Ölmekten korkuyor musunuz?

Ölmekten korkuyor musunuz?

  • Korkuyorum.

  • Korkmuyorum.


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Ölümden korkmuyorum. Ölümden sonra ne olacağını bilemem ama cennet-cehennem olayı varsa insanlar dini yüzünden değil de iyi insan olmakla yerleştirilecekler diye düşünüyorum. Yoksa İslam'a göre müslüman olmayan herkes sorgusuz sualsiz cehennem diye hatırlıyorum. Yani İngiltere'de kendi halinde bir çiftçinin durduk yere cehenneme gideceğini düşünmüyorum
Özgür irade yok bir kere hocam. Suçlu suçsuz, suçsuz ise suçludur. Bilerek verilmiş kararlar bilerek verilmemiş, Bilinmeyerek verilen kararlar bilinerek verilmiştir. Tanrı varsa, bu kadar basit düşünmemiştir bu olayı. Yoksa utanırdım tanrı adına. Basitinden kelebek etkisini hepimiz duymuşuzdur. Çok klasik veya basit gelebilir fakat, Dibini düşündüğünüzde aslında kimse özgür değil veya özgür kararlar vermiyor. Peki burada bizim suçumuz ne? cennete giden suçlu cehenneme giden suçsuzsa?
 
Nasıl ölme ama şimdi? Erken ölürsem kendime üzülürüm ne yalan söyleyeyim.
 
Sonsuza kadar bu bilinçle yaşamak isterdim ama ölmek de doğmak kadar basit bir eylem.
Yıldız tozlarıyız hepimiz istesek de istemesek de yine yıldız tozu olacağız.
Ölümü düşünmenin mantığı yok bence ömrünü dolu dolu ve sevdiğim şekilde yapmanın daha çok düşünülmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyorum.
 
Ateistler korkmuyorda dindarlar mı korkuyor 🤣? Göz ardı listeme ekliyorum senin gibileri.
Yanlış anlaşılmış biraz. Dindar olmayan adamın ahiret inancı yoktur (bazılarına göre). Dindar adam cennete, cehenneme inanır.
 

Geri
Yukarı