Öbür dünya var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu konu bence senceden ileri gitmez ama yine de fikrimi belirteyim bence var çünkü ben bu kadar şeyin kendi kendine oluştuğunu düşünmüyorum. Ayrıca farkındaysan bir sistem dahilinde her şey. Ben inanmıyorum diyenler topraktan geldik diyor toprak nereden geldi diyorsun bigbang diyor bigbang nereden geldi diyorsun hebele hübeleye dönüyor iş. Ağzımız var midemiz var bagirsak var kadının erkeğin ayrı üreme organı var herkesin kendine ait parmak izi var bunlari toprak hesaplamış olamaz.
kendi şahsi fikrimi belirttim yanlış anlaşılmasın kimsenin fikrini inancını değiştirmek veya değiştirmeye çalışmak kimseye düşmez herkesin inancına saygım sonsuz herkes kendi payını koparır.
 
Neyse arkadaşlar ben çıkıyorum iyi geceler herkese.
 
İnanıyorsan vardır, inanmıyorsan yoktur.
Bana göre yok, hava hoş yani. 😂

Bilim, inanç olmadığı için dini inanç ile karşılaştırılmasını doğru bulmuyorum.

"Taklaya gelmiş olursun en fazla." 😂
 
Hocam siz ilk başta "inanırsan var, inanmazsan yok" demedin mi? Ben de bunun semantik açıdan geçersiz bir önerme olduğunu söyledim. Bu kadar tartışılacak bir mevzu yok yani ortada. Yanıldığınızı kabul etmeniz erdemli bir davranış olur.
Yanıldığım bir durum yok. İkisi farklı olgular. Siz inanırsam zenci olabilirim önergesini sundunuz fakat öbür dünya kavramında durum farklı. Metafiziksel bir ortam için yaptığım yoruma karşılık bizim dünyamızdan spesifik bir örnek verdiniz. Bunları aynı şekilde değerlendirirsen karşılaştırma yapamazsın.
 
Oradan biri gelip buraya söylemediği sürece bilemeyiz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hücrelerden oluşursun bunlar yok olup toprağa karıştığı zaman bitersin. Farklı şeyler aramaya gerek yok.

Yaşadığınız mucizevi, ruhani şeyler beyninizdeki hormanal dengesizliklerden kaynaklanır. Beyninizde salgılanacak bir hormon mekanizması bulunmadığında bitersiniz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı