Çözüldü "ntoskrnl.exe" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

XBaroas

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle bilgisayarım 1 haftadan beri mavi ekran verip kapanıyor (arkadan oyun ve Google'dan muzik açtığımda) sorunun kaynağını öğrenmek için bazı uygulamalar yükledim ve bana ntoskrnl.exe olabileceğini söyledi bu dediğimiz ntoskrnl.exe hatasından nasıl kurtulurum bilen birisi yardım edebilir mi?

Son düzenleme:
Çözüm

Olay raporlarının çoğunda Gaming service hatası var, zira mavi ekranlar bundan olabilir mi? düşünüyorum.

Dump dosyanda xvdd.sys sürücüsü geliyor. Game Pass'in yüklenmesi iki sürücü yükleyen yeni bir Oyun Hizmeti uygulamasını (Microsoft.GamingServices) ekler xvdd.sys hangi XVD Disk Sürücüsü (MS Gaming Filesystem Driver) gameflt.sys Oyun Filtresi (MS Gaming Install Filter Driver).

Xbox veri dosyaları yerel Xbox Sanal Disk kapsayıcı biçimlerinde (xvd) saklanır ve bu sanal disk sürücüsü daha sonra oyunları yüklemek ve erişmek için kullanılır.

Eğer böyle bir sorun varsa bu diskten kaynaklanıyor olabilir. Tabii kullanmadan görmek lazım açıkçası.
Bilgisayarım daha yeni 2.yılını geçti zaten çok önemli bir sorun olduğunu sanmıyordum ama mavi ekran olmaya başlayınca endişe vermeyi de başardı tabii ki.

Hocam driver ile ilgili sorun var mı peki? En son onu öğrenmek istiyorum :)

Çok teşekkür ederim hocam yardımlarınız için oyun gireceğim şimdi kapanırsa kapanır zaten o sırada yeni dosyaları atarım bilginize, iyi akşamlar iyi günler dilerim.

Yazdıklarım dışında başka bir driver yok. Sana tavsiyem Memtest86 ile de test etmen. İlerleyen günlerde konuya güncelleme atmalısın.

Yazdıklarım dışında başka bir driver yok. Sana tavsiyem Memtest86 ile de test etmen. İlerleyen günlerde konuya güncelleme atmalısın.

Bakalım bu 1-2 hafta sonuncunda ne olacak olursa olaya yine açıklılık getiririz, olmazsa oynayadururuz :D Memtest86 gözümü korkuttu hocam oradan BIOS'a girip ayar filan değiştirmek.

Peki hocam o söylediğiniz Driver'lara bir güncelleme falan yapmamı önerir misiniz ya da dokunma mı?

Bakalım bu 1-2 hafta sonuncunda ne olacak olursa olaya yine açıklılık getiririz, olmazsa oynayadururuz :D Memtest86 gözümü korkuttu hocam oradan BIOS'a girip ayar filan değiştirmek.

Peki hocam o söylediğiniz Driver'lara bir güncelleme falan yapmamı önerir misiniz ya da dokunma mı?
Kaldır dediklerimi kaldır Bluetooth sürücülerini de güncelle. Onun dışında İyi günler dilerim şimdilik 😉

CrystalDiskMark şu testin sonuçlarını yolla, yavaş çalışması ya sistemle alakalıdır ya diskle alakalıdır dediğine göre.

Hocam Allah razı olsun sizden gerçekten her derde derman oldunuz bugün benim için çok teşekkür ederim yapıp geliyorum.

Burada.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-10-15 072426.png
    Ekran görüntüsü 2023-10-15 072426.png
    41,2 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı