Karl Marx bu sözü sadece katolik hristiyanlığı için söylemiştir. Ruhbanlık anlayışının olmadığı yüzlerce din için de halkın afyonu demek cahilliktir.Dinler afyondur.
Karl Marx bu sözü sadece katolik hristiyanlığı için söylemiştir. Ruhbanlık anlayışının olmadığı yüzlerce din için de halkın afyonu demek cahilliktir.Dinler afyondur.
Marx materyalist?Karl Marx bu sözü sadece katolik hristiyanlığı için söylemiştir. Ruhbanlık anlayışının olmadığı yüzlerce din için de halkın afyonu demek cahilliktir.
Ben soru sormadım.Marx materyalist?
Ben sana sordum. Marx sadece bir mezhebe/dine değil bütün dinlere demiş bunu.Ben soru sormadım.
Bütün dinlere dememiş. Katolik hrsitiyanlığına demiş çünkü o dönemde katolik kilisesi halkı maddi çıkarları ile aldatıyordu ki ben şu ana kadar hiç bir tarih kitabında para ile günah çıkartan ya da altın ile cennetten arsa satan bir imam duymadım. Araştırmadan konuşmak kolay.Ben sana sordum. Marx sadece bir mezhebe/dine değil bütün dinlere demiş bunu.
Birader iyi misin sen? Senin tarih hocan kimdi? Klise reformları kaç yılında oldu? Protestanlık kaç yılında çıktı?Bütün dinlere dememiş. Katolik hrsitiyanlığına demiş çünkü o dönemde katolik kilisesi halkı maddi çıkarları ile aldatıyordu ki ben şu ana kadar hiç bir tarih kitabında para ile günah çıkartan ya da altın ile cennetten arsa satan bir imam duymadım. Araştırmadan konuşmak kolay.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.