Öğretmenin Sözlü Notuna 0 Vereceğini Söylemesi

@mstfaozder düşünün bir de ben ticaret meslek lisesinde, bir şey öğretemeyen ve sürekli öğrencilere laf sokmaya çalışan bir öğretmenden İngilizce dersi görüyordum ve o notları kendi çaba ve evde yaptığım dil pratiği ile aldım. Sizin dil bilginiz iyi efendim bunun farkındayım. :)

'Hocam isterseniz cevaplarını açıklayabilirim.' deseydiniz, bunların hiçbiri olmayabilirdi. Yanlış anlamayın sizi suçlamıyorum ama kendimizi savunmayı da bilmemiz gerekli.

Konuşma/Kavga gibi olaylarda hoşgörülü olurlar ancak kopya çekmekti falan bunlar sıkıntı. Hoca hiç acımadan 0 verebilir. Bence 0 verirse, öğretmeniniz ile konuşup, "Cevap anahtarına mı bakıyorsun?" dediği soruların cevaplarını detaylı bir şekilde verebilirsiniz. Zaten çabanızı gördüğü için yalan söylemediğinizi anlar ve 0 vermez.

Şansınızı deneyin, başarılar...

Öğretmenin masasında otururken olayı tekrar anlat, kontrol ettiğini söyle. Senin üstündeki düşüncelerinin kötüleşmesini engelle.

Lisedeyken hem muhasebe dersinin hem de hocanın anlatış tarzının uykumu getirmesiyle hep muhasebe dersinde uyurdum. Sınavdan 1 hafta önce öğretmen herkesin önünde bana 0 vereceğimi söyledi. Sınav önceki derste uyanık kalmayı başarıp sınavdan da 95 alarak şube 1. si olmuştum. 0 veremedi hoca. :D

Zannetmiyorum, bence öğretmen blöf yapıyordur. Ama yapmıyor da olabilir. Ama bir daha bu şekilde yapmazsan daha iyi olur. Bazı öğretmenler öyledir çünkü.

Endişelendirmek istemem ama; bazı öğretmenler kafasına bir şeyi koydu mu, yaparlar.

Düşük verecek olan öğretmen blöf yapmaz, açar orada verir. Mesela bir keresinde ingilizce'den otuz almıştım bu şekilde sözlü notu olarak :p Ayrıca sınavdan düşük sözlü notu verilmiyor diye bir şey yok.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı