Nvidia sistemde FreeSync 144 Hz monitör kullanılabilir mi ?

Kendimi tutamayıp yazıyorum yine, zor bir karar gerçekten. :) Sonuç ne olacak merak ediyorum. Bence iki karar da seni mutlu eder.

IPS olmayan paneller de artık güzel görüntüler sunuyor. IPS modeller de 144 hatta 165 hz yenileme hızıyla oldukça iyiler. Panel tipleri gittikçe birbirlerine daha da yaklaşıyorlar.

Gerçekten çok ciddi oynuyorsan belki 3. seçenek daha iyi olabilir ama başka işler de yapıyorsan daha geniş çalışma alanı (2k) ve yanında arada birileri oturuyorsa, geniş görüş açısı sebebiyle IPS modeller iyi olacaktir. Zaten bunları biliyorsundur sende ama tekrar üstünden geçtik iste. :)
 
@Tolenius Monitör incelemesine baktıgımda gerçekten çok güzel ve hızlı tavsiye ettiğin için teşekkür ederim ve 3 bin tl civarı bir monitör. Çıtayı dahada üste çıkardıgım için son bir defa üstada sormakta fayda var.

Aşagıdaki 3 monitör arasında bir seçim yapmak istiyorum ve bu kararı benden daha bilgili arkadaşların vermesini rica ediyorum.

1-) XG2703-GS 27” WQHD 165Hz IPS Gaming Monitör - LCD Monitörler

2-) ROG SWIFT PG279Q | Monitör | ASUS Türkiye

3-) XB271HU bmiprz

3000 Tl'lik monitör için degermi, FPS oyunlarında üzer mi diye düşünmekteyim..

Şunuda belirteyim oyuncu oldugum için TN panel 24 inç 240Hz 1ms oyuncu monitörleride ilgimi çekmekte. Ama işin içine IPS panel ve yüksek yenileme hızı girince ve ileriyi düşünürsek 27 inç bir monitörü almam gerektigini düşünüyorum.

@GCN @BilgisayarKurdu
Acer'ı da alabilirsin ama Türkiye'de satışı var mı bilmiyorum. Ancak Acer'ın panel tipi IPS değil, AHVA panel kullanıyor. Ayrıca 8-bit + FRC(sayte 10-bit) panel.

AHVA panel nedir, ne değildir?

Çok ilginç ama bu üç monitör de AHVA panel kullanıyor. Bir şey dışında parlaklıktan kontrasta kadar her şeyleri aynı. Acer'da sadece fazladan FRC desteği var. FRC'yi saymazsak kalibrasyon ve markaya özel özellikleri kıyasladığımızda Asus önde. Tabii kıyaslamaya fiyatı dahil edersek Acer önde. Kendi üretimi olduğu için ucuz sanırım.

Paran varsa Asus al yoksa ViewSonic'i ele Acer al. Eğer benim Asus'u alacak param olsaydı alırdım ama ucu ucuna ya da biraz zorlamayla Asus'a para yetiştirmeye calışmaz Acer'ı alırdım, yani ille de Asus al demiyorum. Asus daha iyi ama Acer'a göre ille de alınması, ille de Asus'a para yetiştirmeye uğrastıracak kadar değil.
 
@GCN
1. Sorum: Mesala Freesync özellikli 144 HZ monitör aldık. Freesync kullanamicaz zaten diyelim ki 144HZ açtık ekranda takılma yırtılma vs vs. olur mu ? Freesync olmadan stabil 144Hz'da takılmasız çalışır mı?

2. Sorum: Gsync ve Freesync özelliksiz yüksek HZ değerlerine sahip monitör var mı? Eğer bu tür monitörler varsa örnegin 144HZ açtıgımda yırtılma takılma olur mu? Sonuçta yüksek HZ ama SYNC yok..
 
Öncelikle monitörün sadece FreeSync teknolojisinden yararlanamayacağımı biliyorum bunu baştan söyleyeyim. NVIDIA GTX 1080'li bir sisteme sahibim. Hali hazırda BenQ XL2420Z Full HD 144Hz monitörüm var ancak 2K 144Hz monitöre geçmek istiyorum. Ancak piyasada yaptığım araştırmalarda G-Sync 2K monitörler çok pahalılar. Bu yüzden FreeSync destekli bir monitör almak durumundayım. bazı yerlerde okuduğum kadarıyla bu monitörler yüksek Hertz'leri sadece FreeSync modunda çalıştırıyorlarmış. gerçekten böyle bir şey var mı yani aldıktan sonra bir şok ile karşılaşmak istemiyorum. Almayı düşündüğüm monitörün linkini aşağıya yazacağım GTX 1080 ile bu monitörü sıkıntısız 144 Hz ile kullanabilir miyim?

Monitör link: ★ AOC 24" AGON AG241QX 2560x1440 144Hz 1ms DP / HDMI / DVI / VGA FreeSync Gaming Monitör - Monitör - Çevre Birimleri

Merhaba aldın mı monitör bende 2K 144Hz monitör almak istiyorum şu an en uygunu 2350TL ile HP'nin bir modeli ancak FreeSync bir monitör o şu anda AMD kullansamda ileride NVIDIA geçerim gibi G-Sync kullanamamak sorun yarattımı sana.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı