Öğlen ve gece ders çalışmak mantıklı mı?

Whitecrow24

Centipat
Daha fazla  
Uyku düzenimi daha önce defalarca düzelttim ama 1 hafta sonra uyuyamadığım bir gün mutlaka oldu ve yine uyku düzenim bozuldu. Ben de şu şekilde bir planlama yaptım: Öğlen 2-3'te kalktığımda 5 ya da 6 saat paragraf, fen vb. dersler çalışıp gecede matematik ve geometri çalışmak mantıklı mıdır sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyku düzenimi daha önce defalarca düzelttim ama 1 hafta sonra uyuyamadığım bir gün mutlaka oldu ve yine uyku düzenim bozuldu. Ben de şu şekilde bir planlama yaptım: Öğlen 2-3'te kalktığımda 5 ya da 6 saat paragraf, fen vb. dersler çalışıp gecede matematik ve geometri çalışmak mantıklı mıdır sizce?

Gece kafasıyla hiçbir halt anlamıyorum ben şahsen. Eğer kafanız yerinde oluyorsa neden olmasın.

İşin ders çalışma kısmına laf söyleyemem ama uyku konusunda: Saat 24:00-03:00 arasında uyuyor olmanız beyin, psikoloji ve sağlık açısından çok daha verimli.
Yaşınız kaç bilmiyorum ama 8 saat bir uykuda daha enerjik olmanızı sağlar.

Şimdi saçma sapan bir uyku ile dersin ne kadar verimli olur o tartışılır ama genel anlamda hayat kalitesini düşürüyor.

Saat 2'de yazdığıma bakmayın, kaçamak bunlar. Normalde 24'de yatar, 8'de kalkarım.
Mis gibi uyanıyor insan.

İllaki her şey yolunda gitmediği olur. Kendinize çok yüklenmeyin. Sonraki bir gün eksiklerinizi kapatırsınız.
Paragrafı akşama birakmayın. Sözel dersleri ozellikle geç vakte bırakmayın. Geometri de bulmaca niyetine yatmadan güzel olur.

Gece çalışmayın hocam anlamazsınız ve sabah tekrar çalışma ihtiyacı hissedersiniz

Bazı insanlar gececi bazıları ise gündüzcüdür şahsen ben gececi bir insanım.Gündüz 3-4 saat zor çalışıyorken gece 8 saat rahatlıkla çalışabiliyordum ve Türkiye DGS 2203.sü oldum. Şahsen iki yolunu da denemeyi ve senin için hangisi daha verimli ise ona yönelmeni öneririm.

Çalış kardeşim, her fırsatın olduğunda çalış. Sonra çok pişman olursun. Keşke dönsem o günlere de çok çalışsaymışım dersin kaçıncı sınıfsın bu arada?

Çalış kardeşim, her fırsatın olduğunda çalış. Sonra çok pişman olursun. Keşke dönsem o günlere de çok çalışsaymışım dersin kaçıncı sınıfsın bu arada?

Bu sene mezunum hocam geçen sene EA 400k yaptım şimdi sayısala geçtim baktım EA da ne okusan elinde kalıyor bende daha önce istediğim mühendislik alanına yönelmek istiyorum.

İşin ders çalışma kısmına laf söyleyemem ama uyku konusunda: Saat 24:00-03:00 arasında uyuyor olmanız beyin, psikoloji ve sağlık açısından çok daha verimli.
Yaşınız kaç bilmiyorum ama 8 saat bir uykuda daha enerjik olmanızı sağlar.

Şimdi saçma sapan bir uyku ile dersin ne kadar verimli olur o tartışılır ama genel anlamda hayat kalitesini düşürüyor.

Saat 2'de yazdığıma bakmayın, kaçamak bunlar. Normalde 24'te yatar, 8'de kalkarım.
Mis gibi uyanıyor insan.

Orası öyle ama nedense geçen sene sabah çalışırken hissettiğim verimle gece çalışırken hissettiğim verim arasında aşırı büyük farklar yok ve ayrıca 1'er saat başına 10 dk mola ver mesela 10 saat çalıştığında 2 saat mola bu bana arka arkaya çok ağır geliyor her türlü alışsam bile 5 saat çalıştığımda bile hayat bunalımına giriyorum 1-2 saat mesafe koymak istiyorum araya her türlü.

Denemeleri olabildiğince gerçek sınav saatine yakın yani 10.15-14.30 arasında çözmeye çalışın. Ben TYT ve AYT denemesi çözerken bu kurala uydum cidden işe yaradı. Öneririm. Ayrıca 00.00 saatinden sonra uyumaya bakın ben bile birkaç hafta önce 04-03 gibi yatıyordum sabah tokat yemiş gibi kalkıyordum şimdi gene 00.00 çekince düzeldim. Eğer çok önemli bir şey yoksa gece uykudan taviz vermeye değmiyor diyebiliyorum. Cidden "uykudan taviz verilir mi ya?".

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı