Öğrenciler için forum kurmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu bütçeyle açacağın sitenin kendine hayrı olmaz. Sadece okul için forum açmak da gereksiz yönetmelik duruyor zaten isteyen bakar neyin yasak olduğuna.
Hâlâ yönetmeliği bilmeyen bir sürü öğrenci var ama. İnternete bakmaktan âcizler.

Öncelikle bence bütçe yetersiz. Başka kişilerinde ortak olup bağış yoluyla sitenin domain vs. ücretlerinin ödenmesi gerekir.
@333365 ortak olur mu acaba? Eğitim konusunda bilgisi var.

O bütçeye o işler biraz zor ve zaten bu forumdada açmak istediğin forumun konuları tartışılıyor.
Ben daha detaylı tartışılmasını sağlayacak bir site açmak istiyorum. Eğitimhane, BilgisayarBilişim Eğitimciler Bölümü gibi ama öğrenciler için olan versiyonu.

Açılmamış forumlar açmak mantıklı bir hareket olur bunu da düşünebilirsin.

20 TL çok az be kanka.
Zaten internete baktığımda öğrenciler için özellikle kurulan forum sitesi yok.

Free Flarum ile ücretsiz kur.
MyBB düşünüyorum.

Cips olmuş 15-20 TL. Forum mu açacaksınız?
O sırada internette 9 TL'ye Windows 10 key satılıyordur :/

Bu arada domaini İsimtescil'den, hosting hizmetini ise Hostinger'den almayı düşünüyorum. Bir de 18 yaş altı olmam forum açmama engel mi?

Yani 5 TL eklersenizde hayatınızdan bir şey değişmez.
Bu olabilir mi?
İlk baştaki, yani Bireysel Başlangıç Paketi. Ama disk oranı düşük. Kullanıcılar dosya yükleyemez.

Ciddi bir yer açmak istiyorsanız aylık en az göze almanız gereken masraf 60-70 TL arası. O da ücretsiz yazılım ve paylaşımlı sunucu kullanırsanız.

Ayrıca MyBB kullanmayın. Dedicated sunucu alamıyorsanız en kötü Flarum falan kurun en azından daha güvenli.

Bu olabilir mi?
İlk baştaki, yani bireysel başlangıç paketi. Ama disk oranı düşük. Kullanıcılar dosya yükleyemez.

Hocam 25 TL'ye imkansız.

Ciddi bir yer açmak istiyorsanız aylık en az göze almanız gereken masraf 60-70 TL arası. O da ücretsiz yazılım ve paylaşımlı sunucu kullanırsanız.

Ayrıca MyBB kullanmayın. Dedicated sunucu alamıyorsanız en kötü flarum falan kurun en azından daha güvenli.

O bile kurtarmaz kalitesiz bir domaini olur.

Bütçenizi yükseltmeniz gerekir ve forum yerine blog daha iyi bir seçenek olur. Ayrıca ücretsiz de açabilirsiniz. Kendi içeriğinizi oluşturur bir süre sonra da reklam geliri elde edersiniz. İnsanlar da merak ettiklerini size sorar... Forum filan uğraşmayın derim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı