Öldükten sonra neler olacak?

Öldükten sonra ne olacağını biz tabii ki de bilemeyiz. Fakat olaya dini değil de bilimsel açıdan yaklaşıp fikirlerinizi alabilir miyim?
Her ne kadar müslüman olsamda bazenleri bunu bol bol düşünüp sadece karanlığı göreceğimiz aklıma geliyor. Korkunç bir his.
 
Burada yazanlarla benim lisede biraz aklımda kalan coğrafya bilgileri çelişiyor. Birkaç sorum var ayrıca. O kadar hayvanı Titanik bile taşıyamazdı, nasıl sığdı hepsi? Bu kocaman tufan nasıl sadece Nuh'un kavimi içinde oldu? Cam mı koydular? O tüm hayvanlar için nasıl su ve yemek buldular? O dağları geçen yükseklikte nasıl ısındı ve nefes aldılar? Daha böyle 100 tane soru sorabilirim.
Yüzde yüz ispatlansa da inanmazsın. Salla ve geç.
 
Burada yazanlarla benim lisede biraz aklımda kalan coğrafya bilgileri çelişiyor. Birkaç sorum var ayrıca. O kadar hayvanı titanik bile taşıyamazdı, nasıl sığdı hepsi? Bu kocaman tufan nasıl sadece Nuh'un kavimi içinde oldu? Cam mı koydular? O tüm hayvanlar için nasıl su ve yemek buldular? O dağları geçen yükseklikte nasıl ısındı ve nefes aldılar? Daha böyle 100 tane soru sorabilirim.

O zaman bilgili bir hocaya sorabilirsin. Çünkü bu konuda yeteri kadar bilgim yok.
 
Öldükten sonra insan vücudunda 28 gram eksiliyormuş. Sayıyı yanlış hatırlıyor olabilirim. Bunun ruh olduğunu varsayarsak kafanı tahtaya vuracaksın. Sonra uyanacaksın ve yanına 2 tane bir şey gelecek. Devamı sana bağlı 😎 😎
Ruh mu? Bildiğim kadarıyla ruhun bir ağırlığı yoktu. 1-0 Öldükten sonra bazı dokular yenilenmemek üzere düşüyor. (Deri vb.)
2-0
 
Öldükten sonrası kavramını tam açıklamak çok zor. Ruh bedenden ayrıldı ya sonra? Biz yine kendimiz mi olacağız öbür dünya da, ya da kendimizi mi kontrol edeceğiz hala? Bana tam öyle gelmiyor, kontrol bizde olmayacak. Ahirete inanan birisiyim.
 
Bu soruyu sormak çok mantıksız. Mantıken öldükten sonra bilinç olgusunu sağlayan tüm beyin fonksiyonları duracağı için herhangi bir şey "oluyor" diyemeyiz ölmüş birey için. Ama dini açıdan bakarsan senin dinin öldükten sonra tekrar başka bir bedende dünyaya geleceğine inanır benim dinim başka bir boyutta sonsuz bir hayata. Hangisinin doğru olduğunu kimse bilemez. Öldükten sonra öğrenebilirsin ama öldükten sonra gördüklerini de kimseye anlatma ihtimalin yok.
Abi technopat'da şöyle konular açılmasın. Konu başlığına bak adamlar altta ay yarıldı mı diye tartışıyor. Bu nasıl bir vizyonsuzluk.
 

Geri
Yukarı