- Makaleler
- 12
Yani 2. el almaya açık mıyız hocam?@WolreaG mümkün olduğunca garantili kart kovalamanı öneririm, testlerinin tam olduğuna da emin ol. Yarın bir gün sorun yaşarsan garantisiz olduğu için sıkıntı çekebilirsin, ekran kartı ve anakartını da yenilersen fena olmaz. Elindeki RAM bellek DDR3 mü?
@462488 @Rustin Cohle onca sene farklı NVIDIA ve AMD kartlar kullandım bir kere sorun yaşamadım. Evde 2004 üretimli bir ATI var geçen sene 3 günlüğüne takmıştım güzel güzel çalışmıştı.
Kasada, kasa fanında, HDMI kablosunda bile sorun yaşadığım oldu düşün. Ekran kartları beni seviyor.
Açığız, mümkünse elden ve garantili. Furmark testiyle beraber diğer stres testleri de sorunsuz çıkarsa, kafana da yatarsa düşünebilirsin.Yani 2. el almaya açık mıyız hocam?
Peki 9000 TL ye 2. el ne toplanır bir fikrin var mı? Dolandırılmamak için soruyorum yanlış anlama.Açığız, mümkünse elden ve garantili. Furmark testiyle beraber diğer stres testleri de sorunsuz çıkarsa, kafana da yatarsa düşünebilirsin.
Geçenlerde bu forumdan 6500 XT & i3 12100F kombosu yapan kişi vardı, 9000 TL'den daha ucuza aldı ama önüne öyle bir fırsat gelir mi bilemiyorum. 1660 Super'li bir sistem olabilir.Peki 9000 TL ye 2. el ne toplanır bir fikrin var mı? Dolandırılmamak için soruyorum yanlış anlama.
i3 12. nesil karşılar mı peki 1660 superi?Geçenlerde bu forumdan 6500 XT & i3 12100F kombosu yapan kişi vardı, 9000 TL'den daha ucuza aldı ama önüne öyle bir fırsat gelir mi bilemiyorum. 1660 Super'li bir sistem olabilir.
Fazla bile gelir. 10105F ya da 10100F'lere de bakabilirsin. 1660S ile darboğaz yapmıyorlar. Anakartla beraber işlemci sana toplamda 2100-2200 TL'ye mal olur sıfır olarak, ekran kartını da ikinci elde rahat 4 bin TL'ye bulursun.i3 12. nesil karşılar mı peki 1660 superi?
- Proje, render yapacaksa NVIDIA, oyun için ise ekonomik olması için AMD.
- F/p oranı daha iyi olduğu için AMD kullanıyorum.
- RX 6000 serisi şu anda daha iyi. Fakat 3D, render konusunda Cuda çekirdekleri ile NVIDIA alır.
- AMD kartlar daha iyi yıllanır ama yakın güçteki kartların ömürleri denk olur. Ekonomi nereye giderse, bugün 5K olan kart seneye 10K da olabilir.
- İki marka da güzel işler yapıyor. NVIDIA teknolojik olarak bir adım öndedir, AMD de üzmez.
Peki 500tl fazla verip i5 10. nesil alsam olur mu?Fazla bile gelir. 10105F ya da 10100F'lere de bakabilirsin. 1660S ile darboğaz yapmıyorlar. Anakartla beraber işlemci sana toplamda 2100-2200 TL'ye mal olur sıfır olarak, ekran kartını da ikinci elde rahat 4 bin TL'ye bulursun.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.