NVIDIA 417.71 Driver ile Freesync Monitörlere Destek

Birkaç saat önce sunulan yeni güncelleme ile kendim kullanmakta olduğum LG 29UM68-P Freesync monitörümde oyunlarda bu özelliği kullanmaya başladım.

Daha önce 75Hz olarak oyunlarda sadece AMD kartlar ile sorunsuz çalışan SYNC teknolojisi şu an da GTX 1070 ile aktif durumda ve sorunsuzca çalışıyor.

Freesync monitör sahipleri mutlaka denesinler. :)

Adsız.png

Ekran titreme ve Alt+Tab yapınca siyah ekranda biraz bekletme olayı devam ediyor PUBG'de bende.
Rainbow'da olmadı ama PUBG girmeden önce kapatıp açtım monitörü. Sanırım oyuna göre değişiyor.

Pubg'de denemedim. Elder Scrolls Online'da çok yüksek ve çok düşük FPS'ler görebildiğim için orada baktım. PUBG oynayınca yazarım :)

Pubg'de denemedim. Elder Scrolls Online'da çok yüksek ve çok düşük FPS'ler görebildiğim için orada baktım. PUBG oynayınca yazarım :)
Tam ekran ile Tam ekran pencere bir değişle Borderless ile araındaki fark var mı Tam ekran pencere deneyince direkt Alt tab yapıyor ama Tam Ekran seçiliyken geri gelmesi uzun sürüyor biraz denediğinde ona da bakar mısın?

Tam ekran ile Tam ekran pencere bir değişle Borderless ile araındaki fark var mı Tam ekran pencere deneyince direkt Alt tab yapıyor ama Tam Ekran seçiliyken geri gelmesi uzun sürüyor biraz denediğinde ona da bakar mısın?

O fark her zaman oluyor az da olsa. Bu arada NVCP ayarlarında tam ekran ve pencere modunu seçmelisin.

Ekran titreme ve Alt+Tab yapınca siyah ekranda biraz bekletme olayı devam ediyor PUBG'de bende.
Rainbow'da olmadı ama PUBG girmeden önce kapatıp açtım monitörü. Sanırım oyuna göre değişiyor.

Benim gördüğüm minimum çalışma frekansının altına inince ekranda flicker sorunu oluşuyor. Titremeden kastınız bu mu acaba?

Benim gördüğüm minimum çalışma frekansının altına inince ekranda flicker sorunu oluşuyor. Titremeden kastınız bu mu acaba?
Aynen ancak FPS genel olarak yüksek olduğu halde var. Menüde filan net belli oluyor fakat oyundayken az rastladım başlarda dikkat çekiyor sonra geçiyor.
Ayrıca detaylı baktım oyunda kaç FPS alıyorsanız ona kilitliyor HZ'yi bende atıyorum o an 110 yada 120 mi alıyorsun HZ ona sabitleniyor. Düşük FPS için denemedim daha henüz.

Son düzenleme:
BAŞLIĞA GÜNCELLEME:

Evimde kullanmakta olduğum LG29UM68-P 2560x1080 Freesync 21:9 IPS Monitörümde

Ghost Recon Wildlands
Rise of Tomb Raider
Shadow of Tomb Raider
Assassin's Creed Odyssey
Assassin's Creed Origins
Call of Duty Black Ops III
Call of Duty Ghost
Call of Duty Infınıty Warfare
Call of Duty WW2
Battlefield I
Battlefield IV
Sniper Elite 4
DOOM
Far Cry 5
Far Cry 4
Fallout 4
GTA V
Civilization VI
Wolfenstein II
Metro Last Light
FIFA 19
Middle Earth: Shadow of Mordor
Middle Earth: Shadow of War

Eski Yeni bu saydığım bütün oyunlarda iki gün boyunca yaptığım testlerde GSYNC açık halde hiç bir yırtılma veya başka bir sorunla karşılaşmadan sorunsuz biçimde kullanıyorum.

Aynı tip panel kullanan diğer Freesync destekli diğer LG monitörler de de sorunsuz çalışacağını tahmin ediyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı