NVIDIA vs AMD

WolreaG

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
Evet arkadaşlar soru çok normal bir soru. Ama iyi bilenleriniz vardır. Bu arada ekran kartı olarak diyorum diğer şeylerde Intel'de işe giriyor ama ondan bahsetmiyorum. Size birkaç sorum olacak bu konuyu yararlı hale getirmek için.
  • Bir öğrenci hangisini seçmeli?
  • Neden AMD'yi seçiyorsunuz? (veya NVIDIA)
  • Hangisi daha ekonomik ve daha güçlü?
  • Hangisi daha çok değerlenir gelecekte? Şu an X bir ekran kartı 5000 TL ise seneye 5100 olur mu gibi gibi.
  • Hangi markanın geleceği parlak? Yani gelecekte çıkaracağı kartların fiyatları görevleri üstünlükleri vs.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Proje, render yapacaksa NVIDIA, oyun için ise ekonomik olması için AMD.
  • F/p oranı daha iyi olduğu için AMD kullanıyorum.
  • RX 6000 serisi şu anda daha iyi. Fakat 3D, render konusunda Cuda çekirdekleri ile NVIDIA alır.
  • AMD kartlar daha iyi yıllanır ama yakın güçteki kartların ömürleri denk olur. Ekonomi nereye giderse, bugün 5K olan kart seneye 10K da olabilir.
  • İki marka da güzel işler yapıyor. NVIDIA teknolojik olarak bir adım öndedir, AMD de üzmez.

1) Öğrenci demek bütçesi sıkı insan demek, AMD tarafında daha F/P kartlar var, tabii iş için kullanacaksan külahları değişiriz. NVIDIA tercih etmen lazım, CUDA çekirdekleri ile performansları iyi.

2) Ben NVIDIA'dan yanayım ilk başta. RX 500 ve RDNA mimarisine temellendirilen RX 5000 serisindeki sürücü kaynaklı sorunları gördüm. RX 6000 serisinde çoğu sorun çözülse de bana göre tamamen güven vermiyor. Ha bu da NVIDIA mükemmel kart üretiyor değil, 9500 GT ile sorun yaşamadım değil.

3) Oyun anlamında AMD iyi işler çıkartıyor. 3D rendering anlamında her türlü NVIDIA.

4) Tam bilemem, ama NVIDIA kartların piyasası daha canlı.

5) NVIDIA'nın geleceğini az da olsa parlak görüyorum. AMD GPU bölümüne işlemci bölümü kadar ilgi gösterirse işler tersine dönebilir belki.

• Neden AMD'yi seçiyorsunuz? (veya NVIDIA)
NVIDIA, iş konusunda daha verimli.

• Hangisi daha ekonomik ve daha güçlü?
AMD genelde daha ekonomik ve oyun tarafında da neredeyse NVIDIA ile aynı ama mesele iş olunca NVIDIA daha önde.

• Hangisi daha çok değerlenir gelecekte? Şu an X bir ekran kartı 5000 TL ise seneye 5100 olur mu gibi gibi.
NVIDIA, piyasanın Apple'ı niteliğinde. Anlayacağın cevap, NVIDIA.

• Hangi markanın geleceği parlak? Yani gelecekte çıkaracağı kartların fiyatları görevleri üstünlükleri vs.
Şu durumda NVIDIA gibi duruyor, AMD daha çok oyun odaklı olmasına karşın NVIDIA hem iş hem oyuna aynı oranda odaklanıyor.

*F/P olarak RX serisi yani öğrenci AMD seçmeli.
*NVIDIA'da FSR teknolojisi var AMD'de var onun gibi özellikler ama NVIDIA daha teknolojik ben olsam AMD seçerdim.
*AMD daha ekonomik ve (fiyatına göre daha güçlü)Mesela RTX 3050/RX 6600 gibi.
*NVIDIA tabii ki de daha çok değerlenecek.
*AMD daha performanslı ekran kartları çıkarmaya devam ediyor.

1) öğrenci demek bütçesi sıkı insan demek, AMD tarafında daha F/P kartlar var.

2) ben NVIDIA'dan yanayım ilk başta. RX 500 ve RDNA mimarisine temellendirilen RX 5000 serisindeki sürücü kaynaklı sorunları gördüm. RX 6000 serisinde çoğu sorun çözülse de bana göre tamamen güven vermiyor. ha bu da NVIDIA mükemmel kart üretiyor değil, 9500 GT ile sorun yaşamadım değil.

3) AMD.

4) tam bilemem, ama NVIDIA kartların piyasası daha canlı.

5) NVIDIA'nın geleceğini az da olsa parlak görüyorum. AMD GPU bölümüne işlemci bölümü kadar ilgi gösterirse işler tersine dönebilir belki.

9500GT ile aynı yaşta olan çocuklar okula gidiyorlar şu an sorun yaşanması normal hangi kart markası fiyat ve kalite sunuyorsa onu alırım AMD sorun yaşattı NVIDIA aldım kafam rahat ilk günden beri bir kere sürücü sorunu dahi yaşamadım 3060 ile.

• Proje, render yapacaksa NVIDIA, oyun için ise ekonomik olması için AMD.
  • F/p oranı daha iyi olduğu için AMD kullanıyorum.
  • RX 6000 serisi şu anda daha iyi. Fakat 3D, render konusunda Cuda çekirdekleri ile NVIDIA alır.
  • AMD kartlar daha iyi yıllanır ama yakın güçteki kartların ömürleri denk olur. Ekonomi nereye giderse, bugün 5K olan kart seneye 10K da olabilir.
  • İki marka da güzel işler yapıyor. NVIDIA teknolojik olarak bir adım öndedir, AMD de üzmez.
Ek olarak Linux kullanılacaksa Nvidia ile uğraşmak yerine AMD alınması gerekir.

Açık kaynak oldu diye hatırlıyorum ama şimdi. AMD yine de sürücü konusunda Linux'da Nvidia'dan önde.

1.Öğrenciye has bir durum değil bütçe meselesi.
2.AMD ürünleri NVIDIA firmasına göre daha çok paranın karşılığını veriyor.(FP)
3.AMD çoğu üründe daha ekonomik. İki firmanın da modele göre birbirine üstünlüğü bulunuyor. Özellikle yazılım konusunda kesinlikle NVIDIA.
4.NVIDIA ekran kartı piyasasının Apple'ı gibi.
5.İki firma da bu sektörün öncüleri. Geçmişten gelen INTEL ve NVIDIA hegemonyasına karşı günden güne teknolojilerini ve vizyonlarını daha çok geliştirdiklerini düşünüyorum AMD tarafının.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı