Öfkemi kontrol edemiyor muyum?

Daha fazla  
Herkese merhaba. Bu konu hakkında yakınlarımla hep konuştum ve hep aynı şeyleri dediler. Dediklerinden birisi "kontrol etmeye çalışman lazım", diğeri ise "öyle bir şey yok" diyorlar. Şimdi sinirlendiğim zaman çoğunlukla içime atarım veya bazen sinirimi gösteririm ama kısa sürer bu. Ama nasıl olduysa içime atmaya alışmışım ve hep içime atıyorum. Attığım zaman içimde böyle kasılmalar falan hissediyorum. İşte içime attıktan sonra bir daha sinirlenirsem daha da stresleniyorum ve sinirlenmem daha da kolaylaşıyor.

Mesela sabahları uyandığım zaman sinirli kalkarım ve sinirimin geçmesi maksimum 15 dakika olur ama genellikle 6 dakikaya geçer. Şimdi bu depoladığım öfkemin patladığı ana gelelim ve bu an yılda en fazla 2 kez oluyor. Bu yıl 2 kere oldu zaten (bir daha olur mu bilmem). 1. si 3 ay içinde çok fazla sinirlendirildim bu 3 ay içinde ve en sonunda yüksek bir sesle bağırarak küfürler ile önüme gelene bağırıyordum. O sırada elime geçirdiğim her şeyi fırlattım (masa dahil) ve o anda telefonumu nasıl attıysam telefon bildiğiniz neredeyse Samsung Galaxy Z flip olacaktı ama sadece alttan ekran çatlamış. Burada telefonun dayanıklılığını tebrik ederim. Neyse devam edeyim. O öfke patlamasından sonra her yerim titremeye başladı ve güçsüz kaldım bir anda ve hiçbir şey düşünmüyordum neredeyse. Sonra sadece sinirlendiğim kişiye sürekli kin bekliyordum. Bundan sonrası sakinleştirime süreci.

2. öfke patlamam ise neredeyse aynı oldu ama daha çok aşağılayıcı kelimeler söyledim ama başlangıç farklı oldu. İlk başta sinirledirildim sonrasında içimden öfkemi saklamaya başladım ama içimden böyle bir şey kırma isteği doğdu ve vantilatöre sert bir şekilde yumruk attım. Vantilatörü orada korumasını yamulttum. Sonra işte yine öfke patlaması yaşadım aynı şekilde. Size bu öfke bozukluğu mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öfke bozukluğu ve sinir hastalığından farklı bir şey ucubelik gibi. Psikiyatriste giderseniz eğer size virkaç tahlil yapıp tam cevabı verir.

Psikoloğa gitmenizi tavsiye ederim 2 yılım kendimi iyi hissediyorum sinir stres kalmıyor insanda kendini çözünce aman ne yapabilir demeyin hayatta tutunmamı sağladı benim vallahi size de yardımı dokunur.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı