullanılabilirmi?

Muhammed Ata

Kilopat
Yer
Mardin
Daha fazla  
Meslek
Anestezi Teknikeri
Merhaba arkadaşlar, ben Dell Insprion 5537 i7 modeli notebook kullanıyorum. Bilgisayarımın geç açılmasından şikayetçiyim ve Technopat'ın SSD takma videolarını izleyip SSD takmaya karar aldım. Ama bütçem düşük olduğu için en fazla 250 GB'lık SSD alabileceğim. Bu depolama alanı da bana yetmiyor. Acaba SSD'yi takıp hardiskimi de laptopta kullanma imkanım var mı? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet kullanılabilir. Bazı laptoplar fazladan HDD/SSD takma yeri ile geliyorlar. Fazla yeri olmayanlarda DVD'yi söküp yerine harddisk takılabilir. %100 uyumlu olur demiyoruz. Eski modellerde özellikle olmayabiliyor. Bilgisayarın garantisi yoksa açın bakın, DVD'nin bağlı olduğu soketin (muhtemelen SATA girişi olacaktır) fotoğrafını çekip buraya yükleyin. İşi sağlama almış oluruz. Eğer laptopu sağa sola sürekli taşımıyorsanız, DVD soketi uyumlu olmasa bile harddisk bağlayabiliriz. Dönüştürücü kablolar sayesinde yapılabilir. Ama görüntüsü pek hoş olmayacaktır, zira bilgisayarın DVD yuvasından dışarı uzanan bir kablo, ucunda da harddisk olacak. :)

O halde bir tane harddisk kutusu alırsınız. Harici HDD olarak kullanırsınız laptoptan çıkanı. Sistemimde şu an sadece SSD var. Harici olarak 1 TB ve 590 GB iki adet HDD var, hepsi doldu. Yeni HDD almam gerekiyor en kısa sürede. Nasıl kullandığınıza bağlı yetip yetmeyeceği. Harddiski harici olarak kullanmak istemiyorsanız, eğer uyumluysa HDD'yi DVD girişine takarsınız. DVD'yi hariciye dönüştürecek araçlar var. Bu şekilde kullanabilirsiniz. Lazım olduğunda DVD'yi bağlarsınız bilgisayara, SSD ve HDD sürekli sabit olarak kalır.

Dosya Ekleri

• asdffsg.png
    asdffsg.png
    20,5 KB · Görüntüleme: 260
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı