NVIDIA 417.71 Driver ile Freesync Monitörlere Destek

Birkaç saat önce sunulan yeni güncelleme ile kendim kullanmakta olduğum LG 29UM68-P Freesync monitörümde oyunlarda bu özelliği kullanmaya başladım.

Daha önce 75Hz olarak oyunlarda sadece AMD kartlar ile sorunsuz çalışan SYNC teknolojisi şu an da GTX 1070 ile aktif durumda ve sorunsuzca çalışıyor.

Freesync monitör sahipleri mutlaka denesinler. :)

Adsız.png

Demodayken dediğim gibi oluyor.

Belki monitörle alakalıdır. Anlık göstermiyordur. Açık değilken Gsync olmuyormuş demoda. Bu iyi bir şey. Birde açıkken ve kapalıyken aynı FPS değerinde demoya bak. Daha akıcıysa sıkıntı yoktur.(40 FPS bu test için ideal olabilir.)

Monitörün tazeleme hızını gösterme özelliği mevcut. Açınca fps 75 den aşağıya düştüğünde tazeleme hızı 75 den aşağıya düşmüyor fpsnin 2 katı olarak çalışmaya devam ediyor.
Hocam az önce denedim haklısınız ben 70-144 diye gözlemledim bizi Gsync alıştırıp bu aralığı ilerde sürücü ile artırıp güçlü ekran kartı satma projesi olabilir Nvidianın hayrına iş yaptığı pek görülmüş olay degildir. Şuan için Gtx 1070 ile bir iki ayar kısıp verimli kullanırım ilerde sorun olcağını düşünüyorum normal Gsync aralığında olmaması beni işgillendirdi.

Hocam az önce denedim haklısınız ben 70-144 diye gözlemledim bizi Gsync alıştırıp bu aralığı ilerde sürücü ile artırıp güçlü ekran kartı satma projesi olabilir Nvidianın hayrına iş yaptığı pek görülmüş olay degildir. Şuan için Gtx 1070 ile bir iki ayar kısıp verimli kullanırım ilerde sorun olcağını düşünüyorum normal Gsync aralığında olmaması beni işgillendirdi.

Ben 37Hz'e kadar gördüm. Bence monitörle alakalı. Ha baktığın zaman benim monitörümde 30-144 ama 37'den aşağı görmedim. Muhtemelen 35-144 çalışıyordur.

Demoda evet HZ düşüyor onu farkettim ama alttan FPS 130 yapınca atıyorum bilgilerde de 130 olarak gözüküyor.
Umarım oyunda da 72 HZ filan kilitlenmiyordur tam yarısı.

Kaç FPS alıyorsan o kadar Hz veriyor. Aralık dışı 30-33 gibi FPS değerlerinde ise x2 Hz veriyor. Benim gördüğüm bu. Oyunda da aldığın FPS ile karşılaştırabilirsin.

Kaç FPS alıyorsan o kadar Hz veriyor. Aralık dışı 30-33 gibi FPS değerlerinde ise x2 Hz veriyor. Benim gördüğüm bu. Oyunda da aldığın FPS ile karşılaştırabilirsin.
Rainbow' da yüksek FPS alıyorum kilitlenme yok 120-150 arası FPS veriyor ancak belki monitör hani kısıtlamıştır diye düşündüm bir an 75' e kilitlemiştir de ben görmemişimdir filan.

Rainbow' da yüksek FPS alıyorum kilitlenme yok 120-150 arası FPS veriyor ancak belki monitör hani kısıtlamıştır diye düşündüm bir an 75' e kilitlemiştir de ben görmemişimdir filan.

Monitör 144Hz ise 144'e kadar Gsync açık olur. 144'e ulaşınca kapanır ve 144 üstü FPS aldığın sürece kapalı kalır. Yine de yırtılmaları önlüyor. Ama arada kaçırabiliyor sanırım. Daha düşük FPS'ler gördüğün bir oyunda test edebilirsin.

Monitör 144Hz ise 144'e kadar Gsync açık olur. 144'e ulaşınca kapanır ve 144 üstü FPS aldığın sürece kapalı kalır. Yine de yırtılmaları önlüyor. Ama arada kaçırabiliyor sanırım. Daha düşük FPS'ler gördüğün bir oyunda test edebilirsin.
Ekran titreme ve Alt+Tab yapınca siyah ekranda biraz bekletme olayı devam ediyor PUBG'de bende.
Rainbow'da olmadı ama PUBG girmeden önce kapatıp açtım monitörü. Sanırım oyuna göre değişiyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı