NVIDIA 417.71 Driver ile Freesync Monitörlere Destek

Bilgisayarı açtıktan sonra monitörü kapatıp açıp tekrar dene aynı sorunlar var mı bak. Monitör üzerindeki tuşlardan menüde tazeleme hızını gösteren yeri bul ve bak. Sabit 144-75-60 değerleri yerine aldığın FPS değerleri her bakışında orada görülüyorsa çalışıyordur.
Hocam şimdi eve geldim dediğiniz durumu kontrol ettim sorun yok direk çalışıyor.

Var bir haller ama çözemedim. Monitörü butonundan kapatıyor musunuz hiç? Ben hep açık bırakıyorum kendi kapanıyor diye. Butondan hiç kapatmıyorum.

144 HZ olarak gözüküyor. Sanırım bende çalışıyor şu an. Titreme dışındaki sorunlar düzeldi şimdilik.

Bende 75Hz (FreeSync) olarak gösteriyor açınca. Değer sabit olarak duruyor değişmiyor.

Monitörüm; AOC G2260VWQ6 21.5" 75 Hz 1ms

Açıklamalarda da bahsedildiği gibi, sistem şu an sadece DP üzerinden çalışıyor. HDMI ile denedim ve aktifleşmedi. HDMI ile deneyip de çalışan varsa buradan paylaşsın, sanmıyorum ama belki bazı modellerde çalışır.

144 HZ olarak gözüküyor. Sanırım bende çalışıyor şu an. Titreme dışındaki sorunlar düzeldi şimdilik.
Bende 75Hz (FreeSync) olarak gösteriyor açınca. Değer sabit olarak duruyor değişmiyor.
Monitörüm; AOC G2260VWQ6 21.5" 75 Hz 1ms

Bende aldığım FPS'e göre oradaki değer değişiyor. Yabancı bir sitede de böyle okumuştum. Yalnız bilgisayarı açtıktan sonra monitörü kapat aç yapmazsam bende de 144Hz gözüküyor. Freesync ve Gsync açık olmasına rağmen. Ben bunu çalışmıyor olarak nitelendirip monitörü kapatıp açıyorum ve sorunum çözülüyor. Siz en iyisi yaklaşık 40 FPS aldığınız bir sahne bulun ve orada açık ve kapalı haldeki akıcılığı karşılaştırın. Bunun için Download Cool NVIDIA Demos | NVIDIA Cool Stuff adresinden demoyu indirip 40 fpse ayarlayabilirsiniz. Gsync açık ve kapalı olarak deneyin.

Monitörün tazeleme hızını gösterme özelliği mevcut. Açınca fps 75 den aşağıya düştüğünde tazeleme hızı 75 den aşağıya düşmüyor fpsnin 2 katı olarak çalışmaya devam ediyor.

@Sinful Demoyu indirip dediğiniz gibi 40 fps'e sabitleyip test ettim. G-Sync özelliğini Nvidia Denetim Masası üzerinden kapattığım zaman demo üzerinde G-Sync seçeneğini seçemiyorum. G-Sync özelliğini açıp test ettiğimde ise monitörün OSD'sinde 75Hz (FreeSync) olarak kaldığını görüyorum hala. Tam olarak anlayamadım çalışıyor mu çalışmıyor mu? Normal masaüstünde gezinirken sadece 75Hz yazıyor.

Normal masaüstünde 75 yazması normal zaten alırsın o kadar FPS masaüstünde. Demodayken bak oraya

Ben de yaptım. NVIDIA'dan beklediğim bir hareketti. Çünkü G-Sync monitörler Freesync'e göre aşırı pahalı. Ama yine de G-Sync deneyimi yaşayacağını düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…